sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Seitsenvuotias ja mokkapalakääretorttu.

Äiti, milloin sä taas kuvaat mua? Kysyi tämä neiti päivänsankari muistaakseni perjantaina. Lupasin, että ihan pian ja mikäs olisikaan sen oivempi päivä kuvata, kuin synttäripäivä!

Seitsemän vuotta sitten meidän maailmamme mullisti hurjan pieni, 44cm pituinen tumma eskimoprinsessa. Olin kovin hämilläni, sillä eihän tämä näyttänyt yhtään samalta kuin isoveljensä syntyessään. Kai nyt sisarukset sentään?

Käyttöohjeitakaan ei tullut mukana, miten minä tyttöä hoidan, kun poikaa vaan osaan..?

Tämä neitokainen on opettanut meille paljon. Hän on haaveilija ja kovin leppoisa. Kiltti kuin mikä! Hän näkee kaikkialla jotain kaunista ja on kaikkien kaveri. Sopeutuu joka paikkaan ja lahjakas kuin mikä!

Syksyllä aloittaa jo koulun ja vastahan tässä kirjoitettiin hänen kuusivuotissynttäreistään..


Parhaita kavereita on monia, lempiruokaa spagetti. Kova juomaan maitoa ja pitää hirmuisesti leikkimisestä. Tylsää hetkeä ei tule, sillä keksii aina tekemistä.

Harrastaa karatea ja on oranssilla vyöllä. Laulaa jatkuvasti ja liikkuu paikasta toiseen hypähdellen. Pelaa isoveljen kanssa growtopiaa ja leikkii pikkusiskon kanssa kotia. Aina valmis auttamaan.

Haluaa kasvattaa pitkät hiukset ja tulla isona valokuvaajaksi. Siis tällä hetkellä. Ei osaa vielä uida ja vähän pelkääkin sitä vettä. On kasvanut ihan hurjasti taas ja 128 koko alkaa jäämään pieneksi.

Sellainen on meidän seitsemänvuotias tähtönen.


Leivoin meidän viikonlopun sankareille yhteisen "kakun", mokkapalakääretortun ja sitä juuri natusteltiin kahvin kera. Herkullista ja gluteenitontakin vielä :) Eilinen sankari kun tykkää mokkapaloista ja tämänpäiväinen kakusta nyt ylipäätänsä. 

mokkapalakääretorttu valkosuklaahipuilla (glut.)

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi muut ainekset joukkoon. Paista 225c noin 8min.

täyte ja kuorrutus

3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2½ dl tomusokeria
200g tuorejuustoa
valkosuklaahippuja

Sekoita keskenään kahvi, margariini, kaakao ja tomusokeri. Notkista tuorejuusto ja lisää sen sekaan 1dl kuorrutetta. Levitä ensin täyte (tuorejuustopohjainen) kääretorttulevylle ja ripottele päälle valkosuklaahippusia. Rullaa torttu ja valuta loppu kuorrute päälle. Koristele vielä valkosuklaahipuilla.

Tätä ohjetta on todella helppo muokata. Sen lisäksi, että se on gluteeniton, se on myös viljaton. Maidottomankin siitä saa vaihtamalla tuorejuuston soijapohjaiseen ja valkosuklaan tummaan tai vaikkapa marjoihin.  


5 kommenttia:

  1. Paljon onnea 7-vuotiaalle ♥
    Herkulliselta näyttää tuo kääretorttu!

    VastaaPoista
  2. Niin sievä tyttö<3 Paljon onnea! ...ja niin herkun kuuloinen ohje, että voi olla pakko kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!

      Kokeile ihmeessä, toivottavasti maistuu :)

      Poista
  3. Oi, onpas herkun näköinen! Täytyy joskus testailla :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥