perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulu(siivous)evankeliumi.

Joulu(siivous)evankeliumi mukaellen Luukkaan 2: 1-20.

Siihen aikaa antoi toimitusjohtaja Tontsanen käskyn, että koko kiinteistö Oy Sorakuja 10:ssä oli toimitettava joulusiivous. Tämä joulusiivous oli ensimmäinen tässä kiinteistössä ja tapahtui Niinistön ollessa Suomen tasavallan istuvana presidenttinä. Kaikki osallistuivat joulusiivoukseen, kukin omassa huoneessaan.

Niin myös Elisa otti mopin ja ämpärin käteensä ja aloitti kiinteistön joulusiivouksen keittiössä, Tuusulan kunnassa, sillä he maksoivat sinne kiinteistöveronsa. Hän aloitti yhdessä lasten kanssa, vaikka juuri toipui leikkauksesta.


Heidän siinä siivotessaan, tuli Elisan buranan ja panadolin ottamisen aika. Hän otti molemmat, koska vahvempia lääkkeitä ei ollut tarjolla.

Sillä seudulla oli lapsia pelaamassa pelejänsä ja leikkimässä leikkejänsä. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi ehkä hieman epäsiisti äiti (tunnetaan myös Herran enkelinä), koska suihkussa ei saanut käydä ainakaan vuorokauteen ja koska oli nukahtanut illalla meikit naamassa ja äidin tuoksu ympäröi heidät. Pelko valtasi lapset, mutta äiti sanoi heille: ”Älkää peljätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Tuusulan lähistöllä Hyrylässä annettu mahdollisuus osallistua joulusiivoukseen. Tämä on merkkinä teille: te löydätte mopit ja ämpärit, jotka makaavat toimettomina lattioilla” Ja samana hetkenä oli äidin ympärillä suuri taivaallinen pesuaineiden tuoksu, joka kannusti ehkä pienellä porkkanalla oheistettuna tarttumaan harjan varteen vihjaten:

Tolun on kunnia lian poistajana, pian saatte syödä palkinnoksi pikaruokaa, mitä rakastatte.


Kun äiti oli poistunut makuuhuoneeseen katsomaan netflixistä valehtelevia viettelijättäriä, lapset sanoivat toisilleen: ”Nyt siivotaan! Kun sen teemme ja äiti näkee, mitä on tapahtunut, saamme sen, mikä meille luvattiin. He aloittivat kiireesti ja löysivät pölykoirat ja lattiaan liiskautuneet puurot ja välineet, jotka makasivat lattialla. Tämän nähdessään he muistuttivat toisiansa palkinnosta, mitä heille oli luvattu. Kaikki, jotka olisivat nähneet ja kuulleet tapahtuman, olisivat olleet ihmeissään. Mutta äiti makuuhuoneessaan, suljetun oven takana kätki sydämeensä lahjonnan lopputuleman ja tutkiskeli sitä tyytyväisenä.

Lapset siivosivat ja ottivat palkintonsa vastaan kiittäen ja ylistäen äitiä. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.*Tarina on täysin fiktiivinen ja allekirjoittanut harras kristitty. Lapsia ei satutettu toimenpiteen aikana. Nimet ja osoitteet muutettu.

8 kommenttia:

 1. Sinussahan on ainesta kirjailijaksi! Loistava tarina. :)
  Tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ihan liikaa aikaa ja liian vilkas mielikuvitus :D

   Samoin sinne sinulle <3

   Poista
 2. Mahtava tarina!
  Jouluista lumoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ainakin erilainen :D

   Siinä kuule keittiön lattiaa mopatessani ja kiroillessani pääni sisällä aviomiestä, alkoi runosuoni sykkimään :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥