tiistai 6. tammikuuta 2015

#mondagsmys

Iltaa tupaan! Kiitos paljon kaikista kommenteista eiliseen postaukseen, kesälomaa emme vielä edes lähteneet suunnittelemaan, mutta hiihtoloma on nyt lyöty lukkoon. Lappi here we come!

Voi jestas, että jännittää! Täytyy vaan poistua sieltä omalta mukavuusalueelta, että saa kokea uutta ja ihmeellistä. Yleensä se yllättää positiivisesti, toivottavasti tälläkin kertaa :)

Ajeltiin tänään perheen kanssa Fun Parkiin touhuamaan ja ajomatkalla teimme päätöksen. Automatkahan tuonne Leville on aika pitkä, mutta hei! Jos muutkin selviää, miksemme mekin.

Nyt ei ainakaan tarvitse miettiä, onko hiihtolomalla hiihtokelit :)

Pakkaset saatiin tänne myös hetkeksi ainakin ja eilen illalla kokkailin meille instagramin innoittamana oikein pakkasruokaa. Tiedättekö sellaista lohturuokaa, jonka kanssa vetäydytään sohvannurkkaan takkatulen loisteessa, viltin alle.. Nigellamaista.

Potato skinsit on helppo ja edullinen ruoka ja niiden täytteenä voi käyttää oikeastaan mitä tahansa. Ja kun peset perunat oikein hyvin, itse kuoretkin maistuvat rapsakalta.


Potato skins 

Rosamunda tai muita jauhoisia perunoita
Tuoretta tai pakastepinaattia
Juustoraastetta
Voita
Suolaa
Pippuria
Öljyä

Varaa perunoita 1 kpl / syöjä. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi ja asettele uunipellille. Öljyä ja suolaa pinta ja anna kypsyä n. 225c.

Kun peruna on kypsä ja sisus pehmennyt, koverra se pois. Hienonna pinaatti ja sekoita muussatun perunan kanssa. Suolaa ja pippuria reippaasti, sillä peruna ja pinaatti itsessään ovat kovin mietoja.

Tosi tuunaaja lisää vaikka paistettua pekoniakin täytteeseen. Sekoita vielä voita ja puolet juustoraasteesta massaan ja jaa se takaisin koverrettuihin perunoihin. 

Ripottele loput juustoraasteet vielä päälle ja grillaa uuniin ylävastuksien alla, kunnes pinta ruskistuu.

Tarjoa patongin, tuorejuuston ja salaatin kera.

Vaikka tänään onkin tiistai, nimeän tämän ruoan uhallanikin mondagsmysiksi. Me nimittäin herkuteltiin näin jo eilen :)

Rauhaisaa pakkasiltaa!

ps. huomenna eka joogatunti, lisää jännitystä!



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä!
      Ja jos esim pekonilla tuunaaminen ei kiehdo, niin mietin, että myös tuoreeltaan rouhitut hasselpähkinät tuovat herkullisen maun :)

      Poista
  2. Näitä pottuja pitää testata, kiitos ohjeesta! loma suunnitelmat kuullostaa oikein kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään :)
      Joskus tulee näitä "pakko jakaa" oivalluksia :D

      Poista
  3. Hei kiitos ohjeesta! Vaikuttaa herkulliselta ja sopivan simppeliltä. Ja tähänhän voi käyttää vähän kaikkea, mitä kaapista sattuu löytymään :)

    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todella!
      Jääkaappi vain tyhjäksi :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥