keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Meidän viikko ja ruoat - tiistai.

Tiistai alkoi aikalailla samoin, kuin maanantaikin. Oikeastaan kaikki arkipäivät alkavat niin, että vien Pienimmän päiväkotiin ja jos Tirppa menee kahdeksaksi kouluun, annan hänelle myös kyydin. Nopsterin hakee taksi joka aamu.

Keittelen tämän jälkeen kahvit, syön aamiaisen ja aloittelen pikkuhiljaa työt. Tänään oli muutama työjuttu, jotka piti hoitaa kaupungilla, joten ajelin Helsinkiin. 

Kävin kynsihuollossa ja naputtelin koneella töitä. Tiistaisin on Nopsterin terapia, johon hänet tuo ja vie myös taksi, Tirpalla on koulun jälkeen pianotunti, joten isot tulevat vasta joskus 14-15 välillä kotiin.

Joka päivä on myös sama rutiini koulun jälkeen: läksyt ja välipalat.


Noin klo 16 noudan Pienimmän päiväkodista ja usein ruoka on myös niihin aikoihin. Riippuu myös siitä, olenko päivällä ollut kotona töissä vai huidellut työasioilla ympäriinsä. Pyrimme kuitenkin syömään kaikki yhdessä noin 16-17 välillä. Samoin ruoka on yleensä sellaista, että jokainen meistä voi syödä sitä. Yllättävän helppoa.

Mutta kuten eilen totesin, tämä viikko tuleekin olemaan aikalailla poikkeusviikko. Myös ruoan suhteen. Sain ystävältäni lähetyksen erilaisia yrttejä ja salaatteja, sekä leipää.  Siksipä eilen tein salsa verdeä ja tiistaina lämpimiä voileipiä.


Lämpimät voileivät, täyte:

2 munan valkuaista vaahdotettuna
1 prk tonnikalaa
1 prk ananasta
kirsikkatomaatteja pilkottuna
½ pss juustoraastetta
yrttejä, suolaa, pippuria


Normaalisti tiistaisin on isojen karatetreenit klo 17.30 alkaen. Molemmat heistä ovat oranssilla vyöllä, karatea on harrastettu nyt muistaakseni kaksi vuotta..?

Olin kuitenkin saanut kutsun Teatteri Hevosenkenkään katsomaan Tatu ja Patu Supersankareina, joten näin kulttuurin ystävänä otin kutsun myös vastaan. Tosin taas muistin vastata myöhässä..

Lähdin kaikkien lasten kanssa näytökseen, joka alkoi 18.30 ja tapasin siellä ihania blogituttuja. Harvemmin sitä tulee oikeasti lähdettyä täältä kotoa mihinkään, mutta sen kerran kun lähtee, on ihana nähdä muitakin..!


Opiskeluaikoina kävin usein teatterissa ja viimeaikoina olen huomannut kaipaavani sitä. Silloin tällöin vien lapset elokuviin, mutta oi jos pääsisi katsomaan vaikka balettia!

Tatu ja Patu supersankareina oli mahtava elämys. Lapset istuivat hiljaa paikoillaan, nauroivat ja eläytyivät näytökseen. Esitys kesti noin 50 minuuttia ja oli juuri sopivan pituinen. Hauskaa löytyi myös aikuisillekin, nauroimme nimittäin samoissa kohdissa, eri jutuille vaan.

Täytyy hämmästellä noiden käsikirjoittajien kykyä saada sama esitys sopimaan lapsille ja aikuisille, puhumattakaan näyttelijöistä, jotka eläytyivät rooleihinsa hyvin. 

Voi lämpimästi suositella tuota myös perheen pienimmille, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa :)


Saimme vielä tutustua nukkien ja lavasteiden tekoon, sekä nauttia teatteritarjoiluista. Kiitos vielä kivasta illasta Teatteri Hevosenkengälle, tulemme varmasti vielä uudelleen!

2 kommenttia:

 1. Oiii, te olitte siellä! Meille tuli myös kutsu, mutta pojat kävivät katsomassa esityksen jo kesällä. Oli kuulemma hyvä. :)

  Ihanat kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi hyvä :)

   Ja heräsi taas vimma käydä teatterissa enemmänkin!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥