maanantai 11. tammikuuta 2016

DIY 3D tähdet Frozen-synttäreille.

Frozen-tyttöjen synttäreiden valmistelut on aloitettu muutamien koristeiden teolla. Muropaketti sai uuden elämän kolmiulotteisina tähtinä, jotka pääsevät juhlapöytää koristamaan ja itseasiassa varmaan myöhemmin vielä ihan seinälle. Niin kivoja niistä tuli!

Nämä ovat siis tehty sellaisesta isommasta muropaketista, mutta voit käyttää ihan mitä tahansa, suurinpiirtein samanpaksuista kartonkia. Tietysti uusiomateriaali on plussaa ja säästää kuluissa :)


Tulosta itsellesi tähtikaava, tai hahmottele sellainen vapaalla kädellä kartongille. Leikkaa tähti irti ja piirrä viivoitinta apuna käyttäen suorat linja jokaisesta sakarasta keskikohdan kautta alas saakka. Valmiissa tähdessä viivat näkyvät taitoksina.

Vedä saksien kärjellä viivoja pitkin pienet viillot, ei kuitenkaan läpi saakka. Nämä viillot auttavat sinua taittamaan tähden muotoonsa paremmin.

Sitten vaan taitellaan ja väännellään ylös ja alas, lopuksi tähti vielä maalataan esimerkiksi akrylaattimaalilla tai vaikkapa sormiväreillä. Mielummin kuitenkin paksummalla maalilla, että pintaan jää rouheat siveltimen jäljet ja se muistuttaa metallia tai puuta.


Tähtiä voi tehdä vaikka kuinka monta ja eri kokoisia. Seinälle ne sopivat erityisen hienosti esimerkiksi mustina tai harmaina, lastenhuoneisiin hempeämmissä väreissä.

Superhelppoja tehdä pienenkin kanssa yhdessä, ainakin meillä onnistui piirtäminen, leikkaaminen ja maalaaminen. Viiltojen kanssa kannattaa auttaa, että sormet säästyy.

Inspiroivaa maanantaita!

6 kommenttia:

 1. Vitsi miten kiva idea! Täytyykin kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tänään supervarmasti vietän leppoisan illan, eilen sitä ei nimittäin ehtinyt :D

   Poista
 3. Me ollaan näitä tehty myös lasten kanssa, mutta en ole maalannut. Hyvä lisä. Pitääkin kokeilla näin! Kiva blogi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartongista saa tosiaan myös kivoja, tuo maalaaminen tuo vähän lisäeloa vielä pintaan :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥