tiistai 16. helmikuuta 2016

Niin paljon Frozenia - DIY henkarit.

Kuluneen viikon sisään olen ollut ainakin kaksi kertaa täysin oikeassa paikassa ja oikeaan aikaankin vielä. Ensimmäinen oli sunnuntaina tv:n ääressä, mikä on todella harvinaista. Meillä ei oikeastaan tv:stä katsota kuin lastenohjelmat ja joskus iltaisin netflixiä. Satuin kuitenkin istumaan sohvalla Murun kanssa ja tv oli avoinna, sieltä tuli strömsö ja ohjelmassa tuunattiin henkareita.

Puolella silmällä katsoin ja hymistelin, kunnes sain idean frozen-henkareista. Näitä mekkojahan meillä on ja ne roikkuvat tuossa naulakossa, joten miksi siitä ei voisi tehdä vielä kivemman näköistä?

Henkarit - check. Löytyy vanhoja, pyökkisiä, jotka aikoinaan olivat nekin tosi kuuma juttu. Maalit - check. Eri värejä, sininenkin. Ei ehkä ihan oikeaa sävyä, mutta kävi minulle. Miten henkarista tehdään sitten frozen? No tarroilla ja sen sellaisilla! En löytänyt juuri oikeanlaisia lumihiutaleita, mutta hileiset tähdet kelpaavat vallan mainiosti.


Maalaus vain molemmin puolin, unohtamatta tietenkään metallista koukkua. Ja kun on kuivunut, niin tarrat. Tämän voisi toteuttaa myös esimerkiksi decoupage tekniikalla servietistä tai muusta kuvasta. Päälle sivelty lakka myös auttaa maalipintaa kestämään kovemmatkin kolhut.

Noita pyökkisiä henkareita löytyy siis enemmänkin, joten taidanpa maalata tuon toisenkin. Vaaleanpunaiseksi!

Ainiin, mikä se toinen kerta oikeassa paikassa oli? Tämä aamu ja lastenhuoneeseen siivilöityvä auringonvalo. Se on näissä kuvissa ihan sellaisenaan, maagisena.


8 kommenttia:

 1. Kiva idea! Oon itsekin tuunnaillut lapsille henkareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Krediitit tästä menee kyllä Strömsön puolelle, mutta toimi loistavasti!

   Poista
 2. Kiva idea ja kauniit kuvat *huokaus :)

  VastaaPoista
 3. Huippu idea! Täytyy kokeilla. Kuullostaa nimittäin siltä, että mäkin saattaisin kyetä tuohon.. ;)

  VastaaPoista
 4. Kivat henkarit ja ihania mekkoja! Meilläkin pyydellään nyt kovasti Frozen-mekkoa eli ehkä sellainen pitää tähänkin talouteen piakkoin hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :)

   Jokaisessa taloudessa täytyy olla vähintään yksi, vaikka itsetehtykin frozen-mekko!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥