sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Pihaa ja pihakalusteita.

Nyt ilmojen edes näennäisesti lämmettyä hetkeksi, elämä on siirtynyt ulos. Päivät kuluu risusavotoissa ja muissa puutarhatöissä, illat ihmetellen käsien tuloksia. Syödäkin täytyy ja sekin tehdään ulkona.

Ajattelin jatkaa eilistä linjaa ja kertoa muutaman sanasen meidän uusista pihakalusteista. Taloa kiertää terassi aikalailla toiselta sivulta toiselle, kokonaispinta-ala sille on hieman yli 100m2. Se on kolmessa tasossa, kuten talokin ja samalla siihen on myös kolme sisään-/uloskäyntiä.


Ylimmälle tasolle on käynti keittiöstä ja tällä hetkellä olemme myös sijoittaneet Jyskistä hankitun HVIDE -massiivipuisen setin siihen. Ylimmältä tasolta on lyhyin kantomatka keittiöstä esimerkiksi astioille.

Nyt muutaman kerran ulkona ruokkailleena huomaa, etä muutamaa juttua olisi vaille. Esimerkiksi kori tms on tarpeellinen, ettei tarvitse tehdä montaa kantomatkaa, samoin leipäkori ja mausteikko puuttuu. Tällä hetkellä kannan kaikki erikseen noin kymmenellä reissulla :D


Meille on myös tärkeää, että nuo pihakalusteet ovat jykeviä ja tarpeeksi kookkaita. Pieni pöytä ja neljä tuolia on auttamattomasti liian vähän, jopa omaa perhettä ajatellen. Tuo pihakalustesetti koostuukin yhdestä penkistä, neljästä tuolista ja kahdesta pöydästä.

Pöydät ovat tällä hetkellä neliön muotoisena yhdistelmänä, joka soveltuu paremmin seurusteluun, mutta se on mahdollista laittaa myös yhdeksi pitkäksi pöydäksi, esimerkiksi juhliin.

Tuolit ovat suuria ja kantavat huomattavan määrän kiloja, tarvittaessa kaksi lasta mahtuu samaan. Penkille sen sijaan mahtuu jo enemmänkin porukkaa istumaan. 

Meillä oli omasta takaa jo yksi penkki, jonka yhdistimme tähän myös.


Pehmusteet, viltit, pöytätabletit ja lyhty ovat myös jyskin valikoimista. Halusin yleisilmeestä raikkaan ja taloon sopivan, joten valinta oli äärimmäisen helppo.

Valikoimaa selatessani tuli päinvastoin tällaiselle ikea-tyypille oikein valinnan vaikeus, sillä jotenkin olin mieltänyt Jyskin vain kalustekaupaksi ja siellähän on vaikka mitä muutakin! Ensi viikonlopun juhliin aion käydä ostamassa esimerkiksi viirinauhaa ja kertiksiä.


Olen erittäin tyytyväinen valintaani, vaikka pitkään pohdittiin säänkestävän polyrottingin ja massiivipuun välillä. Sama vanhahko, romanttinen fiilis jatkuu siis sisältä ulos :)

Mitäs sanotte?

***

(postaus toteutettu yhteistyössä Jyskin kanssa ja osa tuotteista on saatu bloginäkyvyyttä vastaan)

8 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi viihtyisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kiva, että tunnelma välittyy myös sinne :)

   Poista
 2. Ihan teidän tyyliset kalusteet. Raikkaan romanttiset. Mäkin olen päässyt yhteistyön tiimoilta tutustumaan Jyskin valikoimaan vähän paremmin ja sieltähän löytyy vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin, valinta meni kyllä tosi nappiin :)
   Tuolla on kyllä vaikka mitä, pitää käydä ihan ajan kanssa myymälässä!

   Poista
 3. Aivan täydelliset! Nuo sopii niin nätisti omenapuiden lomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   Ja Muru kun on kaatamassa meidän omenapuuta!

   Täytyykin perustella sen säästäminen näin :D

   Poista
 4. Ihanan raikkaat ja rauhalliset nuo pehmusteet! Täytyypä käväistä Jyskissä! Toissa viikolla hypistelin Annon raidallisia, mutta nuo ovat vielä kivemmat. Teidän terassi näyttää superhyvältä!:) Mä olen nyt ihan jumittunut tähän sun blogisi ääreen, ja imuri jäi makaamaan keskelle olkkarin lattiaa, homma vielä ihan vaiheessa...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä Annoja en olekaan nähnyt, täytyykin kurkkia ihan uteliaisuudesta!
   Toisaalta näiden hinta on kyllä kohdillaan :)

   Heh, imurointia voi harrastaa aina, pieni tauko tekee terää ;)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥