perjantai 30. tammikuuta 2015

Juustokakkubrownie ja marjamisu.


Mustikkainen juustokakkubrownie (G)

pohja:

200g voita
200g tummaa suklaata
1 dl pähkinärouhetta
4 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1½ dl semperin fin mix (tai vehnäjauhoja)

täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa
2½dl tomusokeria
½tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

kuorrutus:

3dl kuohukermaa
2dl tomusokeria
mustikoita

Vaahdota voi ja tomusokeri, lisää munat joukkoon hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja pähkinätm sekä viimeiseksi sulatettu suklaa.

Öljyä leivinpaperi ja kaada taikina sen päälle. Itse käytin korkeareunaista peltiä, mutta suosittelen käyttämään pienempää astiaa. Taikinat kyllä riittävät pellille, mutta valmis leivonnainen on siinä tapauksessa tosi matala. 

Sekoita täytteen ainekset ja kaada raa'an pohjan päälle. Paista uunissa 175c noin 35min tai kunnes täytteen reunat saavat hieman väriä. Anna jäähtyä kunnolla, vaikka yön ylikin jääkaapissa.

Tee kuorrutus vasta hieman ennen tarjoilua. Sekoita ainekset, halutessasi vaikka suurin osa mustikoista joukkoon ja levitä pohjan päälle. Koristele vielä tuoreilla marjoilla ja leikkaa leivonnaisiksi. Itse jätin tuon kokonaiseksi levyksi ja annoin vieraiden sitten leikata haluamansa kokoiset palat :)



Marjamisu

1 pkt savoiard -keksejä
kostutukseen vaniljamaitoa tai marjamehua

1 pss Sulatettuja pakastemarjoja sulatusliemineen
Hillopurkin jämät (olikohan 1dl vadelmahilloa)

2prk vispikermaa
1 prk mansikkavispikermaa

Lado puolet kekseistä vuoan pohjalle ja kostuta kunnolla. Levitä päälle hillo, marjat nesteineen ja 1 prk vispattua kermaa. Ladon taas loput kekseistä ja kostuta. Vispaa keskenään mansikkakerma ja 1prk vispiä ja levitä tai pursota päälle. Anna vetäytyä mahdollisuuksien mukaan vaikka yön yli. Jos käytät koristeita, esim. nonparelleja niin koristele vasta ennen tarjoilua, väreillä on tapana levitä.


Tässäpä nämä ohjeet, kysykää jos jäi epäselvyyksiä :) Minun ajatuksenjuoksuni ei aina välttämättä tavoita muiden ajatuksia.. Herkullista viikonloppua!

*juustokakkubrownien ohje on sovellettu hesarin ohjeesta.

2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥