lauantai 17. lokakuuta 2015

The hummingbird cake.

Meillä on juhlistettu pienimuotoisesti lähiaikojen nimpparisankareita. Tai noh.. toinen meni ja toinen on vielä tulossa. Ensimmäisen kunniaksi nautimme tänään iltapäiväkahvit tämän suussa sulavan, maailmankuulun Hummingbird caken kera.

Meinasin ensin kirjoittaa, että eipä olekaan tullut kakkuja leivottua ikuisuuksiin, kunnes muistin viime viikonlopun mutakakun. Heh.. hyvä, mutta lyhyt muisti. 

Tämä on vähän kuin red velvet, yhtä monta kuin on tekijää, on varmasti ohjetta. Tämä gluteeniton ohje on itse muokattu ja toimivaksi havaittu. Saattaa olla, että kakun voisi tehdä myös banaanin vuoksi ilman kananmunaa, mutta en lähtenyt vielä kokeilemaan.


Aamupäivä meni vähän vähemmän juhlallisemmin ensin ojan pohjia siivotessa, sitten etupihaa parturoidessa. Piha on nyt todella paljon selkeämpi, eikä yhtään niin ryteikkömäinen, kuin maata viistävien kuusen oksien kanssa.

Lounaaksi ihan vain nakkikeittoa pihahommien päälle ja pitkä kävelylenkki aurinkoisessa syyssäässä. Juuri minun cup of teani. 

Nyt illalla annan ipanoille fikkarit ja saavat painua tuonne pihalle vielä leikkimään niillä. Itse jatkan kummitytön neulomuksia, jotka ovatkin jo hyvällä mallilla :) Löysin tosi kivoja malleja, joita en malta odottaa päästä kokeilemaan!


HUMMINGBIRD CAKE

4dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl fariini- tai ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 limetin raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
2 banaania
2 munaa
1,5 dl öljyä

kuorrutus:

200g sitruunatuorejuustoa
n. 2dl tomusokeria


Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, limen kuori, inkivääritahna ja kookoshiutaleet. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita ananaksen kanssa. Lisää hedelmien sekaan öljy ja munat. Sekoita tasaiseksi ja levitä voideltuun ja jauhotettuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175c alatasolla noin 45min. 

Anna jäähtyä, sekoita kuorrute ja levitä kakun päälle. 


2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥