sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ja pahimpia on aamut.


Pahimpia on oikeasti ne aamut, kun yöllä ei ole tullut nukuttua.  Olisin vastoin parempaa tietoani luullut, että se yövalvominen loppuu aikaisemmin, kuin kouluiässä. Eihän se lopu. Yksi veivaa rappusia ylös alas ja milloin on mitäkin asiaa.

Kun kello kahden aikaan luovutan ja otan sen viereeni kolmenkymmenen sänkyyn palauttamisen jälkeen, se kiehnääminen ja raapiminen jatkuu siinä vieressä. Itseasiassa ipanaa ottaa niin paljon päähän nukkua, että se repii kynnetkin irti.

Juu-u. Yksi varvas ja sormi loistaa paljaudellaan, kun neiti kolmevee repii kynnet juurineen irti. Mahtaa olla miellyttävä fiilis.

Useimmiten nämä yöt ovat jatkumoita päiville, jolloin ei nukuta päiväunia. Hän kun nukahtaessaan vetelisi hirsiä helposti kolmekin tuntia. Välillä niitä päiväunia kaivataan kovasti, ollaanhan sitä kärppänä pystyssä auringon noustessa. Tiedättehän sen laulun: "kello löi jo viisi, älkää vaan vielä herätkö.."

Päiväunien nukkuminen siis vie unet, mutta niiden poisjättäminenkin vie unet. Umpikuja ja shakkimatti. Pitäisi löytää jokin kultainen keskitie päiväunien pituudelle, tunti on liian vähän ja kolme liikaa. Äiti kyllä voisi ne kolme nukkua.

-Kirjoittaja on kolmen lapsen äiti ja aamuihminen. Opettaa lapselleen kahvinkeiton kostoksi yövalvomisista.


8 kommenttia:

 1. Voi ei, toivottavasti tuo pitkään jatkunut oravanpyörä jossakin vaiheessa helpottaisi. Eihän tuota kukaan loputtomiin jaksa.
  Paljon voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :)
   Onneksi meillä on mies iltavirkku, joka yleensä on vielä hereillä siihen aikaan ja minä taas jaksan nousta aamulla mielelläni.
   Nämä työmatkat ovat vaan niitä huh-huh päiviä..

   Poista
 2. Voimia! Meillä ainakin heräilyt on kausiluontoisia ja onneksi jo vähäisiä kuopuksen ollessa neljä. Keskimmäinen huusi suunnilleen joka yö nelivuotiaaksi asti, mutta niinhän tuo nyt eskarissa oleva poikakin jo nukkuu pääasiassa heräämättä. Ja kun on vuosia valvonut, niin osaa kummasti arvostaa tätä nykytilannetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, ei kuulosta kivalta..
   Viime yönä oli tällä kertaa vaipanvaihtoa, mutta se oli ihan oma vika :D

   Tsemppiä sinnekin :)

   Poista
 3. Hurjalta kuulostaa! Kevät kyllä helposti sekoittaa nukkuvankin lapsen unirytmin liian aikaiseksi. Ei muuta kuin kahvia koneeseen, kuuluu tämän naisen sananlasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti kellojen siirtokin vaikuttaa ja lisääntyvä valoisuus :)
   Onneksi uudessa kodissa minityyppikin saa oman huoneen ja oman rauhan!

   Kahvia nimenomaan, kohta sen saa varmaan sänkyyn :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥