lauantai 31. lokakuuta 2015

Talvea pihalle.

Täällä valkeni aurinkoinen pakkaslauantai. Takka on vielä eilisen jäljiltä lämmin, pyykit kuivuvat keittiössä ja Pienin värittelee olohuoneen lattialla. Onneksi ei sentään lattiaa, sekin on nimittäin nähty..

Sain tänään nukkua hieman pidempään, sillä Muru oli herännyt aikaisin lasten kanssa. Ovat todennäköisesti isojen kanssa jo messuilla.

Yhtälailla, kuin aamuihin on tullut kellojen siirtämisen myötä lisää valoa, on se vastavuoroisesti kadonnut iltapäivistä. En ole ihan varma pihavalojen energiatehokkuudesta, jos niihin saisi led-tyyppiset ratkaisut, saisivat palaa ja valaista pihan.

Toistaiseksi olen kiertänyt ongelman toisenlaisilla pihavaloilla, nimittäin led-valosarjoilla. Tällä hetkellä valoja on viritetty vasta yhdet ja nekin vaihtoivat eilen paikkaansa puusta penkkiin. Täytyy keksiä jonkinlainen johtoyhdistelmä, jolla ne saisi järkevästi ja kauniisti puihin ja pensaisiin.

Voi kyllä! Se tulee olemaan meidän piha, joka näkyy täältä aina Helsinkiin saakka!


Koska nuo ovet eivät ole tällä hetkellä käytössä ja rinnetontilla tuntuu olevan hieman haastavaa penkkien sovittaminen, löytyi ainoa melkein tasainen kohta autotallin edestä.

Etupihalta olen karsinut kuusien alaoksia ja löytyipä ylimääräinen sinkkiämpärikin. Vielä löytyy paljon oksia käytettäväksi vaikkapa havupalloissa, kransseissa ja tuotavaksi sisälle tuoksumaan. Ihana, ihana talviaika!

Odotan jo kovasti lunta ja pakkasia. Tänä talvena aion panostaa ulkojäille lasten kanssa, sisäjäitä unohtamatta. Hankin sukset (pertsat) ja lähden hiihtämään laduille. Toivon, että rinteet ovat koko kauden kunnossa, että pääsemme laskettelemaan. Nopsteri ja Tirppa on opetettu jo suksille, Tirppa tarvitsee vielä kertausta. Tänä talvena otan tuon Pienimmän oppiini laskettelemaan.

Talvi ja lumi, tulkaa jo!


2 kommenttia:

  1. Uusi lukija ilmoittautuu ;) tulen myöhemmin jatkamaan selailua. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥