keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kiitos kivasta vuodesta! - Rapeat toffeekolmiot päiväkodin väelle.

Kävin eilen nappaamassa Pienimmän aiemmin päiväkodista, sillä leivoimme yhdessä ennen illan kevätjuhlaan hoitajille herkkuja kiitokseksi kuluneesta vuodesta. Meillä on tosi kiva pieni yksityinen päiväkoti, jonka kaikki työntekijät ovat kullan arvoisia ja ihania!

Eilisen kevätjuhlan olivat suunnitelleet viimeisen päälle lasten ehdoilla ja esimerkiksi eskaritytöt esittivät "Taakse jää" -biisin Frozenista. Aika osuva ja menihän siinä vähän roskia silmiin..

Nämä päiväkodin ja koulujen opejen muistamiset ovat taas tapetilla ja minun mielipiteeni on se, että jokainen tekee kuinka parhaaksi näkee. Muista tai älä, ei se tee sinusta huonompaa tai parempaa :)

Itse tunnen olevani vähän jopa kiitollisuudenvelassa henkilökunnalle, joka aina jaksaa ottaa huomioon kaikki allergiat ja ymmärtää ja tilaa ruokia, kun taas kiikutetaan lappu, että nyt ei saa mitään viljoja syödä. Antavat lääkkeitä tarvittaessa ja soittavat kun parhaaksi näkevät.

Täytyy myöntää, että tässä vuosien saatossa kun on jokusen hoitajan, johtajan ja työntekijän kanssa ollut tekemisissä, arvostan eniten maalaisjärkeä ja lempeän tiukkaa linjaa. Ja heidän mielipiteitään kuuntelen aika tarkastikin, sillä ovathan he ison osan  lapsen elämässä läsnä.

Noh, höpinät ja jaarittelut sikseen.. Minä aina eksyn aiheesta ja esimerkiksi päiväkodin pihalle jään aina suustani kiinni :D


rapeat toffeekolmiot

200g voita
3 dl sokeria
2  dl fariinisokeria
2 munaa
5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa (tai sormisuolahippuja ennen uunia)
1 pss omar -karkkeja

Vaahdota voi ja sokerit, lisää munat ja sekoita hyvin. Sekoita mukaan kuivat aineet, sekä rouhitut karkit. Levitä reunalliselle pellille ja paista 150-175c noin 25 min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Hyvä vinkki taikinan levittämiseen pellille on kaapia se ensin leivinpaperin päälle. Sen jälkeen laita toinen leivinpaperi vielä taikinan päälle ja kauli pienellä kaulimella tasaiseksi. 

Ohje on alunperin Kotivinkistä, muuttelin hieman sitä, koska voita oli vähemmän paketissa saatavilla :)


6 kommenttia:

 1. Sain näitä joskus itse, ovat suussa sulavia! Piti myöhemmin kysyä millä ohjeella herkut oli leivottu, ja nyt ollaan tehty näitä monta kertaa itsekin. Hauska sattuma, linkkasin juuri Kotivinkin ohjeen omaan blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on :D
   Ja päiväkodista tuli palaute, ettei näitä saa tehdä enää ikinä :D
   Jää koukkuun!

   Poista
 2. Oi, näyttävätpä hyviltä! Saattaapi olla että yritämme tehdä näitä. Ja viemme myös päikkyyn kiitokseksi tästä vuodesta. Meillä kuopus ollut aivan ihanassa ryhmässä kaksi vuotta ja syksyllä siirtyy isoihin, hiukan äitiä jännittää. Tuo kirjoituksesi allergioista yms kuulosti niin tutulta. Ja, se juuri jännittääkin ottaako uudessa ryhmässä tädit ko olevat yhtä mukavasti huomioon. No, ehkä tämä on turhaa äidin jännitystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä uskon, että kun päiväkodin sisällä siirtyy niin hoitajatkin tietää <3
   Meillä ei vielä isoihin pääse, tai siis kun nuo nelivuotiaat ovat päiväkodin pienimpiä :D
   Pienimmästä tulee syksyllä pikkuviskari ja on tosi tohkeissaan siitä <3

   Poista
 3. Kiva idea! Mistä olet tuon laatikon kekseille ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Laatikko on jokin lahjalaatikko, joka on meille tullut, eli kierrätystä :)
   Valitettavasti en osaa sen tarkemmin sanoa..

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥