sunnuntai 15. marraskuuta 2015

DIY - kauniit ja helpot pikkujoululahjat.

Edellisessä postauksessa nähty talolyhty odottaa vielä sitä viimeistelyä, ja sitä odotellessa me jatkojalostimme lyhdyn ikkunoista jääneet palat. Toki näitä tähtiä voi tehdä ihan tekemisen ilostakin monien muiden kuvioiden ohella ja ripustella vaikka koristeiksi joulukotiin.

Me teimme Tirpan kanssa niistä pikkujoululahjoja hänen ystävilleen, kaulakoruja. Jos tähteen unohtuu tehdä reikä ennen kuivumista, ei hätää. Sen nimittäin onnistuu kaivertaa vielä kuivanakin. Pinta kannattaa viimeistellä lakalla korukäytössä, sillä käsittelemätön päästää valkoista väriä. Sitten vain pujotellaan nauha läpi, ja tuon käyttämäni narun lisäksi esimerkiksi ohut nahkanauha on todella kaunis yhdistelmä.

Tähtiä voi halutessaan käyttää useammankin ja pujottaa vaikka helmiä väleihin. Näin saa aikaiseksi esimerkiksi kauniin koristeen. Helppoja ja edullisia pikkujoululahjoja parhaille kavereille, itsetehtynä on myös kaunis ajatus mukana. Sunnuntaipuuhaa parhaimmillaan!


6 kommenttia:

 1. Näitä mekin kyllä teemme tänä vuonna :) leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kaunista!<3
  Mulla olis sulle jouluinen haaste blogissani.:)
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/11/lampoisia-muistoja.html

  VastaaPoista
 3. Ihania, mistä nämä tähtikorut on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Sellaisesta itsestään kuivuvasta fimo clay -massasta. Tosi helppo käsitellä ja löytyy esim. sinellistä. Mutta yhtä hyvin voisi varmaan tehdä soodataikinasta, tosin sen kestävyydestä koruissa en osaa sanoa..

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥