tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tumpelolle sopivat ruukkukukat ja viherkasvit.

Viikonlopun tapahtumien (Bloggers Inspiration Day ja Inpispiration Blog Awards) koristelut ja kukat olivat Järvenpään Kukkatalon käsialaa. Ihastelin etenkin tarjoilupöydän korkeita asetelmia, joista löytyi mm. ranskalaisia tulppaaneja ja lumipalloheisiä.

Tämän kevään kukkatrendejä ovat runsaat putoukset, ehkä jopa vähän överit asetelmat, joitka ovat sidottu kuitenkin rennosti. Hyvin Marie Antoinette vaikutteista, kuvailtiin tänään kun  piipahdin heidän kukka- ja puutarhamyymälässään Järvenpäässä.

Erilaiset kukkatrendit tulevat usein hieman myöhässä  Suomeen, mutta upeita ne kyllä ovat. Siitä ei voi olla eri mieltä.


Puutarhalla kävellessäni ja kuvaillessani huomasin itseasiassa olevani hyvinkin trendikäs, sillä esimerkiksi viherkasvit, joihin kiinnitin huomioni ensimmäisenä, olivat juurikin erilaisia köynnöksiä.

Kyselin samalla hoitovinkkejä, sillä kuten olen aiemminkin kertonut, meillä pidetään kukkien saattohoitolaa. Valo ja vesi ovat vinkit numero yksi ja kaksi. Toki riippuen kasvista, luulin kastelevani niitä liian vähän ja näin ollen  tappavani ne kuivuuteen. Kävikin ilmi, että äärimmäisen todennäköisesti kastelen ne hengiltä.

On aina helpompi elvyttää hieman kuivahtanut kasvi, kuin sellainen, jonka juuret ovat liikakasteltu. Itseasiassa jälkimmäisen elvyttäminen on kuulemma lähes mahdotonta. Huomattu on..

Erilaiset köynnöset ovat nyt suosittuja myös kukkasidonnassa ja esimerkiksi herttalyhtyköynnös (alla) esiintyy usein hääkimpuissa sydämenmuotoisten lehtiensä ansiosta.


Viherpeukalolle, jonka peukalo on keskellä kämmentä vähän kuin minulla, sopivia kasveja ovat esimerkiksi viirivehka, joka kukkii upein valkoisin kukin, sekä kirjorönsylilja ja lehtikaktuksiin kuuluva talvikaktus.

Oikeankokoinen ruukku täytyy olla, sillä esimerkiksi liian iso ruukku altistaa liikakastelulle ja kasvin juurien tappamiselle.

Multaakin on erilaisia tyyppejä ja kotiuttamani traakkipuu tarvitsee esimerkiksi kestomultaa, joka koostumuksensa ansiosta sopii loistavasti myös altakasteluruukkuihin. Allekirjoittanut olisi laittanut kasvinsa ihan mustaan multaan, joten siinä(kin) oltaisiin menty metsään.


Itse Kukkatalo oli minulle tuttu jo lapsuudesta, sillä lokaationsa puolesta olemme lähes aina hakeneet sieltä upeasti sidotut tuliaiskimput. Muistan, miten hämmästelin jo silloin kukkamerta ja taitavia floristeja.

Ja itseasiassa tämän kevään yksi suosikeistani, Ruusumanteli, on siellä myynnissä ja hyvä ystäväni kotiutti jo neljä taimea pihallensa!


Meidän traakkipuu on nyt arvoisellaan paikalla olohuoneessa ja nautti valokylvystä. Sitä ei saa kastella liikaa ja sormi tulee tökätä hyvinkin syvälle multaan kosteuden tarkastamiseksi. Kesällä (yölämpötila +10c) sen voi viedä jopa uloskin nauttimaan varovasti epäsuorasta valosta ja kun suihkepullolla silloin tällöin, talvella vaikka joka päivä, suihkaisee niin hengissä tulisi pysyä.

Mitä luulette.. palataanko syksyllä katsomaan, mitä hänelle kuuluu? :D

YHTEISTYÖSSÄ:10 kommenttia:

 1. vau mikä paikka, onpa hienoja kasveja!

  Minä tapan yleensä kaikki sellaiset joihin tulee kukka, mutta nyt olen onnistunut monena vuonna pitämään Amarylliksen hengissä ja saamaan sen kukkimaan peräti ihan jouluksi. Nyt olen tappamassa viime kesäistä murattia, toivon sen paranevan kesällä ulkona.

  Ja hei, oli mahtava nähdä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana ja ISO paikka! On sisä- ja ulkotilaa, sekä sisustusmyymäläkin <3
   Amarylliksen hoitamisessa olet kyllä ihan pro, ei onnistuisi minulta.. Tosin varmaan kukkimisen jälkeen kyllästyisin siihen :D

   Oli ihana nähdä <3

   Poista
 2. Minulla alkaa aina näin keväällä sormet syyhytä kaikkea vihreää kohtaan. Pakko päästä kukkakaupoille kiertelemään ja katselemaan. Mitä kivaa on uusi kevät tuonut tullessaan.
  Tuleehan siinä sitten osteltuakin jos jonkinmoista viherkasvia niin sisälle kuin uloskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja millään ei malttaisi odottaa, mitä sieltä mullasta nousee!
   Onneksi sitä varten on yksivuotiset :D

   Poista
 3. Hauska!:) Ilman muuta kirjoittelet myöhemmin, kuinka sitä on kasvettu!;D Osui vanhoja kuvia katsellessa silmiini kuva syksyllä istuttamastani tuoksupelargonista. Tiesin kyllä, että se on kasvanut paljon talven aikana, mutta yllätyin, kuinka paljon! Olin ihan varma, etten saa kasvia lähtemään, sillä se ehti juomalasissa pelkässä vedessä ties kuinka kauan.:)
  Ihana paikka varmasti tuo kukkatalo, monissa lehtijutuissakin vilahdellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroinkin tuolla Kukkatalossa, että tästä tulee nyt oikein kasvutarina! Kukan ja minun :D

   Poista
 4. Olipa kiva lukea sun postaus. Ennen minä olin tosi hyvä kukkien kanssa, nykyään ihan surkea??
  Tuuppa käymään Aurinkokujalla blogissa osallistumassa arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D
   Ehkä minullakin on ollut niin, että kun olen oikein yrittänyt hoitaa ja perehtyä, niin varmasti kuolevat :)

   Poista
 5. Oliko siellä paljon viherkasveja? Meillä hakusessa joku tuollainen vähän isompi (helppohoitoinen) huonekasvi, mutta täällä oman kylän Kukkatalossa on lähinnä vain ulkokasveja ja kesäkukkaa tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi kyllä viherkasveja ihan kiva määrä ja juuri isompiakin myös :)
   Käy ihmeessä katsomassa, jos löytyisi mieluinen!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥