torstai 29. lokakuuta 2015

Pipo on, missä takki?

Koska olen niin järjettömän iloinen tekemästäni ja ennenkaikkea valmiiksi saamastani piposta, päätin kuvata sen "kerran vielä pojat" -tyyppisesti blogiin.. Samalla aion purkaa teille turhautumiseni talvitakin etsinnästä ja talvitakeista noin yleensä.

Suomen talvessa tulee tarvitsemaan ainakin viisi erityyppistä takkia. Yksi villakangas tietenkin, siistimpi ja tarpeeksi pitkä. Yksi pidempi, superlämmin untuva niille oikeille pakkasille. Ulkoiluun sellainen, joka on lämmin ja pitää vettä, koska noh.. Suomen talvi.

Sitten ohuempi talvitakki ulkoiluun ja esimerkiksi tikkitakin tyyppinen, siisti mutta rennompi taas villakangastakin kaveriksi. Toppaliivi on tarpeellinen, eri väriset takit ja pilkkihaalari tietysti.

No joo, mutta takkeja pitää olla you know. Tässä vuosien saatossa olen myös yrittänyt tilata niitä verkkokaupoista, viimeisintä sovitin juuri eilen illalla. Takin tilaaminen nyt taitaa olla lähtökohtaisesti jo virhe itsessään, ajanhukkaa.

Se, että tilaat takin kotiin sovitukseen ja odotat sitä hyvällä tuurilla parikin viikkoa vs. ajaminen kauppakeskukseen ja parin tunnin aikana useassa liikkeessä sovitus.. Jätän tämän nyt vain tähän. Toki kaikkea ei kauppakeskuksistakaan saa.


Toisaalta, kun sen hyvän takin löytää saa olla onnellinen. Kuvissa päällä on ah, niin ihana mutta jo koinsyömä ja kulahtanut villakangastakkivanhus. Sain sen ystävältäni never back -tyyppisesti lainaan ainakin viisi vuotta sitten ja siitä saakka se on palvellut hyvin.

Nyt on aika jäädä eläkkeelle, mutta en vain tunnu löytävän sille seuraajaa. Ja jos palaisin muutaman kappaleen taaksepäin tekstissä, ymmärtäisin varmasti lähteä jo sinne kauppakeskukseen sovittamaan takkia, enkä tilaisi yksitellen kotiin taas takaisin palautettavaksi.

Win some, loose some. Luulin, että se harmaa villakangastakki olisi ollut unelmien täyttymys, piponkin tein sävyihin sopivaksi. Pipo on, missä takki?

Lasten toppavaatteista en edes aloita, sillä nekin ovat vielä kaupassa. Talvi yllätti autoilijan? No eikuin bloggaajan. Onneksi tänne etelään luvataan ensi viikolle taas lähemmäs kymmentä astetta, ainakin siis viikko lisäaikaa :)

2 kommenttia:

  1. Mä ostin hennesiltä kipparitakin näille keleille. On niin kaunis! Ja se päällä on tosi huoliteltu olo.. Ja se hinta, vaan 40 €...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on juurikin se mainitsemani ihana harmaa takki, jonka tilasin kokeiluun.. Voi olla, että koko oli väärä (36), mutta ei istunut yhtään ja kiloja tuli lisää vähintään kymmenen :D 34 olisi siis ehkä ollut parempi, mutta senkin ehkä testaan kaupassa :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥