maanantai 2. marraskuuta 2015

Tärkeimpien kuvat seinällä.

Olen jo pitkään makustellut ajatusta olohuoneen tyhjästä seinästä ja sen somistamisesta valokuvilla. Itse ottamiaan valokuvia tulee harvemmin teetettyä (minä ainakaan), mutta onneksi on koulukuvaus. 

Monissa paikoissa käy Kuvaverkko Oy:n kuvaaja ottamassa koulu- ja päiväkotikuvat ja nykyisin tilaaminen ja kuvien valitseminen käy kätevästi verkossa. Kuvauksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, josta pääset kirjautumaan palveluun. Tämän jälkeen vain taivas on rajana!

Valikoimasta löytyy kaikkea aina perinteisistä mukeista tyynyliinoihin ja kaulakoruihin, unohtamatta esimerkiksi hauskaa essua kokille.


Joskus toki kuvausten kanssa saattaa käydä niin, että perhe on reissussa. Lapsi kipeänä, ulkoliikuntaa vesisateessa 2h ennen kuvauksia. Kyllä, esimerkiksi toisessa meidän kouluista kävi juuri viimeisimpänä mainittu. Saattaa myös olla, että jostain syystä kuviin vain ei kertakaikkiaan ole tyytyväinen.

Helsingissä Kuvaverkolla on studio Pitäjänmäessä, johon voi varata ajan uudelleenkuvaukseen. Perillä täytetään sama kaavake, kuin kouluissa ja päiväkodeissa (näihin on erilliset, sillä konsepti on eri) ja aloitetaan kuvaus.

Meillä kolmen lapsen yksittäiskuviin, sekä yhteiskuvaan kului aikaa yhteensä noin tunti.  Aika ei tullut kenelläkään pitkäksi, sillä studiolla oli paljon mielenkiintoista katsottavaa. Kaksi ammattilaista hääräsi kuvauksen parissa, toinen kuvasi ja toinen nauratti. Oli mielenkiintoista seurata, kuinka saumatonta yhteispeli oli.

Ja tottakai teitä kiinnostaa studiokuvauksen hinta! Se on ihan samanhintaista kuin koulu- ja päiväkotikuvat yleensäkin.


Kun linkit tulivat sähköpostiin, näin lopputuloksen heti mustavalkoisena meidän seinällä. Paljasta ja yksinkertaista, ei muuta kuin tärkeimmät. Huomasin samalla, että kun Kuvaverkko on kuvannut aikasemminkin meidän lapsia, kaikkien vuosien kuvat löytyivät käyttäjätunnukseni alta. Vitsit, miten nostalgisia hetkiä vietinkään :)

Koska halusin hieman vaihtelua ajattelemaani kollaasiin, tilasin kanvastaulut kahdessa koossa. Yhteiskuva on kokoa 35x45cm ja nuo yksittäiskuvat kokoa 20x30cm. Tuotteet tulivat muutamassa päivässä postiin ja pakettia avatessa hyvä mieli laadukkaasta jäljestä.


Loppuseinä saa toistaiseksi jäädä tyjäksi, odottelemaan joulukuusta. Ehkä siihen ilmestyy vielä joskus valkoinen piano, mene ja tiedä. Näin on kuitenkin parempi kuin hyvä, vain tärkeimpien kuvat seinällä.

Minun ystäväpiirissäni on ainakin tilattu jäälaappimagneetteja, tauluja ja joulukortteja koulu- ja päiväkotikuvista, löytyykö teiltä kotoa näitä?


YHTEISTYÖSSÄ:
12 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää kuvat ja teidän olohuone on todella kaunis <3

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis olkkari <3 Ja ihanat noi kuvataulut pienistä!

  VastaaPoista
 3. Onnistuneita kuvia :) mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää! Voi kun itsellänikin on niin monta muistoa noista kuvaushetkistä. Entisenä päiväkodin tätinä tilanteita kun kuvauspäivänä riitti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä varmasti on tallentunut keskivertoa enemmän!
   Kun olisikin kärpäsenä katossa :)
   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 5. Moi.

  Noi kuvat sinänsä on kyllä ihanat, mutta aivan liian pienet. Tai sitten niillä pitäis olla kehykset. Nyt ne näyttävät vähän orvoilta.

  Muuten ihana idea ja ihanan näköinen koti. Kiitos mukavasta blogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Sitä mietin aluksi itsekin, mutta luonnossa näyttää erilaiselta nuo mittasuhteet. Tekee varmasti myös osansa, kun seinällä ei tosiaan ole oikein vielä mitään muuta..
   Veikkaan, että jos tuossa olisi esimerkiksi se piano, fiilis olisi taas ihan eri :)
   Mutta siis luonnossa eivät ole noin pienet, tai sitten silmä on vaan tottunut :D

   Poista
 6. Löysin juuri blogisi. Kauniita kuvia! Tervetuloa vastavierailulle, meillä on kaksi pientä prinsessaa :)

  VastaaPoista
 7. Hei, kivä kun olet täällä :)
  Ehdottomasti vierailen myös :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥