perjantai 23. lokakuuta 2015

Meidän viikko ja ruoat - torstai.

Hyvät yöunet ovat minulle kaiken a ja o. Ke-to välisenä iltana ja yönä Minityyppi piti kunnon yskäkonsertin,  joka verotti unia aika paljon. Menen yleensä aikaisin nukkumaan ja viimeistää kympiltä arkisin olen jo, jos en unien mailla, niin vällyjen välissä.

Torstai aamuna avatessani silmät olin jo niin väsynyt, että päivästä tuli lähes kalsaripäivä. Sen verran kuitenkin onnistuin saamaan aikaiseksi, että päiviteltiin vähän takkahuoneen ja eteisen ilmettä Nopsterin kanssa yhdessä.

Tässä vaiheessa on ihan turha kuvitella itselleen muuta ehostusta, kuin pipo. Hyvällä todennäköisyydellä suihkuun.. illalla.


Päiväkodin ovessa oli ollut jo pari päivää pieni uhkavaatimus torstaisista haravointitalkoista klo 14-17 välisenä aikana. Kolmen aikaan ilmestyin siis isojen kanssa haravoimaan pihaa. Vietimmekin siellä aikaa melkein puoli viiteen saakka ja lapset saivat välipalaksi grillimakkarat ja mehua talkootyyliin.

Torstaina kuitenkin on illalla karatetreenit, joten piti lähteä valmistamaan vielä ruoka ja syömäänkin se ennen tuntia.


Kuten ehdinkin edellisessä postauksessa jo mainita, teen mieluummin suurempia eriä ruokaa. Viisihenkisessä perheessä ruokaa kuluu ja ruoanlaitto on suoraan jostain ajasta pois. 

Kalasta me tykätään kaikki ja syödään muutenkin paljon keittoja, kalakeittoa on yleensä muutaman kerran kuukaudessa. Jokainen valmistaa tämän herkun varmasti omalla tyylilläään, meillä on allergiaversio, jossa on otettu huomioon myös perunoiden käsittelyallergia, sekä ajankäytölliset haasteet.

maidoton kalakeitto

1 pkt pakastekalaa
1 pss pakasteporkkanoita
1 pss perunasipuliseloitusta / pakaste keittoperunoita
2 kalafondia
vettä
1 prk kaurakermaa
tilliä

Teen mielelläni ruoan aina itse jo rajoitteidenkin vuoksi, mutta se ei silti tarkoita sitä, ettei voisi oikoa. Pakastealtaasta löytyy toki valmiskin kalakeitto, mutta suurinpiirtein samaan hintaan tarvikkeet siihen. Minulla ei kädet kestä oikein raa'an perunan käsittelyä, joten käytän hyvin usein valmiita vaihtoehtoja saatavuuden mukaan.


Illan päättivät karatetreenit ja unitouhut.

Huomasin muuten, että näitä päivä -postauksia on haastaaa tehdä kuvien näkökulmasta. Omat vaatimukset eivät oikein anna periksi tuoda blogiin puhelinkuvia, mutta hei.. Olisinko ottanut järkkärin mukaan haravointiin tai harrastuksiin ja "kuvannut huomaamattomasti".. :D2 kommenttia:

 1. Olipa lohduttavaa kuulla, että jollain toisellakin on perunoiden käsittelyallergia! Alan aivastelemaan heti, kun alan kuorimaan perunoita. Lisäksi kädet menee punaiseksi ja kuivaa. Tiedän, että johtuu koivuallergiasta, mutta on aina yleinen ihmettelyn aihe, kun sanon että mulla on perunankuorimisallergia. Mieskin luuli alussa, että vika on henkinen, mutta uskoi sitten kun keväällä pahimmillaan aloin jo pihisemään. Eli meillä ei saa lapset muussia niin usein kuin haluaisin. Pitäisi ehkä kokeilla noita pakasteita ja olla kertomatta miehelle, että ne on pakastimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamilla muillakin olen tosiaan tavannut tätä "vammaa" :)
   Miehelläkin itseasiassa atoopikkona kärsii iho ja minä kärsin samoin kuin sinä + iho. Joskus silti tulee touhuttua noiden perunoiden kanssa kaikesta huolimatta..
   Onneksi meille on kuitenkin tarjolla vaihtoehtoja.
   Ja hei! Pakastealtaassa oleva Oolannin luomu -muusi on melkein yhtä hyvää :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥