sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Omenapiirakka & kardemumma-kanelivaahto.

Ihanaa sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle! Olen tänään ollut vilpittömän iloinen ja onnellinen monista asioista, siis ihan tosi pienistä. Eilisen postauksen kommenteista, lasten ilosta aamuisella sorsien syöttöretkellä, siitä että olen saanut haravoida syyslehtiä (se varmasti vielä muuttuu..), siitä että olen saanut kuvaamisen ilon takaisin ja ihan vaan sunnuntaista. Tänään on oikeastaan onnistunut vähän kaikki ja uskokaa, että se tekee onnelliseksi.

Leivoin Murulle lupaamani omenapiirakan vuokaan, jonka hankin kuluneen viikon pajutallireissulta ja innostuin oikein kuvailemaan sitä. Näköjään ihan omenapiirakkafiilis, tuoksut ja sen semmoiset voivat viedä mennessään.


Omenapiiras & kardemumma-kanelivaahto


(gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton)

100g maidotonta margista
1 dl sokeria
3 dl semper fin mixiä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/4 dl vettä 

Vaahdota sokeri ja margis, sekoita mukaan kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kostutetuin käsin vuokaan.

Täytteeksi laitoin omenoita, kanelia ja fariinisokeria summan mutikassa. Fariinisokeri saa täytteen karamellisoitumaan. Taikinan tein kaksinkertaisena, että sain myös nuo nokareet piiraan päälle. Sitä jäikin sitten yli, joten ehkä voisi kehitellä vielä jonkin pienen piiraan jääkaapissa odottaville punaherukoille. Uunissa oli kiertoilmalla n. 180c mutta aikaa en katsonut, ehkä 20-30min.

Vatkasin vielä laktoosittoman kerman vaahdoksi ja maustoin sen ripauksella sokeria, kanelia ja kardemummaa.. Voi että mitkä makuparit!

Pienin saa piirakkansa kauravaniljakastikkeen kanssa ja katsotaan, onko kaneliherkkyys jo parantunut :) Nyt ollaan oltu tosi tarkkana, eikä vahinkoaltistuksia ole ollut, joten reaktio pitäisi näkyä selkeästi.

Mutta näin helppo on siis tehdä piirakka, joka sopii jos jonkinlaiseen ruokavalioon. Ilman kermavaahtoa kokonaisuus on myös vegaaninen.

Tuo pohja on tosi hyvä, sain sen ohjeen ystävältäni, kiitos vielä! Täytteitä voikin sitten vaihdella makunsa mukaan :) 


2 kommenttia:

  1. Oi nam kuulostaa ja näyttää ihanalta! Meidän keittiö täyttyy aina syksyisin omenoista, ja musta tuntuu että meillä on joka toinen päivä vähintäänkin tarjolla jotain omenasta valmistettua. Ja koska omenareseptejä ei voi koskaan olla liikaa tämä resepti menee ihan varmasti testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, toivottavasti tykkäätte :)
      Meidän omenapuu ei tuottanut tänä vuonna satoa, mutta onneksi lähikaupassa oli jo kotimaista satoa :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥