torstai 19. helmikuuta 2015

Porot.

Kunnon Lapin reissuun kuuluu tietysti porot. Meistä kukaan ei ollut nähnyt näitä legendaarisia joulupukin apureita, kuin korkeasaaressa tai ostoskeskuksen ulkopuolella varustettuna "älä koske" -kyltillä.

Yritimme googlailla kovastikin erilaisia poroajeluita, mutta lopputulema oli meidän perheeltä hieman alle 300e parista tunnista. Meinasi kuulkaa mennä siinä vaiheessa nisut, kammat ja nokipannukahvit väärään kurkkuun.

Kyllähän sen ymmärrän, että elantoa tässä tienataan. Toisaalta alemmalla hinnalla olisi tullut asiakkaaksi viisihenkinen perhe.


Löysimme tästä ihan mökkimme läheltä Sammun tuvan ja päätimme suunnata sinne. Näimme porot ja saimme syöttää niitä jäkälällä. Joimme upeassa tuvassa kaakaot korvapuusteineen ja sain kuin sainkin hankittua ihka oikeat poronsarvet meille edullisesti. Kuusi euroa..!

En ole ihan varma, onko nuo sarvet vielä trendikkäät, mutta tulen tässä(kin) vähän jälkijunassa. Sitäpaitsi ne ovat ihan tosi hienot! Näen ne jo valkoisella suhumaalilla käsiteltynä takkani päällä. Tämä suunnitelma taas liittyy talokauppoihin :D

Sammun tuvan kahvila oli oli tosiaan upea! Sen tunnelma on pysähtynyt kymmenien vuosien taakse ja hämyisessä ilmapiirissä oli jotain taianomaista. Seinältä lapset tunnistivat ihka-aidon noitarummun ja minä kerroin mitkä ovat nutukkaat.

Jos kaikki menee tänään nappiin, ajattelimme nauttia illalla Lapin tummasta yöstä, ehkä tähtitaivaasta paljusta käsin. Lapset odottavat kovasti revontulia, mutta veikkaan että jäävät näkemättä tällä reissulla. Tiedä sitten, mutta luulisin, että pitäisi olla enemmän pakkasta ja selkeä taivas?

Mukavaa torstaita sinne!


10 kommenttia:

 1. No kyllä on suloisia poroja! :) Ja tähtitaivas paljustakäsinkin kuulostaa aika hyvältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli varmaan vielä vasoja, kun oli niin pieniä ja söpöjä ♥

   Poista
 2. Oi porot ovat niin ihania! Melko tyyristä ajelua, mutta se tai huskyajelu on silti mun bucket listalla sitten joskus. :) Tosi hauskan kuulloisen poropäivän saitte kuitenkin! Ihanaa lumilomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire!

   Koira-ajelu oli myös yksi, jota mietittiin :)

   Nyt on mahdollisesti ensi reissulle jotain, mitä pitää kokeilla! Kukkaron nyörit siis tiukoille ja säästetään tuollaiseen :)

   Poista
 3. Oih, Lapissa on taikaa <3 Ja porot on ihan oma lukunsa <3 Mukavia päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo vaikutuksen teki, ei voi muuta sanoa :)

   Kiitos!

   Poista
 4. Itse en innostu poroista, ne kun ovat täällä päin riesana tuolla tienpäällä ja aiheuttavat kolareita. Mutta eksoottista varmasti muualla asuville :)

  VastaaPoista
 5. Ja me kun oikein odotimme, että olisimme nähneet niitä tiepäällä :D

  Toki vähän kauempaa, ettei mitään vaaratilanteita pääsisi syntymään.. Meidän Pienin muuten halusi leikkiä Kittiläntiellä leikkiä: "kuka näkee ensin raitiovaunun" :D :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥