"Siis teetkö sä ihan oikeasti itse simaa? Saadanko me sitä sitten? Kuulitko, äiti tekee itse simaa, se on ihan parasta!" Simaneitsyt täällä hei.. En ole koskaan tehnyt itse simaa, mutta juonut kyllä useasti. Onhan se nyt ihan eri makuista, kuin kaupan sima.
Mummi teki aina simaa, eikä vain vapuksi. Voikukkasima taisi olla suosikkijuomiani kesällä lapsena. Harmi, että tähän aikaan vuodesta ei vielä oikein voikukkasimaa voi valmistaa, mutta ajattelin silti vinkata teille kyseisestä juomasta.
Vaikka en ole simaa itse koskaan tehnyt, piti reseptiä lähteä kehittelemään ja kokeilemaan uutta. Minun simaani maustoi nimittäin kiivi! Kirpeän makea kiivi on oikeastaan tosi kiva makupari sitruunalle ja raikasti siman uudelle levelille.
KIIVISIMA
4 l vettä
250g Dansukker fariinisokeria
250g Dansukker taloussokeria
2 sitruunaa
2 kiiviä
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
sokeria ja rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä, sekä purista sitruunoista mehu. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Kuori kiivi ja paloittele se mukaan, lisää vielä hiiva.
Anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi ja poista kiivi. Mittaa puhtaiden pullojen pohjalle 1tl sokeria ja lisää muutama rusina, kaada sima pulloihin ja sulje korkit.
Sima valmistuu noin viikossa jääkaapissa ja pikasiman saat kolmessa vuorokaudessa huoneenlämmössä. Valmiin siman tunnistat pintaan nousseista rusinoista.
Kiivin maku ei ollut lainkaan karvas, vaan oikeastaan tosi tuttu. Samanmoinen pieni vivahde, kuin hedelmää lusikoidessa. Juoma säilyy kylmässä noin viikon.
Myös muut Blogiringin bloggaajat ovat maustaneet simaa mm. mintulla ja granaattiomenalla, aika rohkea veto oli myös chili! Ja tosiaan nyt alkaa olla viimeiset hetket valmistaa simaa, joten klikkaa ihmeessä mukaan ja inspiroidu! Vai onko sinulla kenties jo luottoreseptit olemassa? Vinkkejä löydät lisäksi Suomen Sokerin sivuilta, jossa löytyy perinteisen ohjeen lisäksi vaikkapa passionilla maustettu sima.
Siman kaverina vappupöydässä meillä on köyhän miehen kinuski, johon tutustuin pari kesää sitten ystäväpariskuntamme kesäjuhlissa. Tumma ja mausteinen, jopa mystinen kastike sai arvailemaan koostumusta, joka olikin tosi yksinkertainen. Tämän kastikkeen salaisuus on nimittäin fariinisokeri! Parhaimmillaan ehdottomasti tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa dipattuna.
KÖYHÄN MIEHEN KINUSKI
1 prk smetanaa
1 dl fariinisokeria
Sekoita keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Kinuski on valmista, kun sokeri on kokonaan sulanut.
Lisää ideoita vappupöytään voit kurkkia pinterestin kansiostani MY FOOD, johon olen blogista pinnaillut kaikkia itse tekemiäni herkkuja :)
Lisää ideoita vappupöytään voit kurkkia pinterestin kansiostani MY FOOD, johon olen blogista pinnaillut kaikkia itse tekemiäni herkkuja :)
YHTEISTYÖSSÄ:
Ihanat herkut ja kuvat! Kiitti helpoista vinkeistä!
VastaaPoistaKiitos Kaisa :)
PoistaTuo dippi on kyllä niin helppo ja herkullinen!
Simaneitsyt täälläkin hei :) Mä meinasin kokeilla greippisimaa :D
VastaaPoistaGreippisima kuulostaa älyttömän hyvältä!
PoistaAina pitää olla eka kerta jossain :D
Hauskaa vappua!
Oi näyttää herkulta :) kiva uusi banneri!
VastaaPoistaKiitos <3
PoistaTykkään siitä itse tosi paljon, pelkäsin aluksi että on vähän tylsä..
Smetana ja fariinisokeri yhdessä on kyllä niin NAM, kesällä varsinkin tuoreiden mansikoiden kera!
VastaaPoistaVarsinkin tuoreiden mansikoiden kera!
PoistaKaikki muutkin hedelmät ja marjat kyllä käy, mutta mansikat taitaa olla se ykkösparas :)
Pakko koittaa onnistuisinkohan mäkin tässä elämäni ekaa kertaa. :D
VastaaPoistaIhan varmasti onnistut, siinä ei ole kovin montaa juttua, missä voi mennä metsään :D
PoistaSinun blogistasi tulee aina jotenkin hyvälle tuulelle. Ihania ja kauniita arkisia asioita ja NIIN samat mielenkiinnon kohteet löytyy myös täältä päin.
VastaaPoistaHarvoin kommentteja laitan mutta nyt oli jotenkin pakko :)
-Milli-
Tiedätkö mitä Milli?
PoistaKiitos ihan älyttömästi kommentista <3 Tuli NIIN hyvä mieli ja iloisuus.. tekisi mieli sanoa, että pelastit mun päivän, mutta päivä on ollut kyllä niin hyvä, ettei tarvitse pelastaa :D
Kiitos, kiitos <3
Oi, mitä herkkua!
VastaaPoista