lauantai 19. joulukuuta 2015

Kakkua ja erilaisuutta.

Me hölmöt luulimme, että kaupat ovat tänään avoinna kymppiin. No eivät olleet.. Siellä jumbon prismassa, jouluruokaostoksilla hyvissä ajoin jäi puolet kauppaan :D Noh, onhan niitä muitakin päiviä vielä, mikäs kiire tässä. Ei muuten varmaan oltu ainoat hölmöt siellä..

Käytiin muutenkin muutama joulupaketti vielä ostamassa ja nyt alkaa kaikki olemaankin kunnossa. Tai no paketointia vaille. Joka joulu vannon, että ensi vuonna tilaan suoraan stockalta paketoituna kotiin ja joka vuosi istun selkä vääränä paketoimassa. Vanha ei opi uusia temppuja, vaikka kuinka yrittäisi.

Joulun hedelmäkakun sain kuitenkin leivottua, gluteenittomana tottakai. Voi jösses tämä vaan on hyvää. Unohtakaa tortut, gluteenittomana en ole vielä hyviä saanut, mutta tämä se vasta on jotain! (ohje)


Kirsikoita, hedelmän paloja, rusinoita, pähkinää.. Tuhtia on, se on varma. Kaveriksi keittelen vielä sekametelisopan (tunnistaako muut sanaa?) ja joulun jälkkärit juustoineen ovat nekin valmiit.

Itse joulupöydässä keskitymme, kuten ennenkin kaloihin ja kinkku nyt kuuluu jouluun, joten pieni sellainenkin paistetaan tottakai.

Jotenkin on kovin rauhallinen fiilis odottaa joulua, saattaa johtua myös siitä, että olen saanut isoja asioita päätökseen nyt loppuvuodesta. Uusi vuosi on mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä, se voi tuoda tullessaan lähes mitä tahansa.


Pysähdyimme muuten tänään kahville ja kun Muru jonotti, luin päivän lehtiä. Iltalehdessä oli äärettömän liikuttava uutinen joulupukista ja autistisesta pojasta. Poika oli toiveiden jälkeen palannut pukin luokse uudestaan ja kysynyt joutuuko hän tuhmien listalle, koska hän on autistinen ja vieraat aikuiset ovat sanoneet kauppareissulla tuhmaksi.

Joulupukki oli tuumannut, että on okei olla erilainen. Erilainen ei ole tuhma.

Tuo uutinen meni tämän autismikirjoisen pojan äidin ihon alle, eikä kyyneliltä vältytty siinä kahvilan pöydässä. Ajattelin, että on myös ihan okei tirauttaa kyynel, siinähän katsovat minua pillittäjää. 

Toisen asemaan on ihan hirvittävän vaikeaa asettua ja monesti sitä närkästyneenä saattaa omalle jälkikasvulleen päivitellä, että katsokaas, miten huonosti tuokin käyttäytyy. Meillä onneksi ei ole kauppareissut tai muut vastaavat olleet koskaan haasteellisia, mutta niitä haasteita löytyy sitten muilta elämän osa-alueilta.

Tulin siihen lopputulemeen, että pyöritelkää rauhassa silmiänne. Joulupukkikin on todennut, että erilaisuus on ihan okei. (koko uutisen voit lukea iltalehden sivuilta)

Rauhallista lauantai-iltaa!


7 kommenttia:

 1. Voitko laittaa kakun ohjeen? Mun äiti kans sanoo et ne gluteenittomat tortut ei onnistu ikinä. Vuohelan leipomosta saa kuulemma hyviä gluteenittomiatuotteita. Toimittavat kauppoihin pakasteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje olikin tuolla linkkinä, mutta tässä vielä uudestaan :)
   http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2012/12/hedelmakakku.html

   Vuohelan olenkin syönyt monia, mutta minulla on tattarin kanssa vähän ongelmia. Maailman paras leipä ikinä on muuten MariElinan puusepän leipä <3 Meillä on täällä leipärinki, missä tilataan kimpassa isompi satsi ja postikuluja ei tule lainkaan :)

   Poista
  2. Leipomo on siis EilaMari, mistähän tuo marielina tuli päähän :D

   Poista
 2. Kiitos leipävinkistä. 😊
  Juuri eilen googlailin gluteenittomien leipien vertailua.
  Lääkäri ilmoitti, että gluteenitonta ja laktoositonta pitäisi alkaa syödä ja ei tunnu kovin helpolta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään :)

   Tuo puusepän leipä on ehkä parasta leipää ikinä, jos ottaa myös ns. oikeat leivät huomioon. Juureen leivottu, ihanan hapan <3

   Poista
 3. Silloin tällöin ssamme vieraita kenelle tulisi olla gluteenitonta tarjottavaa. Peruskääretorttuja on väännetty tähän asti sekä käytetty kaupan valmiita tuotteita, joten kiitos reseptivinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupastakin saa tosi hyviä vaihtoehtoja myös, varsinkin pakasteallas ja sitten ne tuorepakatut sitruunakakkuset, nams!

   Hedelmäkakku on kyllä siitä hyvä, ettei ole pelkästään jouluinen :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥