maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kookos-kanakeitto.

Keväiset moikat! Ja aika keväiset fiilikset sitä onkin, kun auton lämpömittari näytti seitsemää (!) astetta aamulla. Ballerinakelit on täällä ihan just!

Kevään kuumia ruokatrendejä on kuulemma thai-ruoat, joten thai-cube-addiktiossani olen tietämättäni ollut trendikäs jo jonkin aikaa :D Lemppariani on vihreä curry, mutta kyllä punainenkin menettelee. Pääasia, että maistuu kirpsakka lime ja sellainen tietty pehmeys.

Löysin lupaavalta vaikuttavan ohjeen loppuvuoden sport-lehdestä ja päätin kokeilla. Ohjeessa oli kyllä sekoiltu huolella, eikä sitä ilmeisesti juurikaan oltu tarkistettu ennen painoon menoa, mutta lopputulos oli soveltaen oikein hyvä.

Vahinkojen minimoimiseksi en tarjonnut tätä lapsille, mutta me aikuiset pidimme mausta.


Kookos-kanakeitto

5 dl kanalientä (vesi + liemikuutio)
400g broilerin rintafileitä
1 sitruunaruoho
1 punainen chili
3-5 tuoretta herkkusientä
4 kaffirlimen lehteä
1-2 salottisipulia
1 tl inkivääritahnaa
2 rkl fariinisokeria
3 rkl kalakastiketta
1 tlk kookosmaitoa
1 lime

Mittaa vesi kattilaan ja lisää liemikuutio ja limenlehdet. Leikkele broiskut kiehuvan veden sekaan (sakset toimii hyvin) ja lisää pilkotut sienet, sipulit, chilit, sitruunaruoho.

Anna kiehua noin viitisen minuttia ja lisää loput mausteet (sokeri, inkivääri ja kalakastike), sekä kookosmaito. Kiehauta vielä kuumaksi.


Tämä on tosiaan itse sovellettu puutteellisesta ohjeesta ja ensikertalainen thai-kokki vielä opettelee. Varmaa on kyllä, että teen vielä toistekin ja jatkan edelleen niiden thai-cubejen ahmista :D

Hyväksi havaittuja reseptejä ja vinkkejä otetaan myös vastaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥