maanantai 15. helmikuuta 2016

Parempaa arkiruokaa - 3 x kana.

Minulta on kyselty näitä arkiruokia, joten päätin taas ottaa asiakseni tehdä niistä postauksen. Tällä kertaa jaottelen ne raaka-aineiden mukaan ja ensimmäisenä vuorossa on kana eli broileri. Oikeastihan nuo kaksi eivät ole sama asia lainkaan, mutta minusta kana taipui kivemmin otsikkoon ja arkikielessä niitä käytetään rinnakkain :)

Broisku on erinomaista ruokaa ja sitä löytyy monelta eri valmistajalta eri muodoissa. Itse tykkään ostaa maustamatonta ja maustaa itse, mutta yhtä paljon kuin on meitä kokkeja, on myös tapoja. Broisku valmistuu nopeasti ja taipuu moneen. Tässä postauksessa siitä on tehty kanapizzaa, jauhelihapihvejä, sekä sitruuna-kookosmarinoituna.

Tuoreet raaka-aineet ovat aina parhaimpia, mutta itse en ainakaan arkisin ala repimään hiuksia päästäni vain siksi, että jokin "kuuluu" olla tehty tuoreesta. Meillä käytetään monesti esimerkiksi pakasteallasta hyväksi ja sieltä löytyykin loistavia vaihtoehtoja nopeampaan ruoanlaittoon.

kanapizza

1 rss broilerin rintafileitä (maustamaton)
1 prk smetanaa
sipulia
currya, paprikamaustetta, oreganoa, suolaa, pippuria myllystä

meillä pizza tehdään usein siitä, mitä kaapista löytyy ja näin ollen mitat ovat aina sinnepäin.. leikkaa saksilla broisku paloiksi ja paista se pannulla sipulin kanssa. mausta hyvin - mikään ei ole pahempaa, kuin mauton ruoka. currya saa olla reilusti, samoin suolaa ja paprikaa. näissä kastikepizzoissa mausteet usein katoavat sinne kaiken sekaan. Sekoita vielä joukkoon smetana ja jätä jäähtymään.

valmista pohja ja leikkele muut ainekset valmiiksi. itse käytin frian valmista gluteenitonta pohjaa ja muulle porukalle pyöräytin ihan tavallisen pellillisen taikinaa. tomaattimurska tai paseerattu tomaatti ovat usein yrttimaustettuja jo valmiiksi ja niitä kannattaa käyttää varsinkin pizzoissa.

muut ainekset tähän ovat ananas, punasipuli, tomaatti ja mozzarella. koko komeuden kruunaa uunin jälkeen lempiyrttini timjami, sekä jokaiseen pizzaan ehdottomasti kuuluva tabasco.


broiskun jauhelihapihvit ja valkosipulimuhennetut perunat

1 rss broilerin jauhelihaa
sipuli
mausteeksi suolaa, pippuria, currya, paprikaa ja minttua

Yksinkertaisesti sekoita ja paista, valmistuvat myös uunissa. Pihvit voi tehdä samaan tapaan, kuin yleensäkin tekee punaisesta lihasta. Toiset haluavat käyttää korppujauhoja, kananmunaa ja kermaviiliä, meillä erityisruokavalioiden vuoksi tehdään ilman niitä ja maku on oikein hyvä, rakenne himppasen tiiviimpi.

perunoihin kannattaa käyttää jääkaapista edelliseltä aterialta jääneet jämät. itse keitän aina reilumman satsin perunoita, sillä niitä on kiva jatkojalostaa joko näin tai vaikka rosmariiniperunoiksi uuniin. leikkaa palasiksi, lisää muutama valkosipulin kynsi raastettuna, suola, pippuri ja paista pintaan vähän väriä. lisää kaurakerma (tai tavallinen) ja anna kiehua hetki kasaan.

broiskupihvien kanssa meillä on usein ihan vaan kermaviilidippiä kaupan hyllystä. tämänkin kastikkeen voi tehdä itse halutessaan, meidän suosikkimme on american, sekä tsatsiki.


sitruuna-kookos kana

1 rss broiskun rintafileitä
parin sitruunan mehu

anna marinoitua pari tuntia kylmässä ja paista kylmäpuristetussa kookosöljyssä. mausta suolalla ja pippurilla.

tämän voi tarjoilla vaikka hyvän salaatin kaverina, mutta nämä kun ovat ihan oikeita annoksia meidän elämästä, kiire ajoi höyryttämään broiskun kaveriksi pakastekasviksia. niihinkin kun laittaa himppasen suolaa ja vaikka sulattaa pienen määrän voita päälle, niin maistuu tosi hyvälle!


Tässäpä siis kolme broiskuruokaa, joilla helposti syö viisikin päivää! Varsinkin pizzaa usein riittää seuraavaksi päiväksi, sekä nuo kahden muun jämät yhdistettynä. Ruokasuunnittelu on oikeasti kivaa ja helppoa, kunhan siihen saa vaan hyvän touchin :)

Mukavaa ja herkullista maanantaita, sekä inspiroivaa ruokaviikkoa! Toivottavasti näistä oli teille hyotyä :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle! :) Mä kans tykkään maustaa itse, vuosia aikoinaan valmismarinadeja maistelleena niin ne maistuu nykyään aika inhalle :D Kyllä joskus tulee otettua tarjouksesta niitäkin, mut itse saa aromit paremmin esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      On niissä valmiisa ihan hyviäkin kyllä!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥