perjantai 4. joulukuuta 2015

Pipariksi meni.

Joulu on ehdottomasti mielentila, mutta myös perinteet tekevät siitä tärkeän. Viimeiset kymmenen vuotta joka joulu, jollain kokoonpanolla on saatu aikaiseksi piparkakkutalo. Useimmiten olen ostanut valmiin ja lapset ovat saaneet koristella sen. Tänä jouluna halusin mennä vähän mukavuusalueeni ulkopuolelle ja tein itse.


Meidän keittiöön on joulun ajaksi muuttaneet Ruusulan asukkaat (äiti! siellä asuu bambi!). Heidän shabby chic –tyyppisesti sisutettu talonsa on ainutlaatuista arkkitehtityötä. Se on tehty suurella sydämellä ja tunteella. Ei suoria viivoja, ainoastaan lämpöä ja iloa.

Nojoo.. ihan kaunis ajatus, mutta shabbyisyydestään huolimatta väitän, että tämä on kaunein piparkakkutalo, jonka tyttäreni ovat ikinä nähneet. Vielä äidin ihan itse tekemä! He eivät näe sen vikoja, ainoastaan upeat puitteet. Ruusuja ja vaaleanpunaista! Luntakin! Uskoisin, että meillä aikuisilla olisi paljon opittavaa lapsilta. Ehkä olemme osanneetkin olla vilpittömän onnellisia joskus, se taito on vain unohtunut kaiken kiireen ja melskeen keskelle.


Jospa tänä jouluna tai ehkäpä lupaamme sen vuodelle 2016, että nautimme niistä pienistä tai isoistakin asioista. Ilman taka-alalta hiipiviä ”eihän tämä nyt mitään” , ”nämäkö vanhat” tai ”se nyt vaan on sellainen” -ajatuksia. 

Ollaan ylpeitä ja iloisia omista ja muiden saavutuksista ja tarkoitetaan niitä kauniita sanoja. Yksi pieni kohteliaisuus toiselle voi pelastaa hänen päivänsä, ja mitä sitten jos ei pelastaisikaan.. Ainakin sait jollekin aihetta hymyyn.

Tällä postauksella olen mukana Ku ite tekee -blogin ihanassa joulukalenterissa. Kiitos Minna, että pyysit mukaan ja sain osallistua! Käykäähän linkittämässä oma talonne ja osallistumassa arvontaan :)

Iloista joulun odotusta!


20 kommenttia:

 1. No oon kyllä samaa mieltä teidän tyttöjen kanssa!
  Todella kaunis talo! ;)

  VastaaPoista
 2. Se on ihana! Ehkä minäkin unohdan omat kolmenvuoden takaiset itkupotkuraivarit, kun piparitalosta ei tullut yhtään mitään ja kokeilen uudestaan. Silloinkin lapset söivät hyvällä ruokahalulla jokaikisen murusen ja tosiasia oli, että sekin talo pysyi pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä itkupotkuja on täälläkin vuosien saatossa harrastettu ja meinasin vetästä tämänkin kanssa, kun suorat kaavat muuttuivat uunissa vinoiksi :D

   Toisaalta siitä tuli hurmaavan röttelöinen <3 Kiitos!

   Poista
 3. Miten ihana! Liikkis. Meillä on Ikean piparkakkutalo odottamassa kasaamista, mut ei siitä noin hienoa tule <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean talo on loistava! Sitä täälläkin on parina vuotena kasattu, yleensä juuri ennen joulua :D

   Poista
 4. Oi, kuinka suloinen ja sympaattisen näköinen piparkakkutalo! Jotenkin niin herkkis vinoine ja vaaleanpunaisine seinineen. Tuo kynttilänjalka piparkakkutalon vieressä on tosi kaunis ja tyylikäs, kenen valmistama ja minkä niminen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hoo :)

   Kynttilänjalka on ostettu Sisustus Bellasta tästä meidän kylältä ja taisi olla Svahnefors :) Ihan tuossa muutama viikko sitten!

   Poista
 5. Wau mikä talo! Itsellä oli tarkoitus tehdä tänä vuonna itse talo, mutta tyydyin kaupan taloon, jonka lapset saivat koristella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   Kaupan talot, varsinkin lasten koristelemana ovat äärettömän symppiksiä :)

   Poista
 6. Iiihana!<3 Mäkin haaveilen pitkästä aikaa piparkakkutalon leipomisesta. Katsotaan...Sunnitelmat on muistikirjassa.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee varmasti upea!

   Tule ihmeessä linkittämään, kun on valmis :)

   Poista
 7. Vautsi vau! Ihana mökki! :D meillä vielä edessä mökin teko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Wendy <3

   Kerrankin olin ajoissa tämän kanssa :)

   Poista
 8. Onpa kaunis talo, aivan ihastuttava! Meillä taitaa jäädä piparitalon teko taas tänäkin vuonna väliin, ehkä ensi vuonna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Piparit ovat superherkkua, oli ne sitten talona tai muussa muodossa :)

   Poista
 9. Voi suloisuus, jos meidän neiti näkis tän se niin pökräis :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis talo! Mä oon tehnyt monesti piparitaloksi koirankopin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, koirankopin :D
   Ei vitsit, miten hauska idea!!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥