tiistai 15. joulukuuta 2015

Kuusi tuli taloon.

Meinasi kuulkaa melkein iskeä joulustressi, kun ymmärsin aattoon olevan enää yhdeksän päivää. Sehän on niinkuin hieman yli viikko! Joulu tuntui niin äärettömän kaukaiselta ajatukselta siellä aavikon keskellä ja rantahiekalle asetellut lumiukot lähinnä hieman korneilta. 

Joulu tulee kyllä laittamattakin, silti muutama must juttu löytyy.. Kuusi on nyt haettu sisälle sopeutumaan, vartta saa hieman sahata, että tulee uusi imupinta. Törppäsin sen lähimpään tyhjään kukkaruukkuun kuusenjalan piilotellessa varastossa, mutta tuossahan se on oikeastaan tosi kiva!

Ihan viimeistään viikonloppuna leivon hedelmäkakun, se on vaan niin hyvää.. Muistikirja taitaa pikkuhiljaa täyttyä jouluruuista ja kattaus pikkuhiljaa suunniteltu loppuun saakka. Astiat löytyykin muuten, mutta lasit vielä puuttuu.


Kuusen paikka on ehdottomasti tässä olohuoneessa, vaikka ehdin jo hetken mielessäni sovitella sitä takkahuoneeseen. Meillä on jouluna todennäköisesti sen verran iso porukka koossa, että haluan kuusen kuitenkin tuovan tunnelmaa siihen tilaan, missä suurimmaksi osaksi seurustelu tapahtuu.

Sovittelin minä sitä mielessäni myös keittiöön ja ehdin jopa ajatella useampaa kuusta. Eihän se haittaa, jos joka huoneessa olisi oma kuusi, eihän.. :D

Kuusi koristellaan todennäköisesti huomenna tai ihan viimeistään torstaina. Vähän riippuu näistä muista touhuista. Saattaa myös olla, että kun lapset huomaavat tuon, meillä koristellaan kuusi tänään yömyöhään.. 


Jouluperinteisiin kuuluu myös yksi uusi joulukoriste kuuseen joka vuosi. Tänä jouluna se oli tämä kauniin huurteinen korento. Vaikka itse hahmolla ei sinänsä ole mitään tekemistä joulun kanssa, se jotenkin muistuttaa kaikessa pysähtyneisyydessään menneestä ja tulevasta. Sitähän tämä on, että otetaan eilisestä opiksi ja suunnataan katse tulevaisuuteen. 

Glögitkin on vielä melkein korkkaamatta ja lahjat paketoimatta. Kortit päätin tänä vuonna jättää välistä, sen sijaan ilahdutamme sähköisellä tervehdyksellä. Niinkuin sanoin, joulu tulee joka tapauksessa, tärkeintä on vain ottaa se vastaan.


8 kommenttia:

 1. Kaunis kuusi ja koriste :) Kyllä se joulu tulee vaikka ihan kaikkea ei ehtisi tekemään, ajattelin tänä jouluna työ kiireiden vuoksi tehdä vain ne asiat mitkä tuntuu hyvältä :) Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja kiitos samoin :)
   Nimenomaan turha suorittaa ylimääräisiä, jokainen joulu on kuitenkin erilainen <3

   Poista
 2. Miten kivan näköinen kuusi tuola ruukussa! Ja voishan niitä kuusia tosiaan olla vaikka joka huoneessa, jos on tilaa :)) teillä on aivan ihanan valoisaa. Tv.kateellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin!
   Ehkä kuitenkin vähän tuntuisi hassulta, mutta jos olisi _oikeasti_ valtava talo, niin porrastasanteelle ja länsisiipeen nyt ainakin :D

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja söpö kuusi (ja koristelija!!). <3 Mä kans aina mietin, että haluanko kuusen olkkariin vai ruokikseen... molemmissa ois kiva. Ehkä sittenkin molempiin tänä vuonna? Jos vaikka toiseen edes sellainen pieni? :P

  Tuo on kiva perinne, että ostaa joka vuosi uuden kuusenkoristeen! Meidän koristeet on aika ankeita, joten voisi aloittaa saman tänä vuonna.

  Ihanaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis etenkin koristelija :D

   Meillä ei kuitenkaan keittiössä tms vietetä käytännössä aikaa juuri lainkaan jouluna, sinne siis riitttää tuo pieni kartiovalkokuusi <3 Mutta olohuoneessa nyt ainakin!

   Ihanaa joulua koko teidän poppoolle <3

   Poista
 4. Jos on iso talo, niin mitä se haittaa vaikka olisi keittiössäkin kuusi erikseen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Ehkä vähän hassulta voisi tuntua..
   Saa nähdä, mitä tässä vielä keksii!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥