sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vinkki kesäjuhlien kakkupöytään - kinuskinen britakakku.

Suloista sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolen. Täällä on tunnelmat vähän heikossa hapessa vielä eilisten hawajijuhlien jäljiltä, mutta elämä alkaa pikkuhiljaa voittamaan iltaa vasten. Huh, kyllä taas muistaa miksi joka kertaa sitä lupaa Roope Salmisen sanoin "ei ikinä enää"..

Mutta sen sijaan, että kävisin sen enempää näitä oloja läpi, halusin antaa teille ihanan kakkuvinkin valmistujaispöytiin ja muihin kesäjuhliin. Olen superhuono gluteenittomassa leivonnassa, ainakin vielä ja esimerkiksi gluteeniton kakkupohja on täysin mahdotonta saada aikaiseksi.

Pavlova sen sijaan marenkeineen onnistuu aina takuuvarmasti, mutta toinen satavarma on britakakku. Jotkut vieroksuvat tätä, koska työvaiheita on muutama enemmän, kuin peruskakkupohjassa. Täytyy kuitenkin sanoa, että kakku on täysin kaiken arvoinen! Eikä loppuviimein edes työläs.

Kakku oli aviomiehelle valmistettu pikku porkkana kasvihuoneen perustuksia tehdessä :)


kinuskinen britakakku mansikka-päärynä täytteellä (gluteeniton)


125g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivonjauhetta
1 dl maitoa

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
manteli-, kookos- tai muita lastuja

2 dl vispikermaa
1 prk kinuski-päärynärahkaa
mansikoita
gluteenittomia keksejä
kinuskikastiketta

Vaahdota voi ja sokerit, lisää keltuaiset hyvin sekoittaen. Lisää vielä kuivat aineet, sekä maito. Tee taikinasta kaksi pohjaa ja paista niitä 175 c 10 minuuttia. Voit tehdä myös yhden ison pohjan, jonka myöhemmin leikkaat puoliksi.

Valmista marenki toisen pohjan paistuessa. Mittaa valkuaiset ja sokeri ja vatkaa ne kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Ota pohjat uunista ja levitä marenki päälle. Ripottele lastut koristeeksi ja paista uunissa vielä noin 10 minuuttia.

Anna pohjien jäähtyä kunnolla ja levitä pohjien väliin rahka-vispikermaseosta vaahdotettuna. Lisää vielä mansikoita ja laita toinen pohja päälle. Levitä puolet rahka-kerma seoksesta päälle ja koristele mansikoilla, sekä kekseillä ja kinuskikastikkeella.

Kakku on parhaimmillaan juuri valmistettuna.


8 kommenttia:

  1. Mun enon vaimolla on joku hyvä ohje gluteenittomaan täytekakkuun, yritän muistaa kysyä! Maistuu ihan normi kakulle!

    Kaunis kakku :)! Oletko kokeillut Oatlyn kermaa? Huomasin tänään että oli tullut kauppaan sitä ja luki että käytetään kuin vispikermaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysy ihmeessä, laita vaikka meilillä mulle :)
      En tosiaan kokeiluista huolimatta ole saanut yhtään gluteenitonta täytekakkupohjaa onnistumaan :D
      Oatlya en varmaan ole kokeillut, paitsi niitä ruokakermoja. Mutta plantia ja muita kyllä :)

      Poista
  2. Minä teen ihan perunajauhoista ja hyvä tulee! Tarkkana saa vaan olla että ei kostuta liikaa! Ja olen myös täyttänyt edellisenä päivänä eikä mennyt litskuun! Mitä rajoitteita teillä siis on? Ekaa kertaa lukemassa ;) leivonnaista minusta 'helppo' tehdä just muna-sokeri tyyliset, mutta auta armias pulla, sämpylät jne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kaikki epäonnistuu siinä paistovaiheessa, ihan viimeistään leikkausvaiheessa kaikki on pieninä murusina :D

      Tuo gluteenittomuus on minulla, mutta jos tällä hetkellä pitäisi leipoa koko perheelle se olisi maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton, soijaton. Myöskään suklaata ja kanelia ei saa olla :D Aikamoinen yhdistelmä.. siksi usein leivon muutaman erilaisen ja kaikki ovat tyytyväisiä:)

      Kiva kun löysit tiesi tänne, toivottavasti viihdyt!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥