tiistai 2. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka karamellisisuksella.

Sain tänään sellaisen lähetyksen raparperia, että heikompaa saattaisi hirvittää. Onneksi pidän siitä tosi paljon ja päässä pyörii tsiljardi ideaa sen käyttämiseen.

Tämän karamellisoidun kakkusen lisäksi ajattelin nyt ainakin keittää osan hilloksi, sitten muffinsseja pitäisi tehdä ja ehkäpä vispipuuroakin. Ainiin, mihinkäs se kiisseli unohtui ja juoma..

Oma raparperini on vähän loukkaantunut penkissään siirrosta ja siitä nyt saisi sen yhden piirakan ja that´s it. Täytyy toivoa, että ensi kesänä kasvaa sitten paremmin. Ajattelin sille kaverinkin istuttaa.

Marjapensaat sen sijaan tuottavat uskomattoman määrän tänä vuonna, jos osaan lukea niitä nyt oikein. Luumuakin on tulossa, omppu näyttää vähän vähemmältä. Siitä tosin on viime talvena katkennut päävarsi.


Karamellinen raparperikakku (gluteeniton)


100g voita
1dl kookospalmusokeria
1 muna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
n. 3dl raparperia pilkottuna
1prk kondensoitua maitoa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja nosta sitä myös reunoille. Kaada reilu määrä raparperia täytteeksi ja sen päälle vielä kondensoitu maito. 175c n. 40min kiertoilmauunissa.

Tähän ideaan törmäsin fb:ssä ja varioin sitten meille sitä sopivaksi :)


Minulla valui hieman tuota kondensoitua maitoa ja se sitten paahtoi reunan vähän tummemmaksi. Samoin ensimmäinen leipomus uudessa uunissa oli opettelua. Kertakaikkisen ihanaa saada taas käyttää kiertoilmauunia tavallisen jälkeen. Samoin kyllä keraaminen liesi on oikein luksusta!

Tarjoa tämä kakku kardemummakahvin ja tuoreiden mansikoiden kera, lisämakeutta se ei kaipaa karamellimaisen sisuksensa vuoksi. Toki jäätelö ja vaniljakastike ovat aina hyviä ideoita :)

Herkullisia hetkiä!


16 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Tätä voisi kokeilla kunhan nuo omat raparperit ovat vähän vielä kasvaneet :)

    VastaaPoista
  2. Slurp =) Aivan vesi herahti kielelle ohettasi lukiessa ja katsellessa ahh niin mehevän näköistä rapsupiirasta. Meilläkin tuolla kaapissa olisi tuota kondensoitua maitoa, pitäisiköhän sittenkin sortua leipomuksiin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on aina hyvä idea :)
      Nyt vaan lämmöt uuniin ja hommiin!

      Poista
  3. Nam! Kuulostaa makoisalle. Pitää varmasti testata tätä itsekin, kun raparperiä pukkaa urakalla tuolla kukkapenkissä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jokin on hyvä paikka tuhlata raparperit, niin tämä :)
      Makeaa mahan täydeltä!

      Poista
  4. Kannattaa kokeilla raparpericurdia. Aivan törkeen hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä sitten seuraavaksi, kiitos :)
      Eilen leivoin muffareita ja keitin kiisselin.

      Poista
  5. Täytyypä kokeilla, onkin tulossa gluteenittomia vieraita kylään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhot voi halutessaan vaihtaa myös tavallisiin :)

      Poista
  6. Raparperi on herkkua eli pakko kokeilla tuota reseptiä! Kunhan ensin käyn jonkun tutun penkissä hieman raparperivarkaissa kun oma ei näköjään ole enää hengissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei!
      Toivotaan, että se siitä vielä tokenee, ne on onneksi aika sitkeitä :)

      Poista
  7. Huhhuh, miten herkulliset kuvat ja resepti. Menee testiin heti huomenna!

    VastaaPoista
  8. Ohjeesta puuttuu vuoan koko. Minkä kokoiseen vuokaan tämä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan!

      Tein tämän sellaiseen astetta pienempään (n. 20cm) irtopohjavuokaan, jotta tuli korkeampi..
      Mutta voi tehdä myös siihen perus, onkohan se 28cm, jolloin saa enemmän piirasmaisen :)

      Voin tarkastaa nuo mitat vielä myöhemmin!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥