lauantai 10. lokakuuta 2015

Huvimajan talvi.

Olenkin muutamaan otteeseen maininnut pihallamme sijaitsevasta huvimajasta. Toinen nimitys sille voisi olla grillikatos tai -kota. Kyseessä on siis huvimaja kiinteällä kivitasogrillillä. Kuluneena kesänä se ei ole ollut käytössä, kuin ihan muutaman hassun kerran, mutta nyt ilmojen viiletessä on vuoro siirtyä sisätiloihin lämmittelemään.


Nämä viikonloput menevät kyllä yhdessä hujauksessa, eikä tämä kuluvakaan ole poikkeus. Eilen nimittäin käytiin koko perheen voimin ikeassa tekemässä muutama hankinta huvimajan talvea varten ja tänään onkin sitten laitettu hihat heilumaan.

Puut pinosimme penkkien alle ja penkeille lämpimät taljat. Virittelin seinustalle myös valot, mutta niistä lisää vielä myöhemmin.


Muutama kesäkukka sinnittelee vielä pihalla, mutta suurimalle osalle pitäisi tehdä pieni operaatio talvea varten. Etupihan koivut ovat jo luovuttaneet, mutta omena, tammi ja luumu ovat vielä täydessä vihreydessään. Samaa ei voi sanoa omenapuun alla olevista melissoista ja laventelista..

Koko puutarhanhoito, sekä omakotitalon talvi tulee meille ihan uutena juttuna. Aikaisemmin kaukolämmön jakelupiirissä, taloyhtiössä asuessa ei paljon tarvinnut miettiä peruslämmöistä ja niistä euron kuvista, jotka sähkön kanssa lentelee silmissä ovesta ulos.

Uusia juttuja on olleet myös hiiret yläpohjassa, sekä rikkinäiset lattialämmitykset. Nämä kun kaikki pystyi aiemmin vain soittamaan huoltoyhtiöön.


Kaikkien näiden touhujen keskellä huomaan olevani tosi onnellinen. Tästä tässä elämässä on oikeasti kyse. Siitä, että saat aamuisin herätä ja vetää ne villasukat jalkaan. Ei siksi, että ne ovat kivat (ovat ne sitäkin), vaan koska on kylmä. Siitä, että saan haravoida puiden lehdet. Tiedän kyllä kyllästyväni siihen vielä. Siitä, että on oltava oikeasti läsnä, tehtävä. Se tuntuu hyvältä. 

Iltaisin voi istua siihen sohvannurkkaan ja miettiä, mitä tänään sai aikaiseksi. Hemmetin raskasta, virkistävää ja palkitsevaa.

Rentoa lauantaita sinne!*tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan, en hyödy rahallisesti linkkien klikkailusta.

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Olisi kiva saada lisää kuvia tuosta teidän talvilookista huvimajassanne:)
  Rentouttavaa viikonloppua sinullekin💕

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Vaikka mukana ikäviäkin juttuja, lopputulos on kuitenkin positiivinen. Ja huvimajalle iiiisoiso tykkäys! Määkin tahdon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Ansku, kiitti <3
   Tuo huvimaja on kyllä superkiva, varmasti saadaan käyttää sitä paljon!

   Poista
 3. Aivan ihana postaus!<3 Huvimajakuvat on upeat ja teksti rehellistä. Mukavaa sunnuntaita!:)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥