keskiviikko 19. elokuuta 2015

Farmari.

Vapiskaa, oi te suuret farmarit! Maasta se pienikin ponnistaa.. Meillä on tänä syksynä todella luomua ja omavaraista satoa. Luomua siksi, että kasvimaat on jätetty herran haltuun ja omavaraista siihen asti, kunnes ensimmäinen ateria on syöty.

Vähän oli pienenlaista perunasato, johtuu kuulemma siitä, että on ollut kylmä, aurinko ei ole paistanut, enkä ole lannoittanut. Tässä on vain kylläkin yhden rivin sato, joten neljä samanlaista odottaa vielä :)


Sen sijaan en ota oikein tuosta sipulista selvää.. Se kun on oppikirjan mukaan nostettavissa, kun varret kaatuu, mutta kuuluuko sen tosiaan olla tuollaista? Siis että istukassipuli on kasvattanut varren ja that´s it.

Pavut kasvavat vielä ja kukkivat parasta aikaa, samoin kesäkurpitsa kukkii villisti. Sadosta en osaa sanoa, lienee vaan varmempi googlailla erilaisia tapoja valmistaa niitä kukkia.. Pieniä tomaattejakin on!


Muru lupaili minulle ensi kesäksi kasvihuonetta (jes!), joten tämä avomaan kokeilu taitaa osaltani jäädä tähän ja kasvimaan peitoksi kylvetään nurmikko. Kurkut kuoli, eikä mikään mukaan mennyt oikein putkeen :D Kasvihuoneen tiimoilta olen jo pikkasen alkanut ideoimaan, paikkakin sille on jo ja Strömsön tyyppistä ratkaisua haetaan.

Ruukkuviljelyssä olen sen sijaan kunnostautunut! Paitsi ämpäriperunat.. niistä tuli vain puhkiruostuneita ämpäreitä.


4 kommenttia:

 1. Oivoi, minä olen haikaillut minkä tahansa kasvatusmahdollisuuden saamisesta koko tämän kesän - kolmatta kesää asun nyt kaupungissa ilman minkäänlaista pihaa/parveketta tai edes ruukkukasvatusmahdollisuutta (tilan puute). Kummasti sitä alkaa kaikenlainen toiminta kiinnostamaan, kun sitä ei enää ole mahdollisuutta tehdä. Rivarissa asuessani en edes porkkanan siemeniä kylvänyt, vaikka siihen kaikki mahdollisuudet ja välineetkin hankin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, no tuo on kinkkinen tilanne! Mites sellainen minipalsta?
   Täällä kyllä riittää hoidettavaa ilman tuota avomaatakin :D

   Poista
 2. Oi että, alkoi tehdä mieli punajuuri-Aura-juusto-piirasta, kun luin sadonkorjuupostauksesi :)
  t. Nelliina

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥