tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kermainen kvinoapuuro.

Ajattelin johdattaa teidät herkkupöydästä toiseen. Vaikka nuo pomppien herkut olivatkin ihan omaa luokkaansa, on ihanaa päästä syömään sitä ihan tavallista ruokaa. Minun ihan tavallinen sisältää paljon hedelmiä ja kasviksia, aamuisin kannan toimistolle puuroa ja kotona useimmiten puuron sijasta leipää tai joskus jopa muroja. Gluteenittomina tietty.

Aamiainen on valehtelematta se päivän lempiateria, jos ei oteta lukuun niitä sängyssä nautittuja, kun lapset on saatu nukkumaan.. Ja nyt ei puhuta niistä :D

Viikonloppuisin tähän settiin teen usein esimerkiksi uppomunia tai paistan häränsilmän leivän päälle. Muru pyytää joskus pekonia ja itse tykkään kovasti myös pavuista. Nyt kuulostaa jo siltä, ettei tässä mitään aamiaista enää syödä, vaan brunssia! Mutta ei. Meillä syödään usein jo seiskan maissa, joskus aikaisemminkin.


Työaamuina juon ensin toimistolla kupin kahvia ja vasta ehkä yhdeksän jälkeen kaivan kassista aamulla keittämäni puuron ja lämmitän sen mikrossa. Chiapuuro on myös hyvä vaihtis, jos mikroa ei löydy.

Kaurapuuro on ehdoton heikkouteni. Pitkään haudutettuna ja oikein isoista hiutaleista tai suurimoista tehtynä, suolalla maustettuna ja maitoon keitettynä. Nyt olen muutaman kerran nauttinut myös kvinoapuuroa vaihtoehtona, joka on rakenteeltaan oikeastaan hyvin samanlaista kuin ohrasuurimopuuro. Ja koska tosiaan pidän puuroistani lähes kermaisina, tässä saatte sellaisen ohjeen.

Käytin pohjana kodin kuvalehden reseptiä, mutta loppujen lopuksi siitä tuli täysin erilainen puuro :) 

Kvinoapuuro (gluteeniton, vegaani)

1,5dl kvinoaa
5 dl mantelimaitoa
kookoskermaa

Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä oikein hyvin. Itse huuhtelin kattilassa, sillä tuo olisi kyllä mennyt siivilästä läpi.

Jätä kattilaan ja lisää siihen maito. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt. Tähän kuluu 5-15min. Lisää kookoskermaa (tai lisää mantelimaitoa) saadaksesi löysemmän koostumuksen. Kannattaa lisäillä pikkuhiljaa ja oman maun mukaan. Siis millaisesta koostumuksesta itse pitää. Mausta vielä suolalla ja nauti haluamiesi lisukkeiden kera. Voi jösses, että onkin hyvää!

Onko kvinoapuuro jo tuttu juttu ja mikä on sun lempipuuro?


6 kommenttia:

  1. Pakko Kokeilla. :)

    Tytti

    VastaaPoista
  2. Mun lempipuuro on spelttisuurimopuuro, mut tää vaihtelee vähän melkeen viikottain. :)
    Inhoon kvinoaa, mutta ehkä sille vois vielä mahdollisuuden antaa puuron muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mmm... se saarioisten spelttipuuro oli aivan taivaallista silloin kuin söin vielä gluteeniviljoja.. Kannattaa kokeilla ja antaa mahdollisuus, tuo mantelimaito, kookoskerma ja reipas suola vie siitä sen perus "kellarin" maun pois :D

      Poista
  3. Tää resepti menee testiin heti kun löytyy qvinoaa! Todella hyvän kuuloinen!

    VastaaPoista
  4. Minun puuromakuni on melko lapsellinen, nimittäin syön vapaaehtoisesti vain manna- ja riisipuuroa. Mannapuuron lisäksi laitan yleensä pakastemarjoja, mutta muuten kummatkin kanelin ja sokerin kanssa. Sain yläasteella yliannostuksen kaura- ja moniviljapuuroista, kun äitini keitti niitä joka aamu, enkä ole sen jälkeen niitä syönyt. Annoin viime kesänä tuunatulle kaurapuurolle uuden mahdollisuuden, mutta pahalta se maistui edelleen.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥