torstai 17. joulukuuta 2015

Jouluinen olohuone.

Nopsteri soitti minulle eilen seitsemän aikaan, että kestääkö vielä kauan? Milloin olet kotona? Isi on hakenut varastosta joulukoristeet ja koristellaan kuusi! Tulkaa jo!

Eihän siinä auttanut laittaa kuin vipinää töppösiin, nappasin kaupasta glögin (älkää muuten ikinä erehtykö ostamaan sokeroimatonta glögiä, se maistuu saippualle!) ja suuntasimme tyttöjen kanssa kotiin.

Kotona pompittiinkin jo hullunkiilto silmissä "ollaanko jo perillä" -tyyppisesti. Kuusi oli aseteltu jalkaan jo valmiiksi, jälkikasvu hieroi käsiään yhteen innoissaan. Siinä meinasi kuulkaa perinnöksi saadut lasipallot olla entisiä..


Asettelin kynttilät ja annoin muuten koristelun suhteen vapaat kädet, siihen ei kuulkaa kannata mennä väliin, kun kolme innokasta koristelijaa hyökkää joukolla. Lopputulema voi olla mustelmia ja rikkonaisia jäseniä.

Lämmitin kupillisen glögiä (sitä samaa saippuaa, joka meni ykkösellä alas ja meinasi tulla kakkosella ylös), jaoin koristeet lattialle ja nostin jalat nojatuolin käsinojan ylitse. Seuraavaksi vain seurasin vilinää ja vilskettä ympärilläni, jaoin pieniä vinkkejä siitä, miten painavammat koristeet tarvitsevat paksumman oksan, eikä aikaakaan kun kuusi oli puettu.

Ihan muutama koriste piti vain siirtää ja suuret, vanhat lasipallot laitoin lopulta itse ylös. Joka vuosi kuusi on ihan erilainen, koska lasten mielestä esimerkiksi kaikki kivoimmat koristeet täytyy saada eteen yhteen rykelmään esille. Mieluiten vielä samalle oksalle.


Koristelu meni aika myöhäiseksi, eikä kuusesta eilen ehditty juurikaan nauttia. Tänään aamulla, kun avasin oven, leijaili hiljakseen lunta. Aurinko nousi pikkuhiljaa ja näin ensimmäisen sinisen hetken. Tänään on jännittävä päivä, mutta kyllä tästä sai voimaa koitoksiin. Talven ja joulun kauneus.

Rauhaisaa torstaita!


20 kommenttia:

 1. Ihana kuusi ja lasten koristelemana aina vaan sympaattisempi! :)
  Onnea päivän koitoksiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri <3
   Lähetin sinne sun mustaan aukkoon viiniä, ota koppi!

   Poista
 2. Kaunis kuusi ja tunnelmalliset kuvat. Ihanasti kirjoitettu postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut ja iloista joulun aikaa sinne teille!

   Poista
 3. Onpa kaunista ja ihanan tunnelmallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Täytyy myöntää, että etenkin tuo tunnelmallisuus oli juuri oikea ilmaisu <3

   Poista
 4. Hurmaava tunnelma ja kauniit koristeet!
  Leppoisaa joulun odotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 5. Vau mikä tunnelma ♡ saanko kysyä mistä tuo valkonen tv:n alla oleva laatikosto on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tuo senkki on hobby hallista nyt syksyllä ostettu, hobbaloiden aikaan.

   Poista
 6. Tosi kauniit tunnelmakuvat, silmä ihan lepää :)!

  VastaaPoista
 7. Hei! Miten saat kuusen pysymään tuossa astiassa, onko joku jalka sisällä?
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jalka sisällä, mutta itseasiassa meidän kuusi on niin pullea ja persjalkainen, että pysyisi ilmankin ruukuusa :) En vaan uskalla ottaa yhtään jännitysmomenttia noiden ikivanhojen lasipallojen kanssa :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥