tiistai 10. maaliskuuta 2015

5H+K - keittiö.

Tässä se nyt on. Jos kaikki menee putkeen kuntotarkastuksissa ja muissa, niin meidän tuleva koti. Jokaiselle oma makuuhuone (paitsi me söpöläiset tietysti nukumme yhdessä..) ja ennenkaikkea tilaa. Tarkoitus ei ole hankkia uusia kalusteita suin päin ja täyttää tyhjää tilaa, vaan lähteä liikkeelle näillä samoilla vanhoilla ja ostaa vain tarpeelliset. Elämä näyttää, mitä mahdollisesti tarvitsemme  lisää.

Ajattelin aloittaa nyt juttusarjan 5H-K, joka pitää sisällään näitä tulevia suunnitelmia ja inspiskuvia, sekä haaveita. Tarkoituksena on ennen muuttoa käydä pohjapiirustus läpi huone kerrallaan ja ideoida tulevaa, sekä ottaa vastaan vinkkejä ja mielipiteitä.

Tulette huomaamaan pari erikoistakin ratkaisua ja lisäksi sen, mistä jouduimme tekemään kompromisseja. Yhtäkaikki, talo on kovin valmis ratkaisu ja suuremmalta remontilta vältymme onneksi. Tästä se lähtee!


Kyseessä on siis 90-luvulla rakennettu tiilitalo, joka on remontoitu 2012. Se sijaitsee noin kilometrin päässä nykyisestä kodistamme ja olemme käyneet katsomassa sitä ensimmäisen kerran jo viime vuoden toukokuussa. 

Tätä tarkoitin joskus kirjoittaessani siitä, että asioiden on tarkoitus tapahtua. Vaikka joku väittäisikin, että isojen talojen myyntiajat ovat pitkät, minä taas väitän, että se odotti meitä. Se oli meille tarkoitettu.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa kohteena on keittiö, kliseisesti sanottuna kodin sydän ja minulle niin tärkeä huone.

SAAREKE


Suuri keittiö on tarkoitus pitää tilavana. Sinne ei ole tulossa ruokapöytää, vaan saareke. Saarekkeesta olemme haaveilleet jo pitkään ja nyt se on mahdollista hankkia. Tarkoitus on laittaa keskelle keittiötä todennäköisesti Ikean Stensorp saareke ja siihen ympärille muutama jakkara tai tuoli.

Saareke toimii lisätilana, aamiaispöytänä, läksyjentekopaikkana yms. Se on liikuteltava, sillä kyse on haaveesta, joka todetaan joko loistavaksi ratkaisuksi tai siirretään pois. Uskoisin sen kyllä palvelevan tarkoitustaan, mutta en voi olla varma. Siksi liikuteltava.


SAAREKKEEN TUOLIT 


Saarekkeen ympärille on tarkoitus siis laittaa muutama korkeampi tuoli tai jakkara. Meitä on viisi, mutta tarvitseeko kaikki oman tuolinsa? Selkänojalla vai ilman? Ruokailuhan tapahtuu pääasiassa erillisessä ruokailutilassa.

Mielelläni näkisin tilassa myös jonkinlaisen puisen sohvan tai penkin, mikäli sille löytyy paikka.VALAISIN


Yleisvalaisin tulee saarekkeen ylle. Haluan tunnelman olevan lämmin ja pehmeä, mutta siinä saa olla myös särmää. Keittiössä on siis puutasot ja valkoiset kaapistot.

Tällä hetkellä keittiössämme on tuo suuri valkoinen kattovalaisin, joka löytyy ikeasta. Huono vaihtoehto ei olisi myöskään saman firman Tine K -tyyppinen rypytetty ratkaisu. Toisaalta kyse on keittiöstä ja tuo rypytetty ei ehkä toimi kaiken rasvapölyn yms kanssa.

Meiltä löytyy valmiiksi myös musta hektar-valaisin, joka on tällä hetkellä Nopsterin huoneessa. Mietin vain, onko valonlähde siinä tapauksessa liian pieni ja kohdistuu vain ja ainoastaan saarekkeeseen.

Pohjakuvasta näette, että keittiössä on myös suuret ikkunat, jotka tuovat valoa. Suojaisan sijaintinsa vuoksi verhoja tai kaihtimia ei tarvitse pitää edessä. Valoa tuo toki välitilan kohdevalaisimetkin.

Myös tuo merihenkinen (tulee mieleen majakka) metallivalaisin voisi olla vaihtoehto. Kokonsa puolesta lienee tarpeellista sovittaa ainakin ensin. 

KATTAUS JA ASTIAT


Kenellekään ei varmasti ole jäänyt tässä vuosien saatossa epäselväksi, että pidän kovasti astioista. Olemme Murun kanssa raahanneet pääasiassa Tukholman matkoilta noita Lexingtonin astioita.

Tällä hetkellä kaapista löytyy muutama beige ja yksi sininen. Koko sarja olisi upea!

Pitäisikö muumit myydä pois ja jatkaa näillä? Toisaalta kaappitilaa on enemmän ja meillä on mahdollisuus molempiin. Varastossa on myös melkein täydellinen sarja arabian illusiaa.


AVOSÄILYTYS


Avosäilytys kiehtoo minua kaikessa älyttömyydessään. Haluan upeat keittokirjani esille keittiöön, joko kapeahkoon hyllyyn tai seinähyllyille.

Mitä sanotte näistä suunnitelmista? Onko minulla jokin mielessä, mikä on teillä osoittautunut hyväksi tai huonoksi? Mielelläni kuulisin lisää myös vaihtoehtoisista kalusteista.

(kuvat: ikea, lexington, asko)

16 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana aloitus juttusarjalle, en malta odottaa jatkoa! Pohja vaikuttaa kivalle ja toimivalle - huippu juttu että löysitte oman talonne! Puiset jakkarat ovat minun makuuni! Ja näin tilaa näkemättä, voisin kuvitella, että kolme jakkaraa saarekkeen ympärillä (jokaiselle lapselle omansa) riittää. Haukkaavat siinä aamupalaa tai välipalaa yhdessä, ennen omia menojaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva että sille on yleisöä :)

   Pohjassa parasta on se, että olemme yhdessä tasossa! Hyvästi rappuset, varsinkin avomallit ja niiden alla oleva ryönä! :D

   Onpas fiksu näkökulma tuohon tuolien lukumäärään, kiitos!

   Poista
 2. Jee jee! Minä fiilistelen teidän kanssanne!! Muumimukien myymisestä haaveilen minäkin (saatu anopilta, itse en niistä välitä mutta lapset tykkää...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva että fiilistelet sillä intoa riittää ainakin tässä päässä :D

   Kyllä mä niistä muumeista tykkään, muttakun niin paljon muustakin..

   Poista
 3. Paljon onnea talon johdosta! :)
  Aivan upeita asioita postauksessa. Tuollaisen saarekkeen voisin huolia meillekin mutta ei tähän keittiöön, siihen seuraavaan sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :)

   Saareke on kyllä minusta superihana!

   Poista
 4. Jännittäviä uutisia! Onnittelut talokaupoista!
  Pohja näyttää ihanalta. Ihastuin isoon eteiseen ja siihen, että jokainen makkari on tavallaan omassa rauhassaan. Ja mikä valtava keittiö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella jännittäviä, kiitos :)

   Eteinen on tosiaan avara ja sitten on erikseen vielä kuraeteinen stoppaamaan (toivottavasti) kaiken ylimääräisen. Ja tiedätkö mitä? Ne makkaritkin ovat valtavia!!! Iik <3

   Poista
 5. Ihania suunnitelmia! Mä ihastuin tohon saarekkeeseen. Kuten aiempi kommentoija sanoi, ehkä kolme tuolia on siihen ok? Hectar valaisin on ihana. Nordealla on ainakin ollut saman tyylisiä valaisimia pienempänä, jos kaipaatte useampia valaisimia.

  Jään innolla seuraamaan millaiseksi teidän koti muokkautuu! Suunnitelmat on ainakin ihania! Tässähän tulee itsellekkin sisustuskuume!! Ja talokuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Suunnitteluhan onkin se paras vaihe, saa toteuttaa itseään.. Joskus vaan käytäntö ja suunnitelmat eivät kohtaa :D

   Teillähän on ihan uusi talo :D

   Poista
 6. Oi, jännää. Talokaupat on iso juttu, onnea!!

  Meillä on tuollainen selkänojallinen Ikea jakkara ja olen tykännyt hirmu paljon siitä. Ei nitise tai natise ja kiva istua. Toisaalta jos niitä on enemmän, niin sitten selkänojan kanssa saattaa tulla ongelma, että se on haitolla. Nojattomaan voi vaan istahtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Hyvä pointti, kiitos vinkistä! Aina ei tule itse ajatelleeksi kaikkea..

   Poista
 7. Paljon onnea ihanat ajat teillä edessä!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥