lauantai 6. kesäkuuta 2015

#arjenyläpuolella.

Aikamoista, täytyy sanoa! Eilen illalla noin seitsemän aikaan lähdettiin Linnan Pallon jeepillä Malmin lentoasemalta kohti Hyvinkäätä Estrellan järjestämälle kuumailmapallolennolle.

Siihen aikaan vielä tuuli, mutta parin ilmapallon koelennon jälkeen (intagramissa video) ja kuumailmapallon kasaamisen ja täyttämisen jälkeen oli aika kohota taivaalle kahden muun pallon kanssa.


Moni oli sitä mieltä, että tuolla korissa, yläilmoissa, ei se korkeus tunnu ja oikeassa olivat! Nousu hieman jännitti, mutta kun pääsimme oikeaan tuulikerrokseen, ei hiuskaan liikahtanut. Siellä ei tuullut yhtään, eikä kori keikkunut. 

Koko tilanne oli niin absurdi, että unohdin pelätä!


Matkasimme ensin Hyvinkään yli kohti Järvenpäätä. Järvenpäästä nelostien yli ja lopulta laskeuduimme Pornaisiin yhdentoista jälkeen pellolle. Laskeutuminen oli hieman kuoppainen, mutta olimme saanet erittäin yksityiskohtaiset ohjeet ennen nousua, laskeutumisasennoista yms, ettei sekään kauhistuttanut.

Pakkasimme pallon kasaan ja palasimme Malmin lentoasemalle. Lyhkäisyydessään näin, sillä sanat on vähän hukassa. Kokemus oli niin upea, henkeäsalpaava ja uskomaton, että sitä on vähän hankala kuvailla. Tästä näette tarkemman lentoreittimme ja yksityiskohdat Suunnon palvelusta.


Lentäjämme oli alansa vahva ammattilainen ja yhtä innoissaan hommasta näiden kaikkien vuosien jälkeen, kuin me ensikertalaiset. Ja jos tilaisuus tulisi, lähtisin ainakin hänen kyytiinsä välittömästi uudelleen! 

Suomen kesää ja auringonlaskua oli uskomatonta seurata yläilmoista. Vaikka kuumailmapallolento ei olekaan ollut koskaan bucket listallani, sen voi nyt vetää siitä yli.

Mukana lennolla olivat Konsta Punkka, Vaihda vapaalle, Onnistain on puolet sinun, Yummy baker, Joonas Linkola ja tietysti Estrella ja Dr. Oetker.


(lento on voitettu estrellan järjestämän kilpailun kautta)

4 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä niin huippu juttu! Mukavat muistot jäi. Toivottavasti on vielä joskus mahdollisuutta kivuta korin kyytiin uudelleen. :)

  VastaaPoista
 2. Vähän näyttää siistiltä! Oon aina haaveillut kuumailmapallolennosta, ehkä vielä joskus pääsen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vain näytä :D
   Tuonne voi ostaa myös yleisölentolippuja heidän sivuiltaan, toivottavasti pääset vielä joskus!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥