maanantai 2. helmikuuta 2015

Energiaa aamuun.

Huomenta sinne ruudun toiselle puolelle! Toivottavasti uusi viikko on alkanut hyvin :) Täällä on takana tapahtumarikas viikonloppu, varsinkin eilinen. Itseasiassa jopa niin tapahtumarikas, etten ehtinyt tätä postausta eilen tekemään. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan, vai mitä :)

Eilen kuulkaas tapahtumat alkoivat puolenpäivän aikaan ja puoli yhdeksältä illalla olimme kotona. Siihen liittyy mm. esikoisen murtuma ja yksi märkäinen korvatulehdus Pienimmällä. Säästän teidät tarkemmalta sairauskertomukselta..

Sen sijaan tulin kertomaan lisää taas niistä minun kyseillyistä aamiaisjugurteista ja muista terveellisemmistä herkuista. Nyt ei enää palata siihen instassa näkyneeseen ranskis-sortumiseen.. :D



Varsinkin toimistopäivinä otan mielelläni aamiaisen mukaan. Se on oikeasti superhelppo juttu. Jugurtit tai rahkat, sekä purkkiin marjoja, pähkinöitä ja muita. Jokin hedelmä ja terveellinen hyvän energian pommi on valmis.

Tällä hetkellä lempparia on nuo pehmeät kookoskuutiot, joita käytin mm. rocky roadissa. Tykkään myös maustaa raejuustorahkani kanelilla ja koostumus muistuttaa kieltämättä erehdyttävästi joulupuuroa.

Kanelin sisältämästä kumariinista varoitellaan aika ajoin, mutta esimerkiksi ceylon kanelia voi syödä paremmin turvallisin mielin. Ja kunhan pitää muutenkin sen käytön maltillisena, niin veikkaan terveysvaikutusten olevan suurempia, kuin haittojen ;)

Kanelihan mm. edistää aineenvaihduntaa ja vaikuttaa positiivisesti mielialan vaihteluihin. Ja kahviin lisättynä (suodatinpussiin) on aivan taivaallista!



Sorbettia teen edelleen herkkuhetkiin, mutta toinen terveellinen herkku on tämä jäähileinen bansku. Minulla on aina pakastimessa banaania viipaloituna tätä varten..

1-2 viipaleina pakastettua banaania
mantelimaitoa (makeuttamaton)
1 rkl maca-jauhetta
1tl raakakaakaojauhetta

Anna banaanien sulaa ihan hiukkasen, mutta niin että ovat selkeästi vielä kohmeisia. Kaada blenderiin ja lisää mantelimaitoa hiukan. Sekoita mukaan maca ja kaakao. Lisää mantelimaitoa aina hiukan kerrallaan, sillä koostumuksen tulee jäädä hiukan jähmeäksi.

Voit maustaa halutessasi vielä kanelilla tai jos haluat - suolapähkinöillä!

Jos viipaloit valmiiksi pakastimeen esimerkiksi tummuvat banaanit, tämä maistuu oikein vahvan paahteiselta. Mitä tummempi bansku, sen vahvempi maku.

Näillä eväillä uuteen viikkoon :)



*(osa tuotteista saatu punnitse ja säästä tikkurilasta)

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta! Itse olen aivan pihalla noiden erilaisten jauheiden sun muiden kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herkkuja onkin :)
      Niitä jauheita oikeastaan oppii pikkuhiljaa käyttämään ja vähän kun googlea käyttää apuna niin oppii myös mitä jauheita kannattaa käyttää.
      Tässä on lisätietoa tuosta macasta:
      http://cocovishop.com/tuotteet/maca :)

      Poista
  2. Oi! Banaanijäätelö oli pentuajan herkku.. Lama-aikana kokeilunhaluinen äitimme tekaista muumi-lehden ohjetta mukaillen kerran pakastetuista banaaneista jäätelöä. Sitä oli sen jälkeen usein! :) siihen ei tainnut tulla kuin banaaneja ja joskus kun oltiin hurjia niin hiukka kermaa.. Empä ole syönyt herkkua vuosiin. Siun vinkistä innostuneena iskin banaanit pakkaseen ja illalla blenderi tulille :) kiitos! Ps. Tuo siun versio vaikuttaa herkulliselta, kokeiluun sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pelkistä banaaneista saa myös "jädeä" :)
      Eikä mene banskut hukkaan!

      Eli ei tässä pyörää uudelleen keksitty, mutta vähän tuunattiin :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥