tiistai 24. marraskuuta 2015

Lumi.

Auringonpaisteessa kimaltavat jäiset kiteet ovat kuin pienen pieniä timantteja ja ihan yhtä kauniita. Pikkupakkasessa hengitys höyryää ja nenänpäätä nipristää. Kävely valkean maiseman keskellä rentouttaa ja saa sykkeen laskemaan. Leukaperien kiristys häviää ihan huomaamatta hengittäessä oikein syvään. 

Eräänlainen pysähtyminen on tällä hetkellä pinnalla, mutta trendeistä huolimatta suosittelen  jokaista kokemaan sen tunteen itse. On hassua, miten ajatukset selkenevät ja huolet väistyvät taka-alalle. Metsä tekee usein saman, oli se luminen tai ei. Useimmiten lumi on vain plussaa, paitsi silloin kuin sitä on puolireiteen. On kuulkaa rentoutuminen kaukana.

Toisaalta tuossakin rämpiessä voi siirtyä jo ajatuksissa seuraavaan vaiheeseen. Takkatuleen, kynttilöihin ja teekupposeen. Vihreää ja hunajalla kiitos. Pikkupakkanen tekee myös huoneilmalle ihmeitä. Kokeilkaa vaikka! Puoli tuntia ennen nukkumaan menoa avaa ikkunat ja hipsi sinne myöhemmin vaikka villasukat jalassa. Lupaan, että uni maistuu makeammalle. Meillä itseasiassa nukutaan ikkunat auki, usein kesät talvet.


Viikonloppuna karsin pihakuusia ja paljon on vielä tekemättä. Tänään viskasin viimeiset kesäkukat ruukuista tunkiolle muuttumaan mullaksi ja täytin tyhjät ruukut havuilla. Hassu juttu, että näitäkin saa vastaisuudessa omalta tontilta niin paljon kuin vain tarvitsee. Kaverillekin löytyy, havujaperkele.

Taidan askarrella tuohon vielä ainakin ison havukranssin, etupihalle myös. Jos taidot riittää palloon, ehkä sellaisenkin valoilla. Mitähän kaikkea noista voisikaan tehdä?

Yhtä kaikki, odotan lisää lunta! Ja lumitöitä, hiihtämistä vasta odotankin. Vaan tämä lumi, ei sitä ensilumeksi kai voi edes sanoa, sillekin kun löytyy tarkat eu-direktiivit, sulannee pian pois. Nautitaan siis jokainen hetki.


2 kommenttia:

 1. ihania talvisia kuvia! täälläkin eilen ihailtiin, kuinka kaunis pakkasaamu voi olla! tänään taas sataa, mutta onneksi sisälläkin voi olla mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nimenomaan! Kyllä se aika äkkiä suli pois, mutta kaunista oli ainakin hetken <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥