perjantai 15. tammikuuta 2016

Lukuhaaste 2016 - 1. Ruuasta kertova kirja.

Niin kauan kuin olen osannut lukea, olen lukenut. Lapsuudessa olin kirjastossa niinkin tuttu näky, että sain välillä auttaa palautuksissa, lainauksissa ja hyllyttämisessä. Ilmaista ja innokasta työvoimaa, mikäs sen parempi :)

Luin Neiti Etsivät, The Babysitters Clubin, Vihreän variksen, Runotytön, Tiina-kirjat ja aikalailla kaiken minkä sain käsiini. Saatoin lukea neljä, viisikin kirjaa päivässä. Siis lasten- ja nuorten kirjoja. 

Kirjojen maailma oli ihan omanlaisensa. Siellä pystyi olemaan jokin muu, jonkin toisen elämässä. Elää mielikuvitusympäristössä, jossa ihan kaikki oli mahdollista!

Vuodenvaihteessa 2015 lupasin itselleni lukea enemmän ja sen toteutinkin. 2015 oli kirjan vuosi ja siihen liittyi kaikenlaisia tapahtumia, sekä haasteita. Sattumalta törmäsin myös 2016 vuoden lukuhaasteeseen ja päätin osallistua. 

Haasteessa on yhteensä viisikymmentä kirjaa ja ensimmäinen niistä on ruuasta kertova kirja. Sepäs sattui! Todennäköisesti tässä tarkoitetaan nyt kaunokirjallista teosta tyyliin pieni suklaapuoti, mutta otin vapauden valita yksinkertaisesti teoksen, joka sisältää ruokaa.

Keittokirjat ovat lemppareitani, etenkin sellaiset, joiden sivuille on ympätty lisäksi tarinoita. Yksi näistä suosikeistani on Sari Spåran Meren maku. Myös Nigella on ikisuosikkini, koska äärettömän herkullisten reseptien lisäksi kirjoissa (kuten tv-ohjelmissakin) on hauska elämäntyyli. Kotimaisista suosikeistani voisin vielä mainita esimerkiksi Olga Temosen kirjat, varsinkin Emäntänä Olga. Pullakirjaa yritin eilen etsiä kirjastosta, mutta se oli lainassa, kuten kaikki hyvät kirjat aina ovat :)


Tutustuttavien keittokirjojen listalla on vielä ainakin Emmi-Liia Sjöholmin viljaton kattaus, Blohm-Frej gluteenittomat pastat, pizzat ja piirakat, What Katie ate, Pipsa Hurmerinnan Pipsan keittokirja pienille ihmisille ja varmasti vielä moni muu tänä vuonna ilmestyvä.

Tähän haasteeseen valitsin kuitenkin Myllymäen teoksen kasvikset lisukkeena & pääruokana. Valitsin kirjan toki myös sen perusteella, että se oli kirjastossa saatavilla, mutta myös siksi että olin aiemmin törmännyt siihen akateemisen mainoksessa. Kirja on julkaistu 2015 ja kuvitus on tälle ajalle tyypillinen selkeä, pelkistetty ja ylhäältä kuvattu.

Itse reseptejä löytyy noin 200 sivua ja yhdistettynä satokausikalenteriin kirja on äärimmäisen toimiva combo. Tarinat tästä puuttuu, joten todennäköisesti en hankkisi omaan hyllyyni, mutta lämpimästi suosittelen tutustumaan ainakin kirjaston kautta.

Löytyykö täältä muita, jotka lähtivät lukuhaasteeseen mukaan? Mikä oli sinun ensimmäinen kirjasi? Entä mikä keittokirja on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen keittiöösi?

Herkullista perjantaita!


9 kommenttia:

 1. Mä tuun mukaan! Pohdin sitä jo, mutta aina hauskempaa kun on kaveri!

  VastaaPoista
 2. en saa varmaan luettua järjestyksessä, mutta teen blogiin listan ja täytä kohdat vaikka sitten epäjärjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestyksessä lukeminen tuottaa varmasti haastetta, koska keskellä listaa on niin paljon mielenkiintoisempia kirjoja :D

   Aion silti yrittää! Ja täytyykin seurata sun listaa, sieltä saa varmasti myös hyviä vinkkejä itselle :)

   Poista
 3. Lukuhaaste kuulostaa aina hauskalta. Minäkin olen lukenut niin kauan kuin muistan. Suorastaan ahminut kirjoja. Pari viime vuotta on kuitenkin ollut melko surkeita lukemisen osalta, joka on todella harmi. Lukiessa kun voi rentoutua ja unohtaa kaiken kiireen hetkeksi. P.s. Kiitos ihana, piristää niin mieltä kuulla positiivista palautetta kirjasta *pus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, en edes tiennyt että sinä täällä käyt lukemassa <3 Mitäs sitä kehuja säästelemään, jos joku kolahtaa!

   Tietyn ikäiset lapset tuovat kyllä haastetta lukemiseen, mutta kun yhteen kirjaan pääsee käsiksi, niin se on sitten menoa :)

   Poista
 4. Ha ha, täällähän minä :) Olen vaan vähän huono aina jättämään kommenttia :) Tuossa pöydällä muuten odottaa Katja Ketun kätilö, joten jos siirtyisin siihen nyt! Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 5. Voi minua! Olen uppoutunut lukemaan vanhoja postauksiasi sellaisella mielenkiinnolla, että olen unohtanut seurata uusia :D Tosi mielenkiintoinen tämä lukuhaaste ja yritän itsekin siihen osallistua. Ruokakirja onkin jo valittuna ja odottaa vain lukemista :)

  VastaaPoista
 6. Mä en ikinä saisi luettua 52 kirjaa vuodessa, normaalisti luen vuoden aikana 5-10 kirjaa vähän riippuen kirjan kielestä ja pituudesta. Osaltaan ei aika riitä, mutta lukihäiriöisenä ei myöskään lukutahti huimaa päätä. Esiteininä saatoin saada sen yhden nuortenkirjan luettua päivässä, jos en tehnyt sinä päivänä muuta. Nykyään luen yhtä kirjaa keskimäärin 1-2 kuukautta, sillä luen etupäässä iltaisin ja bussissa, enkä läheskään joka päivä. Tällä hetkellä luen ruotsiksi, mikä on tavallista hitaampaa ja kirja onkin ollut kesken jo loka-marraskuusta, vielä joitain lukuja jäljellä.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥