maanantai 20. heinäkuuta 2015

DIY tiipii ja aula.

Se on kuulkaas tässä, se eilinen murhekryyni. Minityypillä on oma inkkariteltta, jonka äiti ihan omin kätösin väkersi. Totesin Murulle, että kun seuraavalla kerralla saan aivan loistavan idean, niin vinkkaa vaikka nämä fiilikset. Ja liinavaatekaappia ei nyt lasketa tähän, vaikka tiedän jo näin etukäteen, mitä tulee tapahtumaan.

Sain vastaukseksi, että et kuitenkaan kuuntele (totta..) ja pari huokausta. Illalla kysyi, että meneekö tuossa vielä kauan. Vähän kun kysyisi tytöltä, että onko sulla NE?! Mulkaisu oikeaan suuntaan riitti hiljentämään viisastelijan ainakin hetkeksi.


Ja vaikka juhlamokka valmistetaan tunteella ja taidolla, niin tämä on valmistettu puhtaasti tunteella, eikä todellakaan kestä lähempää tarkastelua, saati liikuttamista. Se tarvitsee ehdottomasti jonkinnäköiset kumitassut noihin puukeppeihin. Siis kenen idea on laittaa puukeppejä laminaatille? Didn't see that coming?

Leikkasin kaavat ohjeen mukaan (tylsillä saksilla), jonka jälkeen päätin, että osaan tämän ihan itse. Toisin sanoen lopetin ohjeiden lukemisen. Siis miten vaikeaa on muka tehdä jokin tiipii, kysyn vaan? Jos niitä on tehty aikojen alusta, niin kai tällainen vähintäänkin viiden tähden ompelukoneajokortin suorittaja siihen pystyy.. No ei pysty!


Saahan nuo kankaat toki yhteen, mutta odottakaas vaan, kun päästään asettelemaan noita harjanvarsia. Harjanvarsia?! Ei tullut mieleen, että ovat aika lyhyitä, eihän..?

Loppujen lopuksi sain sen muutamaa voimasanaa ja hienoista väkivaltaa käyttäen pystyyn tuohon matolle ja päätin, että siinähän on sille aivan loistava paikka. Juuri näin päin ja täsmälleen tässä asennossa.

Aamulla odotin innosta hihkuen kuopuksen reaktiota ja se oli seuraavanlainen: "äiti, mua kyllä vähän harmittaa, kun se teltta on niin pieni.." Aaargh! Siis harjanvarret?!


Jos aiotte joka tapauksessa askarrella yhden tiipiin teille (koska sehän on tosi helppoa), niin tarkistakaa saksien terävyys ja kankaan jämäkkyys. Tarkistakaa, että ette missään tapauksessa hanki harjanvarsia, vaan vaikka pyörörimaa (raksatermejä, you know..) ja noudattakaa aina ohjeita.

Ja koska se nyt sattuu siinä nököttämään toistaiseksi, ajattelin tässä samalla esitellä teille meidän aulan, josta on kulku makuuhuoneeseen, Pienimmän huoneeseen, isompaan wc:hen, keittiöön, olohuoneeseen ja tuulikaappiin. Sekin on ihan jees, mutta ei kestä vielä lähempää tarkastelua sekään. 

Onnea DIY-projekteihin, siis todella. Onnea.

11 kommenttia:

 1. Anteeksi mutta..... HUUTONAURUA!!! Voi ihana sinä! Mä käytin meidän tiipiissä just sitä pyörörimaa, ja luin kyllä ohjeetkin, mutta ei sekään nyt ihan vallatonta sekoilua sisällään pidä - eli rauhalliseen inkkarioleiluun (rauhanpiippu jne.) tarkoitettu onpi se. Eli Minityypin kaltaisille just hyvä :D

  Ja liinavaatekaappiprojektin raporttia odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan ei käy onnen- eikä ompelulahjat ;)
   Minityyppi ei ole ihan rauhallisimmasta päästä, mutta toistaiseksi viritys on pysynyt pystyssä, siinä maton päällä kylläkin..

   Poista
 2. Hih, mun pitäs tehdä tommonen... Taidan siirtää sen, ööö, kauas tulevaisuuteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meissä on vaan se ero, että sinä osaat ommella :D

   Poista
 3. Mua on odottanut yli vuoden kankaat tiipiihin. Nyt musta taitaa kuitenkin tuntua, että otankin mallia isoisästäni, joka aikoinaan naulasi kunnon lankusta mulle oman kodan. Ööö tai siis jättää ne naulaamisetkin miehelle :D

  VastaaPoista
 4. Aah, musta toi näyttää oikein hyvälle!:D Olen monesti ihaillut noita, ja ajatellut, että jos lapset olisivat pienempiä, haluaisin tietenkin itse väkertää samanlaisen.;D
  Paitsi että kuvat tiipiistä ja aulasta näyttävät hyvälle, oli tätä postausta myös hauska lukea!:DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Tosiaan ei sitä lähempää tarkastelua kyllä kestä.. Isommille voisi väketää sellaisen A-mallisen perinteisemmän lukupaikan :)

   Poista
 5. Tämä on kyllä todella kaunis! Täytyy toteuttaa tämä pian!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥