lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksena.

Toivottavasti teilläkin sujui juhannus rattoisasti :) Me olimme ihan kotosalla, kasattiin uudet pihakalusteet, tehtiin pihatöitä, käytiin tyttöjen kanssa poimimassa kukkia sen seitsemän sorttia, grillailtiin ja syötiin ihan ensimmäisen kerran ulkona. Viltteihin kääriytyneinä.

Varmaan tuo seitsemän kukan ulosjättäminen vaikutti uniin, sillä vaikka tuo siippa olikin niissä, hänellä oli muut naiset mielessä :D Olin kyllä niin vihainen aamulla ja toinen reppana ei ymmärtänyt yhtään mistä on kyse :D


Myös ihan ensimmäisen kerran vedettiin lippu salkoon ja vasta tänään illallahan se sieltä lasketaan alas. Olemme missanneet tässä reilun kuukauden aikana aika monta liputuspäivää, mutta kunhan nyt muuton, remontin ja muiden hässäköiden alta paljastuu normiarki, niin eiköhän nekin muistu mieleen. Ensi viikonloppuna liputetaan sitten meidän uuden kodin ja tupaantuliaisten kunniaksi.


Juhannusmenu oli kesäinen ja poimittu yhdistelemällä eri ruokaohjeita Sari Spåran kirjasta Meren Maku (arvostelukappale).

Mätilautanen
Lohiröra ja saaristolaisleipä
Muna-sinappisillilautanen
Sitruunamarinoitu grillattu halloumi
Maissia ja makkaraa

Tarkoitus oli vielä leipoa kakku saman kirjan ohjeella, mutta ajanpuutteen vuoksi jäi tekemättä. Ostin kyllä marjat ja muut, joten tänään lienee aiheellista taikoa niistä sitten jotain :)

Itse olen kausiruoan ystävä ja tämä kirja on pullollaan loistavia ohjeita, joita voi soveltaa helpostikin. Perusohjeet ovat yksinkertaisia ja raaka-aineet tuoreita. Jos mietitte kesäviemisiä, niin suosittelen Meren makua lämpimästi.

Pirkan valikoimiin on muuten tullut gluteeniton saaristolaisleipä paistotuotteena ja soittelinkin torstaina meidän k-kauppaan ja kyselin sitä. Pitää kuulemma sulattaa puoli päivää, eivätkä olisi ehtineet sitä edes illaksi saamaan. Näppäränä tyttönä totesin, että voin kyllä paistaa sen itsekin ja sehän sopi. Sain paisto-ohjeet mukaan ja nautin onnesta soikeana "ruisleipää" kotona. Pieninkin piti siitä kovasti :)


Illalla Muru lämmitti vielä juhannussaunan, mutta jotenkin en ollut yhtään saunatuulella, joten skippasin sen ja otin vastaan pikkusaunojat tässä päässä.

Vaikka meillä on nykyisin kaksi suihkua, teemme usein niin, että toinen aikuinen menee edeltä saunaan ja tulee sieltä ensin pois auttamaan lapsia kuivaamisessa ja rasvauksissa. Nyt ei tarvinnut arpoa kumpi :)


Kaikenkaikkiaan tosi onnistunut juhannus, vaikka kokkoa emme lähteneetkään katsomaan. Tässä lähistöllä oli kokolla kuulemma kolmisentuhatta ihmistä!

Tänään kävimme aamusta jo kävelyllä, jätskillä ja aiomme muutenkin nauttia rennosta menosta, kerrankin. Vähän jalka vipattaisi lenkkitossujen suuntaan, joten eihän sitä tiedä, vaikka kipittäisi vielä katselemaan maalaismaisemaa iltasella.

Mukavaa juhannuksen jatkoa siis!


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mukavaa juhannusta teille! <3

  VastaaPoista
 2. Mahtavan herkullisen kattauksen olette koonneet :) Ihanaa lukea, että suosittelet kirjaa! Ja oikein upeaa kesän jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä yksi parhaista ns. tavallisista keittikijoista, mitä minulla on :)
   Ja täydellinen kesään varsinkin!
   Vielä kun pääsee testaamaan muut kaudet, odotan innolla!

   Poista
 3. Ihanaa juhannuspäivän iltaa sinne :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥