tiistai 3. toukokuuta 2016

Remontin tuloksia - valokate takapihan terassille.

Muistatteko, kun juhlin että saimme remontin valmiiksi viime viikolla? No nyt sain myös sen tuloksia kuvattua tänne blogiinkin saakka ja aloitetaan eilisen postauksen lopussa vilahtaneesta terassin valokatteesta.

Yritin kuvata nyt pihaa ja taloa vähän laajemmin takapihan puolelta, että saisi enemmän kokonaiskuvaa. Kyseessä on siis 1700m2 piha, jossa on hieman yli 100m2 taloa kiertävää terassia. Terassi alkaa yhden makuuhuoneen ja keittiön luota ja päättyy takkahuoneen edustalle - tai toisinpäin.

Haaveissa olisi vielä terassiin upotettu palju, sekä kasvihuone. Syksyllä on tarkoitus rakentaa etupihalle varasto.


Valokate rakennettiin siis talon päätyyn pitkästä tavarasta ja on mitoitettu niin, että siihen saa jossain vaiheessa laitettua lasit niin halutessaan. Samoin olohuoneen ikkunan tilalle on suunnitelmissa puhkoa pariovet ulos.

Terassi on jaoteltu muutamaan osaan käyttötarkoituksen perusteella ja valokatteen alle tuli oleskelualue. Sen vieressä, keittiön ikkunan alla on ruokailualue, sillä sekä keittiö, että huvimaja ovat lähellä. Takkahuoneen ja makuuhuoneen edustat ovat tyhjää tilaa.


Kalusteet terassille hankimme kevätmessuilta ja ne ovat polyrottinkia. Pehmusteet on tarkoitettu ulkokäyttöön, mutta suihkutin ne silti kosteussuojalla. Suojaapa samalla vaikka kaatuneelta mehultakin ja vappuna suojasi kupla-aineelta.


Ilmat ovat suosineet ja sekä terassi, että valokate ovat olleet kovassa käytössä. Vielä odotan kovasti, että piha muuttuu vihreämmäksi ja perennat alkavat kukkia.

Mitäs sanotte, eikö olekin onnistunut lopputulos?Sähköbit.fi verkkokauppa - Sähkötarvikkeet netistä

12 kommenttia:

 1. Kaunis terassi. Kyllä tuossa nyt on ihana istuskella ja nauttia näistä kauniista aurinkoisista päivistä sekä illoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   On kyllä ollut aivan ihana ja minä kun olin aluksi koko katetta vastaan, että on ihan juntin näköinen :D Pitää varmaan siirtää aviomies meillä sisustuspuuhiin!

   Poista
 2. Tosi kaunista! Ihanat nuo molemmat pöytäryhmät! Haaveissa tuollainen valkoinen ruokailuryhmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se valkoinen on kyllä kiva :)
   Hankimme sen viime kesänä jyskistä ja on ollut kovassa käytössä!

   Poista
 3. Todella kaunis on! ☺

  T. Virpi

  VastaaPoista
 4. I-H-A-N-A!!! Meillä on myös terassikate ajankohtainen!! Mä niin haluan tommosen chillausalueen!

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut valokate jotain 3-4 vuotta ja tykätään tosi paljon...mietitty miksei ole aikaisemmin tehty! Nyt ois tarkoitus hieman jatkaa ja kattaa myös grillin kohta ja siihen tuunata kesäkeittiön tapainen.....Miljoona ideaa pyörii jo päässäni, voi kun tekijän saisi innostumaan yhtä helposti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä joutuu vähän itsekin miettimään, että miksi ihmeessä olin aluksi niin tätä vastaan :D Teillä tulee varmasti upea kokonaisuus!

   Poista
 6. Mikä valokate teillä on? Kenno? Merkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   valokate on icopalin fastlock :)
   Teimme juuri jatkeen tälle, ja bloggaan siitä pian. Tule ihmeessä kurkkimaan!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥