torstai 13. elokuuta 2015

Käytä kypärää.

Oikeastaan minulla oli mielessä tälle päivälle ihan muita juttuja, mutta viimeaikaisten tapahtumien varjossa päätin vaihtaa aihetta johonkin tärkeämpään. Harvemmin kirjoittelen mitään raflaavaa,  eikä shokkijuorut ole tapani kerätä lukijoita ja sivunlatauksia. Meille tapahtui kuitenkin eilen jotain sellaista, joka sai myös aviomieheni muuttamaan asennettaan. Karma is a b****, I know.

Olin juuri touhuamassa Pienimmän kanssa Tirpan huoneessa, kun puhelin soi. Muru oli juuri lähtenyt pihasta ajamaan treeneihin ja hänen nimensä vilkkui näytöllä. Mitähän se nyt unohti, tuli ensimmäisenä mieleen. Hänellä kun on tapana soitella unohtumisia ja minulla on tapana soitella muistutuksia.

"Lähde äkkiä tulemaan vastaan, Tirppa on kaatunut pahasti pyörällä ja on tulossa kotiin" Huusin nopeasti esikoiselle, että vahtii Pienintä, vetäisin ensimmäiset vastaantulevat kengät jalkaani ja lähdin juoksemaan tietä pitkin.

Vastaan tuli lapsi, hysteerisesti itkien, kädet oudossa asennossa, verisenä ja kypärä vinossa. Luojan kiitos se kypärä!

Ensimmäisenä istutin shokissa tärisevän lapsen eteiseen ja rauhoittelin häntä, tutkin, oliko kädet missä kunnossa ja puhdistin haavat. Kaapissa oli kertakäyttöinen kylmäpussi, täytyykin käydä ostamassa uusi tilalle.

Kädet toimi, mutta suu ei liikkunut. Hampaasta puuttui pala ja otsassa komeili aikamoinen ruhje. Onneksi sentään suun liikkumattomuus johtui vaan huulen turvotuksesta, hampaat kun olivat siitä vieneet osansa.

Saimme kuin saimmekin koko paketin kasaan ja lapsen rauhoitettua, annoimme särkylääkkeet ja vahdimme unta. Onni onnettomuudessa oli se kypärä. En uskalla edes arvailla, mikä lopputulema olisi ollut ilman sitä. Eikä oikeastaan tarvitsekaan.

Miksi sitten mietin sitä karmaa? Pari tuntia aikaisemmin oli Nopsteri lähdössä pyörällä kaverilleen, kysyin onko kypärä, johon Muru tuumasi, että on jo sen verran iso, ettei mitään kypäröitä tartte. Sain naismaisen kohtauksen ja kimitin, että oletko todella valmis ottamaan vastuullesi sen, että lapsesi kallo murskautuu ja aivot leviävät tielle. Aikalailla näitä sanoja käytin korostaakseni syyllisyyden kautta asiaani. Muru tuumaili hetken, huokasi ja totesi ilmeisesti pääsevänsä helpommalla, jos vaan huutaa lapsen takaisin hakemaan kypäräänsä. Parin tunnin kuluttua seurasi opetus. Tavallaan.

En kirjoita tätä ilmaistakseni myöskään erinomaisuuttani, sillä minähän se kypärästä huolehdin, vaan siksi, että se kypärä on oikeasti halpa henkivakuutus. Höpsöttelevän ja ruhjeisen ekaluokkalaisen sijasta meillä voisi nimittäin olla lapsi osastolla, pahimmassa tapauksessa ei enää ekaluokkalaista.

Pysykää tiukkoina ja muuten; muistattehan sen kypärän myös omaan päähän.

20 kommenttia:

 1. Onneksi selvisitte säikähdyksellä ♥ Minäkin vahdin lasten kypäränkäyttöä hysteerisesti.
  Kannattaa käydä hammaslääkärissä. Isku on saattanut vaurioittaa hammasta pysyvästi. (Oma poikani loukkasi tänä kesänä hampaan futisharkoissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä käytiinkin jo heti aamusta, parin viikon päästä korjaillaan hampaat, kun haava on parantunut <3
   Hammasvammat ovat itselleni sellainen asia, joista näen painajaisia. Toivottavasti teillä meni kaikki ok!

   Poista
 2. Oi kauhistus.. onneksi selvisitte ruhjeilla mitkä saadaan kuntoon <3 Pikaista paranemista pikkuiselle.

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei käynyt tuon pahemmin ja kypärä oli matkassa! Toivottavasti ruhjeet paranevat pian!

  Meillä lapsilla ei ole mitään asiaa pyöräilemään ellei kypärä ole päässä. Sama pätisi potkulautoihin jos sellainen menopeli täällä sorateillä kulkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, neiti on jo paljon parempi :)
   Tuo scootti on kanssa sellainen turmaväline, ettei toista! Aina ei vaan muista kypärää sen kanssa..

   Poista
 4. Huh huh! Olen kauhean tyytyväinen, kun meidän kuudesluokkalainen käyttää edelleen kypärää, mutta on tullut kyllä lipsuttua isomman kanssa pahasti, vaikka sekä mies, että minä käytetään kypärää aina pyöräillessä. Meidän kummityttö ajoi päin kaivuria ollessaa neljännellä (ihan kodin nurkilla), ja henki siinä varmaan olisi lähtenyt, jos kypärä ois keikkunut repussa tai tangossa, kuten monella näkee...
  Pikaista paranemista!<3

  VastaaPoista
 5. Hui kyllä oli taas opetusta yhdelle perheelle! :/ ❤❤❤❤ Kaikkea hyvää! Onneksi naarmut ja mustelmat on helpompi korjata! Ja äitiin sattuu enemmän kuin lapseen.
  -Anna-Riikka, Tampere

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3
   Neiti oli jo seuraavana päivänä valmis pyörän selkään, onneksi.
   Pyörää vaan ei oikein voi vielä käyttää.

   Poista
 6. Paranemisia sinne! Onneksi oli tiukka äippä ja kypärä päässä. <3

  VastaaPoista
 7. Hui! Onneksi ei käynyt pahemmin! Kypärä on halpa henkivakuutus!

  VastaaPoista
 8. Meidän kolmevuotias kaatui myös pari päivää sitten pyörällä. Kypärä oli päässä, mutta kivi iskeytyi otsaan ja jouduttiin hakemaan siihen kaks tikkiä. Äitinä oon vieläkin ihan shokissa ja sydän syrjälläni. Oon niin kiitollinen ettei käynyt pahemmin ja arpi pojan otsaan jää tästä muistoksi. Tsemppiä teillekin toipumiseen! Myös me pidetään kypärät entistä visummin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toista <3
   Katu-uskottavuus paranee :) Onneksi ei tosiaan käynyt pahemmin! Otsaa se ei meilläkään suojannut, mutta toivottavasti uusi kypärä tekisi lipan ansiosta senkin :)

   Poista
 9. Meidän naapurin tyttö joutui auton töytäisemäksi ja pyörätuoliin aikoinaan pyörällä ajaessa. Oli onneksi kypärä. Meillä isompi ei suostu riehumisesta huolimatta kypärää käyttämään enää kun serkut haukkui sen kateellisena :( tänään just oli tosi kamala läheltä piti tilanne. Toivottavasti saisin itsetuntoa vahvistettua häneltä, että kypärä kelpaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( meillä ei onneksi ollut sitä auton vastavoimaa..
   Toivottavasti saisitte poitsun uskomaan, että kypärä on cool juttu. Miten jos katsoisitte vaikka youtubesta jonkun suosikin tai coolin videoita, missä on kypärä?

   Poista
 10. Hui, onneksi oli kypärä päässä. Toivottavasti hampaatkin saadaan kuntoon eikä pysyvää vauriota niihin tullut.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥