tiistai 17. maaliskuuta 2015

5h + k - olohuone ja ruokailutila.

Nyt kun kuntokartoitus on käyty läpi ja saamme 30 -sivuisen raportin siitä huomenna, on aika siirtyä keittiöstä seuraavaan huoneeseen. Kartoitus kesti yli neljä tuntia ja oli hyvin perusteellinen, täytyy sanoa, että tässäkin asiassa arvostan kovan luokan ammattilaisia.Keittiöstä on siis kahdesta eri suunnasta käynti tulevaan olo- ja ruokailuhuoneeseen. Jos katsotaan pohjakuvaa, lähden liikenteeseen pohjoisesta kulkuaukosta.

Siitä siis laskeutuu kulku tilaan, johon olisi tarkoitus laittaa suuri ruokapöytä.


RUOKAILUTILA

Meillä on tällä hetkellä suuri valkoinen ikean norden-ruokapöytä, joka matkustaa mukana uuteen osoitteeseen. Pinnoitukseen olen ollut vähemmän tyytyväinen, mutta tarvittaessa se peitetään liinalla. Seuraava mahdollinen ruokapöytä, joka meille tulee on täysipuinen ja käsitelty valkoiseksi. Ei pinnoitteita.

Ruokapöydän ympärillä on kuusi ingolf-tuolia, mutta nitä tarvitsemme lisää. Varmasti ainakin päätyihin yhdet, jotenkin nuo päätytuolit tuovat lämpöä ja kodikkuutta :)

Haaveenani on ollut jo pitkään banaaninlehdistä punotut tuolit. Muru epäröi niiden kohdalla, pelkää että ovat epämukavat. Istuintyynyt, sanon minä. Suurin oma epäilyksen aiheeni näitä tuoleja koskien on hygieenisyys. Maitoja kun kaatuu lapsiperheessä.

Ruokailutilaan toivoisin myös astiakaappia ja/tai mahdollisesti jonkinlaista sivupöytää. Tilaa on, uskokaa pois! Tuo kokonaispituus on noin kahdeksan metriä.

VALAISTUS


Tilan yleisilme on täälläkin hyvin vaalea ja valoisa. Ikkunoita on paljon ja niihin ei tosiaan tarvitse kummoistakaan näkösuojaa.

Ruokapöydän päälle haluan ehdottomasti valaisimen ja toisen ja/tai mahdollisesti kolmannen (en ole tarkastanut kattopistorasioiden määrää vielä) jatkumona olohuoneen puolelle.

Meillä on tällä hetkellä yläkerran hallissa nuo maskros-valaisimet kahtena kappaleena ja olen pohtinut sopisko ne tilaan. Joko ne ovat liian pliisut ja neutraalit tai vaihtoehtoisesti poikkeavat hyvin paljon yleislinjasta. Niiden tuoma valo saattaa olla myös liian hajanaista ja ylimalkaista.

Lokista nyt olen haaveillut jo vuosia. Yhtälailla, kuin heikkouteni on astiat, hyvänä kakkosena tulee design-valaisimet. Uskoisin kuitenkin, että lokki vedetään yli sen modernimman linjan vuoksi.

Jonkinlainen kattokruunu saattaisi myös kaikessa juhlallisuudessaan tuoda arjen ylellisyyttä tilaan. Mutta onko niidenkin valo liian kovaa?


OLOHUONE


Olohuone on keittiön ohella yksi kotimme käytetyimmistä huoneista. Sinne tulee myös televisio ja se asennettaneen seinälle. Veikkaan myös, että tv on menossa vaihtoon.. Tällä hetkellä meillä on suht vanha Samsungin 42" taulutelevisio. Kokonsa puolesta aivan mainio, sillä elokuvaelämyksiä varten on erikseen valkokangas kotiteatteritilassa.

TV:n alla kuuluu silti minusta olla jonkinlainen taso ja nyt se on liatorpin matalanpi senkki. Meillä oli edellisessä kodissamme tuo korkeampi senkki ja Muru haluaisi sen takaisin. Itse epäröin noiden lasisten ovien kohdalla. En halua nimittäin huoneesta liian levotonta ja näin ollen kaiken tavaran tulisi olla säilytyslaatikoissa. Sitten on vielä elektroniikkakysymys. Eikö kukaan _oikeasti_ voisi tehdä valkoisia laitteita?!!?

Olohuoneen erottaa ruokailutilasta istuinryhmä, johon kuuluu nykyinen ektorpimme (vuodemalli), sekä kaksi saman sarjan suurehkoa lepotuolia. Olemme vihdoin siinä vaiheessa elämää, kun sohvapöytä olisi taas mahdollinen ja haaveissa olisi arkkupöytä. Valkoinen vai puinen, kas siinä pulma. Valkoinen jatkaisi somasti ja harmonisesti vaaleaa linjaa, mutta toisiko puinen tilaan sitä jotain? Yhtä hyvin se voi huutaa itseään esiin negatiivisella tavalla.

Matto on todennäköisesti askon chicago, joka seuraa mukana. En ole ollut tyytyväinen kylläkään laatuun, joten jää nähtäväksi. Ensimmäisen jouduin palauttamaan valmistusvirheen vuoksi, joka aiheutti sen, että lankoja irtoili huomattavia määriä. Tässä uudessa ei ole onneksi samaa vikaa, mutta pinta on kovin arka takkuuntumaan. Siitä tulee helposti epäsiistin ja likaisen oloinen. Ennen vaihtoa kokeilen toki, olisiko pesusta apua.VERHOT


Verhot tulevat olemaan enemmän sisustuselementti, kuin suoja. Niitä ei siis liikutella, eikä niiden tarvitse suojata. Ikkuinoissa on valmiiksi sälekaihtimet, mutta nekin tulevat olemaan ylhäällä. Tarvittaessa näkösuojan saa niistä.

Olen ajatellut samanlaisia laskoskaihtimia koko talon yleisiin tiloihin, eli tässä tapauksessa keittiö, olohuone ja takkahuone. Toisaalta ihan kevyet valoverhot houkuttelevat yhtä paljon hulmuilullaan..


MUSIIKKI


Meillä on usein taustamusiikkia ja hyvä kanava sen kuunteluun on ehdottomasti spotify. Musiikki muuttuu, maku muuttu ja trendit muuttuu. Sen sijaan, että ostaisimme tuhatmäärin erilaisia levyjä ja äänikirjoja, maksamme spotifyn maksun ja saamme järjettömät määrät aineistoa käyttöömme.

Spotify on mahdollista yhdistään esimerkiksi iphonen kautta Sonoksen audiojärjestelmään, joka tälläkin hetkellä on käytössä. Nyt kaiuttimia on kaksi, toinen keititö/olohuoneessa ja toinen tyttöjen huoneessa. Nopsteri käyttää oaljon kuulokkeita.

Sonoksesta voi kuunnella joko jokaisesta kaiuttimesta omaa musiikkiaan tai yhdistää kaikki kaiuttimet samaan linjaan, jolloin musiikki jatkuu jokaisessa huoneessa. Kaiuttimia tulee ainakin keittiöön, olohuoneeseen ja takkahuoneeseen, mahdollisesti myös terassille ja huvimajaan. Makuuhuoneeseen toivoisin kaiutinta, jonka saa ajastettua herättämään haluamaani aikaan haluamallani musiikilla.

***

Kuten huomaatte, talon yleislinja tosiaan on hyvin valkoinen, mutta tarkoitus on käyttää valkoisen eri sävyjä ja muuttaa kylmä ja kliininen kodikkaaksi. Mistä sanotte?

(kuvat: ikea, kodin1, jysk, asko, sotka, ellos, kärkkäinen, sonos)

2 kommenttia:

  1. Lokkia minäkin olen miettinytt! Meiltä edelleen (kohta 4 vee muutosta) puuttuu keittiön pöydän päältä kunnon lamppu, kun edelleen emmin valaisimen kohdalla... ;)
    Talomme on sähkömiehen rakentama ja yläkerrasta löytyy vaivaiset 48 valaisinta!
    Innolla jään odottamaan mihin päädytte!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥