keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Takkahuoneessa.

Tänään on ollut vähän kurja päivä ja murjotuttanut. Luulin päässeeni jo suurimmasta osasta stressiä eroon, mutta aina kun kuvittelee niin, joku lyö takavasemmalta päin pläsiä. Jos sitä vaikka vetäisi kypärän päähän suojaksi ja keskittyisi esittelemään teille meidän iki-ihanan takkahuoneen. Keskeneräisenä, kuten aikalailla kaikki muukin täällä :)


Vaikka kotimme on niin sanotusti yhdessä kerroksessa, on tasoja kuitenkin kolme. Eteisestä laskeudutaan pari askelmaa olohuoneeseen ja taas olohuoneesta askelmia on kaksi takkahuoneeseen. Jotenkin se tuo kivaa järjestystä ja jakaa huoneet ihan eri tavalla.

Takkahuone oli aikaisemmin aikalailla kotimme perällä, nyt remontin myötä se on siirtynyt keskemmälle, sillä siitä on kulku vielä autotalliin ja Nopsterin huoneeseen. 

Tuo kuvassa oikealla näkyvä kolmipeilinen ovi on ihan uusi juttu. Seinään puhkaistiin reikä ja siitä on nyt kulku autotalliin, joka tunnetaan paremmin nimellä isin huone.

Isin huone onkin oikeasti leffateatteri ja mancave, mutta siitä lisää joskus toiste ;) 


Lipaston vasemmalta puolelta on kulku kylppäriin (muistinko sanoa, että sekin on mieletön!) ja kylppärin vierestä taas pääsee lasten wc:hen. Niin ja isin huoneen vierestä on kulku Nopsterin huoneeseen.

Takan vasemmassa reunassa on siis pari askelmaa ja pääsy olohuoneeseen. Kokonaan vasemmasta reunasta löytyy pari ikkunaa ja kulku terassille. Ikkunat luonnollisesti ilman verhoja vielä :D

Mattokin puuttuu ja ajatuksena on ollut jokin unelmanpehmeä, jossa voi talvi-iltana pötkötellä ja tuijottaa takkaa. Siihen voi levittää lautapelit ja istua grillaamassa vaahtokarkkeja. Muru mietti myös jonkinlaista arkkupöytää, mutta katsotaan. Tuosta kun on kulku aikalailla joka paikkaan.


Takan merkkiä en osaa sanoa, mutta on varaava vuolukivitakka. Ja vaikka tälle mallille on omat puolustajansa ja inhoajansa, me tykätään. Se sopii tuonne mainiosti. Sopisihan sinne myös oikein muhkea pönttöuuni, mutta niitä ei nyt tähän hätään ole saatavilla :D

Takan edessä on ystäväni nimeämä "uusskandinaavinen" (marokkolaislaatat myytiin aikoinaan tuolla nimellä hänen miehelleen, joka ei siitä oikein välittänyt) laatoitus, joka käy ihanasti yhteen tapetin kanssa.

Samoin nakuttelin seinälle ikivanhat kodin kuvalehdet taas vuosien tauon jälkeen. Ehkä hieman suuremmat kehykset olisi olleet tarpeen.. Langön viltti, joka selvisi kuin selvisikin vatsataudista, löysi paikkansa sittenkin täältä. Sekin kun sopii sekä tapettiin, että fiilikseen.


Tilasta puuttuu vielä myös valaisin ja täytyy myöntää, että olen aika pihalla siitä, minkälainen valaisin takkahuoneeseen voisi edes sopia. Tarvitaanko siellä sellaista?

Nyt tietysti on kesä ja valoa oikein tulvii ikkunoista, lisäksi Nopsterille hankkimani karttapallokin löysi paikkansa täältä. Jos teillä on postauksia takkahuoneesta, etenkin valaistuksesta, niin linkatkaa tähän :)

Takan reunusta koristaa Levin reissulta hankkimamme poronsarvet, mutta muuten huone on vielä aika riisuttu. Hiljaa hyvä tulee, tässäkin.

Mitäs sanotte?


Takkahuone ennen löytyy allaolevasta kuvasta. Ylimääräinen ovi on siis puhkaistu tuon olemassaolevan viereen, vasemmalle puolelle. Minusta myös alkuperäinen oli tunnelmallinen :)


17 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä teillä! Tyylikästä ja samalla kodikasta :) Tykkään erityisesti tuosta maapallosta lipaston päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elina ♥
   Sunkin tarttee hankkia maapallo, sitten liimailet nuppineuloja vaan siihen :D

   Poista
 2. Ihanalta näyttää teidän takkahuone ja nuo takan edessä olevat laatat ovat upeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ne laatat ovat kyllä tosi kaunis yksityiskohta. Täytyy myöntää, etten itse olisi osannut tuollaista valintaa tehdä :)

   Poista
 3. I.H.A.N.A.
  Saanko muuttaa teille?
  T. Anne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   The more the merrier vai miten se nyt meni :D

   Poista
 4. Tosi ihanalta ja kodikkaalta näyttää! Kauniit sinivalkoiset sävyt.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana taas! Syksyllä ehkä kaipaa valaisinta, mutta riittäisikö jalkalamppu tuonne tuolin taakse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Syksyllä ja talvella varmasti on pimeämpi, siinä tuolin vieressä on jo se maapallo.. Mutta tosiaan ehkä jonkinlainen jalkalamppu ikkunan lähelle!

   Poista
 6. Voi miten kaunis tunnelma huoneessa on. Ja tuo tapetti, huopa ja takan edustan kaakelit - vauh =) Todella kaunista

  VastaaPoista
 7. Facebookin kautta löysin tänne. Miten kaunista! <3

  VastaaPoista
 8. Hei! Aivan ihana takkahuone ja tuo tapetti!! Saanko udella, minkä nimistä tuo tapetti on ja mistä löytynyt? Aivan ihana! :)
  -Janika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Janika :)

   Kiitos paljon! Valitettavasti en osaa sanoa tapetin nimeä, sillä se oli jo täällä :( Aika paljon materiaali- ja värivalintoja olemme jäljittäneet bauhausiin, joten sieltä lähtisin ehkä ensin kuvan kanssa tiedustelemaan :) Toivottavasti tästä oli yhtään apua!

   Poista
  2. Okei kiitti vinkistä! :) -Janika

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥