maanantai 5. tammikuuta 2015

Matkavuosi 2015.

Ainahan se on mielessä: loma ja matkustaminen. Matkakuume on kyllä kumma juttu, kerran kun se iskee, siitä on tosi hankalaa parantua. Vuosi 2014 piti sisällään viisi eri maata.

Nälkä kasvaa syödessä ja kun pienen osan maailmasta on nähnyt, tekee mieli nähdä lisää. Se tunne, kun huomaat elokuvaa tai tv-sarjaa katsoessasi tunnistavasi paikan. Tuolla olen ollut, tämän olen nähnyt.


Matkakuumeen ei tarvitse välttämättä koskea ulkomaita. Myös Suomi on upea maa.

Suomesta näkemättä ovat ainakin vielä Ahvenanmaa, Kalajoen hiekkasärkät, Hailuodon majakka ja tietysti Lappi. Nuo ovat kohteita, joissa haluan vielä ehdottomasti tässä elämässä käydä.

Oletteko nähneet nuo? Ilman lapsia vai lasten kanssa?

Minusta nämä kuulostaa perhelomalta, mutta kieltämättä esimerkiksi pyöräily, joka liittyy vahvasti Ahvenanmaan kiertämiseen, epäilyttää vähän lasten kanssa. Mielelläni kuulisin kokemuksia näistä :)


Laivalla olemme risteilleet aika paljon, mutta unelmissa on vielä Caribian tai Välimeren risteily. Nähdä ja kokea  suuri valtamerialus, jonka koko on jotain tajutonta.

Niihin on piilotettu leffateattereita, tenniskenttiä, kiipeilyseiniä.. Flamingon kokoinen kylpylä. Samalla näkisi monta kohdetta.


Pohjoismaista ja suht läheltä olisi vielä kiinnostuksen kohteena Islanti, Lontoo, Irlanti, Pietari, Pärnu ja Visby. Tsernobyl kiehtoo myös.

Haluaisin nähdä myös Kiinan muurin, terracotta-armeijan ja inkat Perussa. Pariisi ja Rooma. Italian maaseutu ja New York. Route 66 autolla!

Pikkuhiljaa mieleen hiipii hiihtoloman suunnittelu, jonka kanssa olemme auttamattomasti myöhässä. Meillä olisi kuitenkin mahdollisuus viettää viikko Levillä ja kokea Lappia. Ajomatka sinne vaan kolmen lapsen kanssa..

Kesäloma on vielä aivan auki, onko teillä jo suunnitelmia?


14 kommenttia:

 1. Oi oi, täällähän matkakuume vain pahenee! :D Itse juuri illalla suunnittelin kesäreissua, vielä ei ole mitään lyöty lukkoon, mutta taidan pitää pääni tällä kertaa, Ranskaan on ikuinen ikävä... <3 Ihania reissusuunnitelmia ja hiihtolomapohdintoja teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranska kuulostaa uskomattomalta!
   Suosittelen siis pitämään pääsi :D

   Poista
 2. Olen monta vuotta halunnut tehdä loman Ahvenanmaalle, ja jospa jo ensi kesänä se onnistuisi. Tänä keväänä meillä on tiedossa kuitenkin ensimmäinen ulkomaanmatka lapsiperheenä; pidennetty viikonloppu Euroopassa. :) Vaikka ennen lapsen syntymää matkustelimme säännöllisesti, tämä hieman jo jännittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaa on kyllä huikea paikka ja minäkin kun olen viettänyt lapsuudesta ison osan saaristossa ja meren läheisyydessä, niin veri vetää sinne..
   Teidän reissu on varmasti ihana! Lähtekää vaan rennolla otteella, niin kaikki menee hyvin :)

   Poista
 3. Kalajoelle perhelomalle. Kylmänä päivänä voi mennä kylpylään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kyllä mahtava kokemus!
   Minkäköhän pituinen loma siellä olisi sopiva?

   Poista
 4. Kalajoki on kiva siel on suht edullisia mökkejä ja siel on se jukupartikin& hailuoto on kans kiva kesällä! Ei täälläkään ole hiihtoloma suunnitelmia lyöty lukkoon johonkin laskettelujeskukseen varmaan suunnataan himos,tahko tai ruka
  T.minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkilomissa on kyllä oma hohtonsa ja pidän siitä, että voi mennä ja tulla ihan oman rytmin mukaan :) Hotellissa kun on aina tietyt suuntaviivat..

   Onnistunutta hiihtistä teille :)

   Poista
 5. Kesällä Kalajoki ja Hailuoto kivoja kohteita.Molemmissa ihanat pitkät hiekkarannat ja matala vesi, joten kivat kohteet lasten kanssa.Ja lossimatka Hailuotoon lapsista varmasti jännittävä.Ja nämähän voi käydä samalla kertaa, kun välimatkaa alle 200 km.Oulussa myös nallikarin ranta kiva.
  Lila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä!
   Lossikokemus on kyllä ainutkertaista lapsesta, paitsi silloin kun sinne jonotellaan toista tuntia :D

   Poista
 6. Kyllähän sitä voisi matkustaa vaikka minne, varsinkin jos joku muu maksaisi :). Kotimaassakin olisi tosiaan kivoja kohteita, mutta se se ei välttämättä ole juuri halvempaa kuin ulkomaille meno, joten ulkomaat vievät usein voiton. Ahvenanmaalla voisi joskus käydä. New Yorkin matkaa varten olemme säästäneet kohta vuoden, mutta matkakassa kärsi kolauksen, kun päätimme tehdä viikonloppureissun Lontooseen joulukuussa. Saa nähdä onnistuuko siis tämän vuoden puolella, mutta kyllä se on seuraava kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta!
   Pakko vaan aina kiristää vähän kukkaron nyörejä, että pääsee johonkin :)
   Laskettiin juuri hiihtomlomaa auki ja skimbareissu vs etelän loma oli aikalailla samanhintaisia :o
   NY <3 Toivottavasti pääsette sinne pian!!

   Poista
 7. Vajaa pari vuotta sitten vietetty vajaan kuukauden loma Pohjois-italiassa sekä Toscanan alueella vajaa vuoden ikäisen tytön kanssa oli loistava ja talon vuokraamista keskeltä maaseutua voin suositella lämpimästi. Italiassa olemme viettäneet muutaman muunkin loman, häämatkallakin ajelimme pitkin Pohjois-italiaa. Lentäen Saksaan tai Itävaltaan ja sieltä auto alle niin näkee samalla reissulla Itävallan upeat vuoristomaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo talon vuokraaminen olisi juurikin yksi haaveistani :)
   Mitä kautta vuokrasitte?

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥