sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kypärä on pääasia.

Fillarikausi on kuumimillaan ja pyöriä ei paljon pihalla näy. Toissailtana kävimme kävelyllä ja lapset pyöräilivät ja tänään pyöräilin Pienimmän kanssa järven ympäri, kypärät päässä tottakai.

Viime syksynä saimme pyöräilyonnettomuuden myötä muistutuksen, kuinka haavoittuvaisia me olemmekaan ja kuinka tärkeä se onkaan.  Tänä päivänä onneksi kypäriä näkee jo pyöräilijöiden lisäksi rullaluistelijoiden ja laskettelijoidenkin päässä. Pikkuhiljaa asenteet ovat muuttumassa ja meidän lapsemme ovat diginatiivien lisäksi kypäränatiiveja.


Omassa lapsuudessani saimme koulusta kypärät ilmaiseksi. Ne olivat valkoiset styrox -kypärät, joihin sai itse liimata tarrat ja pehmusteet. Säätövaraa ei ihan hirveästi ollut, eikä sitä oikein tullut käytettyä. Itseasiassa en yhtään ihmettele potta -lisänimeä, sellainenhan se oli..

Tytöt saivat täksi kesäksi uudet huikean hienot Crazy Safety kypärät. Loistava säätövara, hauska ulkonäkö ja ennenkaikkea turvallisuus. Kypärän kanssa on mahdollista hankkia samaa sarjaa myös lukko, juomapullo, sekä soittokello. Nekin tosi helppo säätää ja asentaa.


Pyörät ovat päivitetty nekin tähän kesään ja silti Pienin on uskollinen potkupyörälleen. Tuo on varmasti kolmatta kesää nyt käytössä ja nähnyt asfaltin lisäksi muutaman ojan pohjan. Ehkä kymppituumainen ja auttamatta liian pieni.

Muru toi uuden, polkimellisen version kaupasta ja sen kanssa harjoittelu oli yhtä tuskaa. "En halua tätä pyörää, en osaa polkea. Haluan potkupyörän takaisin, enkä halua kasvaa isoksi". Ja paljon kyyneleitä.

Olihan se älyttömän haasteellista harjoitella sitä polkemista, kun pitäisi polkea eteenpäin ja polkimet tuntuvat vain jarruttavan vauhtia. Jarruhan on toki vauhdin pahin vihollinen, mutta tässä tapauksessa myös toisenlainen haaste.

Saattaa myös olla, että se 16" pyörä on auttamatta vain liian suuri ja joudumme hankkimaan vielä yhden väliversion täksi kesäksi.


Yhtä kaikki, ainakin voidaan harjoitella turvallisin mielin! Onhan teillä kypäräjutut kunnossa?


* Crazy Safety -tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

8 kommenttia:

 1. Muistan nuo kypärät, joita koulussa jaettiin. Nykyään kypäriä on niin paljon erilaisia, varmasti jokaisen päähän sopiva malli löytyy ja jokaisen tyyliin. Meillä käyttää koko perhe kypärää pyöräillessä, potkulaudalla, rullaluistimilla ja laskettelussa.

  Ja, teillä on kyllä söpöt kypärät ja kypärän käyttäjät. Aurinkoisia ja turvallisia pyöräretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ne olivat NIIN kamalia :D
   Mutta toki varmasti suojasivat paremmin, kuin ilman..
   Meillä on myös pikkulaskijoilla kypärät, pitäisi kyllä hankkia myös omaankin päähän.

   Poista
 2. Ihanat kypärät! ja voi miten onnellisen näköiset pyöräilijät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kelpaahan tässä fillaroida, kun tällaiset ilmat <3

   Poista
 3. Meillä kyllä kypärä on vakkari varuste kun pyöräillään ja luistellaan. Edelleen kyllä näkee liian paljon teinejä pikku vaatteissa rullalauistelemassa ilman kypärää....kaikki muuta suojat voi kyllä olla, mutta ei suojata sitä tärkeintä. Tai äiti pyöräilee lapsen kanssa/lapsi kyydissä ja lapsella on kypärä, mutta äidillä ei. Eikö äiti arvosta itseään edes lapsen vuoksi?
  Tärkeää on myös laittaa se kypärä oikein päähän, niin että otsalohkokin on suojattuna. Kuinkahan monta naamaruhjetta olisikaan saatu ehkäistyä oikein asetetulla (lipallisella) kypärällä?
  Katselin ihaillen noita uudenmallisia kypäriä kaupassa, valloittavia <3 Meidän lasten ollessa pieniä oli vain plaston mopo, se kapea renkainen ja siitä suoraan fillariin ja polkemisen opettelua....Alku oli aika stressaavaa, mutta sitten kun 'napsahti', niin eipä ole tarvinnut kuin huudella, että JARRUTA VÄLILLÄ :)
  Aurinkoisia pyöräilyilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten myös kammoksuttaa, kun skootterilla mennään pikkuvaatteissa. Ei paljon lihaa jää luun päälle, kun sattuu :(
   Eiköhän se meidänkin versio vielä polkemaan opi, opetellaan pikkuhiljaa hänen ehdoillaan <3 Ihanaa uutta viikkoa sinne!

   Poista
 4. Oi kyllä kypärät! Meidän perheessä on jokaisen jäsenen päässä ja hyvä niin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥