lauantai 10. tammikuuta 2015

Ihan pieni keittiöremppa.

Loppukesästä mietimme pientä keittiön ehostusta. Tai siis minä kerroin ideani ja Muru näytti vihreää valoa. Juuri eilen puhuttiin siitä, että ei hän ollut edes huomannut niitä epäkohtia, mitkä niin räikesti pistivät omaan silmääni :D

Lähtötilanne on siis se, että asumme aso-kodissa, joka on rakennettu vuoden 2001 asuntomessuille. Keittiössä on alaslasketut kaapistot tuossa tiskipöydän yläpuolella ja koti on ilmeisesti aikoinaan suunniteltu senioriasunnoksi.

Asoa on helppo muokata, sillä poismuuttaessa rahansa saa takaisin myös remonteista ja muista muutoksista noin karkeasti sanoen.


Lähtötilanteessa minua häiritsi juurikin nuo alaslasketut kaapistot. Tai ehkä ei niinkään ne itse kaapit, mutta niistä puuttuvat valolistat. Valolistat ovat oikeastaan mahdottomat korkeuden vuoksi. Tiskikaapista roikkui siis ritilät ulos ja näyttivät epäsiisteiltä.

Toinen, mikä häiritsi, oli peltinen tiskipöytä. Inhosin sitä jo edellisessä kodissamme..

Otin yhteyttä oikeaan tahoon ja suunnittelimme yhdessä paketin. Tähän kuului tiskipöydän muutos samaksi laminaatiksi, mitä muuallakin tasoissa on, sekä altaan vaihto.

Hana tuli samassa paketissa, sillä kävi ilmi, että vanha vuosi.


Epäröin heidän ehdottamaansa pyöreää allasta ensin, sillä ajattelin sen sopivan vain kodinhoitohuoneeseen. Päinvastoin! Siitä tuli tosi kiva :)

Hanakin piti olla aluksi kaareva, mutta korkeus tuli taas vastaan. Samaa laminaattiakin löytyi vielä varastosta.

Minusta lopputulos on oikein onnistunut, vetimien kanssa vielä kriiseilen. Ne olivat aluksi sellaiset pyöreä rimpulat ja nyt nuo paksummat ovat liian paksut :D Ideaali olisi sellaiset tangot.. Noilla välityksillä ei vaan esimerkiksi ikeasta löydy kuin ihan muutamat sopivat.

Joo, nuo avohyllyt voisivat olla kivemmin sisustettu ja yleensä pinkin mariskoolin tilalla onkin kirkas. Meidän keittiö siis, kodin sydän :)


ps. lattialistatkin olisi kivat valkoisena

8 kommenttia:

 1. Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan. Hyvältä näyttää! :) ps. lattialista on suht halpaa.. Hihih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun se pitäisi sahata jiiriin :D
   Ehkä vaan sudin nuo valkoiseksi..

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sanos muuta!
   Minusta ero on huikea, mutta jotkut eivät huomaa mitään :D

   Poista
 3. Kivaa piristystä toi pienikin muutos! Ihanan näköinen keittiö :)

  VastaaPoista
 4. Oi vau! Pyöreässä altaassa on sitä jotain! Saiskohan lattialistoja päällystettyä dc-fixillä.. olis ainakin tosi halpa muutos. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥