keskiviikko 14. lokakuuta 2015

DIY kylppärin matto.

Tämän maton tekemiseen ei ihme kyllä liity minkäänlaista suurempaa dramatiikkaa tai häsläystä. Tehty, mikä tehty. Tai no kerran, puolessavälissä, purkasin mutta aloitin alusta entistä suuremmalla innolla. Joko alan selkeästi kehittyä tässä hommassa tai poikkeus vaihvistaa säännön. Mene ja tiedä.

Meillä on siis kylppärissä lattialämmitys (kuten varmasti myös useimmissa kylppäreissä) ja ongelmana löytää sopiva matto. Kumipohjaa ei saa olla, sillä lattialämmityksen kanssa lopputulema jossain vaiheessa on laatan pinta pilalla.

Niistä pyyhemäisistä en myöskään pidä, ovat jotenkin lörppöjä. Eivät pysy paikoillaan, toki hotellissa kertakäyttöisinä äärimmäisen hyvät. Miksei myös "töpsöttelyalustana" ( --> mene pyyhkeelle töpsöttelemään jalat kuiviksi), joka ripustetaan sitten jonnekin kuivumaan, mutta ei mattona.


Kylppäri muuten on todella pelkistetty, eikä sinne ole tehty minkäänlaista remonttia. Ei tarvinnut. Edelliset omistajat olivat tehneet remontin hyvällä maulla, eikä meillä ollut mitään lisättävää. Jossain vaiheessa ehkä päivitämme suihkut ja lämminvesivaraaja täytyisi uudistaa, mutta noin pinnoiltaan juuri täydellinen.

Naulakoita vielä puuttuu, mutta toisaalta tuossa ovessa on yksi. Ehkä jokin hylly.. Katon maalaamista valkoiseksi olen myös miettinyt, mutta siinä vaiheessa lähtisi luultavasti tuo lämmin fiilis. Viherkasvia olin jo tuomassa, sitä vanhaa anopinkieltä, joka makkarissa aikoinaan majaili. Siitä löytyi kuitenkin inhoja asukkeja ja lähti samantein pihalle pakkashoitoon ja siitä poistoon. Yök.

Matosta tuli joka tapauksessa täydellinen meille ja aivan unelmanpehmeä astua. Tänään onkin sopivasti neulepiiri, nyt vaan pitäisi keksiä uusi työ :D


5 kommenttia:

 1. Onko toi katto tervaleppää? Näyttää äkkiseltään samalle ku meidän omassa kodissa. Mäkin meinasin maalata, mut mies kielsi :D hyvä kun kielsi sillä nyt 10kk toisessa osoitteessa valkeaa kattoa katselleena entinen tuntuu oikein eloisalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti googlattuna, sitähän se on!
   Emme tosiaan ole sitä itse siihen laittaneet, mutta juuri tuo sävy ja sileys näyttää oikealta :)

   Me olemme yhteen kotiin maalanneet katon ja se sopi siihen tilaan tosi hyvin, mutta tosiaan tämä ehkä kannattaa jättää näin :)

   Poista
  2. Joo se oli jotain vähän arvokkaampaa ja ilmeisesti tarkoitettu maalaamattakin kauniiksi :)

   Poista
 2. Mistä materiaalista virkkasit maton? Teitkö jonkin ohjeen mukaan? Se on tosi kaunis. Itsekin olen virkannut useita mattoja, ja koreja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3
   Tuo on trikookuteesta, jonka ostin markkinoilla käyneestä kudeautosta :) Täytyy paikallisten neulojien ja virkkaajien kanssa kysyä, josko tulisi tänne taas pian! Haluaisin nimittäin virkata myös Pienimmän huoneeseen maton!
   Mitään ohjetta ei ollut, katselin vähän miten nuo lisäykset voisi mennä. Lopulta päätin löystää käsialan niin, ettei lisäyksiä tarvittu enää :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥