torstai 15. lokakuuta 2015

"Lakastan sua"

Nukkuva lapsi on todennäköisesti kauneinta mitä tiedän. Nämä päiväiset, iltapäiväiset hetket, jolloin unia saa seurata, ovat nykysin niin harvinaisia. Kasvavat isoiksi ihan liian pian ja jättävät päiväunihetket pois.

Enää ei iltapäivällä ovi kolahda ja sängystä hiivi unenlämmin pienokainen, kisu kainalossaan ja silmiään autuaasti hieroen.

Ajatelkaa, miten ristiriitaista lasten kasvaminen onkaan.. Ensin niitä opetetaan puhumaan, sitten pyydetään olemaan hiljempaa. Opetetaan kävelemään ja pyydetään olemaan juoksematta sisällä. 

Uhmahetkellä ne olisi valmis antamaan naapuriin, maksamaankin siitä ja sitten ne tulevat supisemaan, että "lakastavat". 

Voikun ne jo kasvaisivat ja voikun ne pysyisivät aina pieninä.


Taitaa kuitenkin olla niin, että oli ne minkä tahansa ikäisiä. Minkä tahansa kokoisia. Uhmineen päivineen, ne on aina kovin rakkaita.


10 kommenttia:

 1. Ihana teksti. <3 Niinhän se juuri on, että samaan aikaan toivoo niiden jo kasvavan ja haikailee niiden pysyvän aina pieninä. Päiväunien poisjääminenkin helpottaa elämää monella tavalla - mutta sitten ei enää ole niitä hiljaisia iltapäivän hetkiä, eikä unenlämmintä lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia <3

   Nuo päiväunet on ehkä parasta silloin kun lapset ovat pieniä, mutta tosiaan niiden poisjättäminen mahdollistaa ihan eri tavalla kaikkea :) Miksi kaikkea ei voi saada :D

   Poista
 2. ..ja varsinkin silloin kun ne nukkuu! :) <3

  VastaaPoista
 3. Ei mistään saa niin paljoa iloa kuin omista lapsista ♥

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana teksti, paljon asioita joita olen itse miettinyt paljon lähiaikoina. Odotusaikana ei malttaisi odottaa että saa vauvan syliin, mutta silti tahtoisi pitää masussa turvassa. Kun syntyvät, ihailee, miten ne oppii ja kehittyy ja samaan aikaan toivoo, ettei aika kuluisi niin äkkiä. Ihaniakamalia, mutta niin rakkaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina :)

   Varsinkin tuo masuaika on ristiriitaista! Vatsa on tiellä ja tukalaa ja haluaisi nähdä pienen jo, kuitenkin vauva on aika helppohoitoinen vielä siellä masussa ;)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥