maanantai 6. huhtikuuta 2015

5H+K - WC

Jos pääsiäismunat ja rairuohot tulevat jo korvista on aika siirtyä jälleen uuden kodin sisustus- ja remontointipuuhiin. Tällä kertaa hyökätään WC:n kimppuun. 

Niitä löytyy talostamme kaksin kappalein ja molemmat ovat ns. kuivaa tilaa. Tällä hetkellä pesukone on sijoitettuna keittiöön, mutta tarkoitus on siirtää se läheiseen vessaan. Haasteellisuus piileekin mm. kyseisen tilan muodossa ja koossa.
KYLPPÄRI, WC, KHH


Talostamme nimittäin puuttuu toistaiseksi kokonaan kodinhoitohuone. Se huone, jota aiemmin olen peräänkuuluttanut maailman tärkeimpänä ja jota ilman en ainakaan suostu mihinkään muuttamaan. Siitä en tingi. Noh, never say never..

Yksi vaihtoehto olisi ollut varaston muuttaminen märkätilaksi ja seinän avaaminen makuuhuoneeseen. Silloin siitä olisi tullut meidän vanhempien huone. Muru oli oikeastaan jo piirtänytkin valmiiksi sellaisen walk in -closetin, lasiseinää yms. Jotenkin se ei vaan iskenyt minuun. Siis käydä nyt wc:ssäkin käytännössä samassa tilassa kuin makkari!

Siinä tapauksessa varasto olisi toiminut päämakuuhuoneen omana kylppärinä, sekä kodarina. MUTTA! Myös tietynlainen kulku sitä kautta pitäisi hyväksyä..
YLEISILME


Joka tapauksessa kylppäri on nyt erikseen ja siihen ei oikeastaan tarvitse paneutua. Se on remontoitu hyvällä maulla (eli meille sopivasti) pari vuotta sitten. Jes!

Yleisilmeeltä pieniin tiloihin kaipaamme vaaleutta. Ihan pelkkä valkoinen saattaa kuitenkin olla liian kylmä ja moderni. Onhan talon yleisilme semisti maalaisromanttinen.

Itse tykkäisin yhdistää valkoiseen puuta, se jatkaisi myös samaa linjaa, mikä keittiössä on.HANA, ALLAS JA SÄILYTYS


Olemme keskustelleet myös siitä, kuinka tarpeellista on kaksi allasta, kaksi pesupaikkaa wc:ssä? Onko teillä pienessä tilassa niin? Miten se on toiminut?

Yksiotehana on ehdoton lapsiperheessä helppoudellaan ja siitä olemme sentään Murun kanssa samaa mieltä.

Tarkoitus on saada tilaan mahdollisimman paljon säilytyspaikkoja, joten altaan alle vetolaatikot! Jos altaita on vain yksi, olemme päätyneet ikean valikoimassa olevaan 120cm levyiseen, jossa on myös sivuilla tilaa. Tämä tason tarve on ehdoton minulle.

Haluaisin myös (mikäli mahtuu), että koko tila pesukoneineen päivineen on tason alla. Laskutilaa siis. Mutta mihin pyykkikori? Entä onko ikean kylppärikalusteet kestäviä? Saako tuosta firmasta tasoakin?

Niin paljon kysymysmerkkejä ja muuttokin lähestyy. Tarkoitus on päästä hommiin viimeistään 12.5. jälkeen, joten kokemuksia kaivataan :)

Sana on APUA, mutta tuleeko perään huutomerkki vai kysymysmerkki.. ;)


(kuvat: ikea)

6 kommenttia:

 1. Meillä on kiintokalusteet Ikeasta ja ei valittamista! Suosittelen! Mutta pyykkihuolto vessassa ei taida olla se tavallisin ratkaisu. Mitäs jos pyykkihuollon laittaisi takkahuoneeseen? Itse ainakin tykkään että on laskutilaa pyykkien käsittelyä varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ne kestää :)
   Takkahuone on enemmän ehkä sellainen läpikulkutila, ettei sinne kyllä oikein sovi..
   Laskutila on kyllä tärkeää!

   Poista
 2. Paitsi että tuli mieleen että monessa talossa on wc+pesukone+ suihku samassa tilassa... Blondi taas liikenteessä. Sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, mutta ne on ehkä selkeästi suurempia tiloja, kylppäreitä silloin :)

   Poista
 3. Me ei olla kaivattu toista pesupistettä vessaan, kun kuitenkin pesupisteitä meiltä löytyy kodinhoitohuoneesta ja keittiöstä vessan lisäksi. Mutta meillä tosin asustaa vain me vanhemmat+yksi lapsi.

  Ikean kylppärin kalusteisiin ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Kodinhoitohuoneen vesipiste on sekin Ikean kylppärimallistoa ja hyvin on kestänyt kovempaakin käyttöä. Molemmat kalusteet ovat tuota korkeakiiltoista valkoista mallia, jollainen löytyy tämänkin postauksen kuvasta :)

  Jos jotain miinusta pitää sanoa, niin vessassa altaan metallitulpasta kuoriutui pinnoitteet jo alle vuoden käytössä :/ Nyt tulppa on sitten sopivasti muodikkaan kuparinen... Kahden Ikea-keittiön kokemuksella emme ottaneet metallialtaita emmekä hanoja Ikeasta, sillä ne eivät kokemuksemme mukaan ole kovin kestäviä. Esim. altaat naarmuuntuivat tosi helposti! Nykyisestä vessan posliinialtaasta, joka on siis Ikeasta, ei ole pahaa sanottavaa :)

  Lyyti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia, kiitos!

   Juurikin eilen kävimme wc:ssä mitoilla ja nyt pitäisi sitten mennä ikeaan tai johonkin mahdolliseen muuhun miettimään kokonaisuuksia :) Hintaero vaan esim netrautaan on aika huima :o

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥