maanantai 11. toukokuuta 2015

Kaasukunkun nachopannu.

Grillikausi avattiin tänä vuonna huhtikuussa, vaikka täytyy sanoa, että aikalailla tässä voi läpi talven grillailla nykyisin. Kesällä meillä grillataan todella usein, sillä Muru on viime vuosina innostunut siitä todella paljon. Minä kannan hänelle selkä vääränä vinkkejä kirjastosta ja hän grillaa. Kaikki, jotka olette nähneet Solsidanin Fredden grillaamassa, tietää mistä puhutaan :D


Tässä on taas vertailtu erilaisia grillejä ja luulenpa, että tänä kesänä meiltä löytyy ne kaikki vaihtoehdot. Grillataan siis tulella ja kaasulla.

Vaikka noille molemmille vaihtoehdoille on luonnollisesti omat kannattajajoukkonsa, kaasu on loistava vaihtoehto silloin kun grillin edessä seisoo jo rivi nälkäisiä lapsia. Kustannustehokaskin se on, siillä kaasulla voi ja kannattaa grillata ihan pieniäkin eriä. Brikettejä on turha kaivaa säkillistä esiin yhden makkarapaketin vuoksi ja kertakäyttögrillit ovat tuhlausta.


Kaasu on kyllä niin helppo ja nopea grillaustapa, että sen osaan minäkin. Kaasupullo auki, grillin hanat auki ja vielä kipinä perään. Sitten vaan odotellaan lämpiämistä. Kaasupullo on hyvä nostaa hieman kauemmaksi grillistä ja varmistaa, ettei sen pinta pääse kuumenemaan yli 40:n asteen.


AGA on ottanut myös varaslähdön grillikauteen ja avannut Kaasukunkku-sivuston, johon on kerätty vinkkejä kaasun turvalliseen käyttöön. Oli se sitten kaasuliesi, -jääkaappi tai -grilli. Voit myös testata tietämyksesi turvallisuudesta ja päästä kartalle muiden kaasukunkkujen kaveriksi. Sivustolta löytyy lisäksi loistavia grillivinkkejä ja meidän blogirinkiläisten maistuvia reseptejä.

Voit äänestää suosikkireseptiäsi ja samalla osallistua Aqvia Exclusive Lux -hiilihapotuslaitteen arvontaan. Samalla vaivalla siis herkkuresepti ja kesäjanon sammuttaja :)


Minä sen sijaan haluan jakaa tämän kesän kuumimman grillireseptin kanssanne, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava valinta illanistujaisiin. Ei enää sitä, että yksi seisoo hiki hatussa koko illan grillin ääressä, vaan pikaisella grillauksella koko porukalle tarjottavat. Tässä tulee nachopannu, olkaa hyvät!


Nachopannut (4:lle tai yksi suuri pannu)


200g nachoja
Juustokastiketta  (joko valmis dippipurkki tai pussista valmistettuna)
150g pepperonimakkaraa viipaleina
1 dl oliiveja viipaloituna
1-2 paprikaa silputtuna (vihreä ja keltainen)
½ punasipuli suikaloituna
1,5 dl cheddarjuustoa raastettuna

Laita grilli tulille ja valmista juustokastike. Jos käytät valmista juustodippiä, sitä ei tarvitse lämmittää. Kasaa nachot pannuille ja jaa juustokastike niiden päälle. Lisää makkarat, sekä kaikki kasvikset. Raasta vielä cheddar annoksen päälle ja grillaa pannuja kansi suljettuna niin, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Voit tehdä kaikki pannut valmiiksi odottamaan, siinä tapauksessa lisää juustokastike viimeisenä, ettei nachot pääse pehmentymään.


http://www.blogirinki.fi/

YHTEISTYÖSSÄ:

4 kommenttia:

 1. Meilläkin asuu Fredde eli on kaasu+hiiligrilli. Puolensa molemmilla. Kolmanteen en ole antanut siunausta. Hyvän näköinen tuo pannu. Mistä sellaisia saa? Helpompi kysyä sinulta kuin alkaa etsimään itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D
   Ja big green egg pitäisi myös saada!

   Tuo pannu on ihan prismasta, myydään nimellä blinipannu. House-mallistoa ja olisikohan ollut noin 15e.

   Poista
 2. Voi nam, tätä on pakko testata pian! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥