torstai 12. toukokuuta 2016

WC -remontin tuloksia.

Aiemmin kirjoittelin meidän tämän kevään remppaprojektista ja sen tuloksena syntyneestä valokatteesta takapihan terassille. Päivälleen vuosi sitten saimme avaimet tähän taloon, joten sen kunniaksi esittelen nyt pikkuwc:n remontin.

Isomman wc:n remontoimme silloin jo heti muuton yhteydessä ja nyt lasten wc:n. Kyseessä ei ollut mikään pieni pintaremontti, vaan kaikki materiaalit lattiasta kattoon vaihdettiin. Halusimme repiä koko tilan auki, vaikka tarkastusporauksissa ei löytynytkään kosteutta. Tilassa oli kuitenkin ikävä tuoksu, joka mitä ilmeisimmin tulikin vain vanhoista putkista ja hajulukosta.


Vessaan asennettiin myös lattialämmitys ja kaikki seinälevyt vaihdettiin uusiin. Tuon tauluseinän takana on sauna ja toisella puolella kulmassa takan hormi. Alunperin hormi piti jättää valkoiseksi, unohdimme vain mainita siitä maalarille :D

Toinen, mikä unohtui täysin, oli pistorasiat! Noh, onneksi tuo peili on väliaikainen ja parin vuoden päästä, kun Tirppa alkaa tarvitsemaan meikkitilaa, se vaihdetaan suurempaan kaappiin. Esimerkiksi ikeassa on tosi kiva, jossa on sekä valot, että pistorasiat samassa.

Tällä hetkellä valo tulee pintavetona tuohon seinävalaisimeen.


Seinienkin piti oikeastaan olla paljon vaaleammat, mutta things happen :D Wc on täysin eri paria meidän muun kodin, paitsi leffateatterin kanssa. Mutta onhan se leffateatterin vieressä ja vaikkakin kovin tumma, aivan ihana!

Ja JOS tummuus alkaa häiritsemään, maalaaminen on helppo homma :)

Jotenkin tummanharmaa, musta ja valkoinen toimii tässä kovin pienessä tilassa. Yritin saada teille mahdollisimman kattavia kuvia, mutta 18mm linssi on ehdottomasti väärä. Veikkaan, että 10mm olisi ollut loistava, harmi vaan ettei sitä löydy..


Vanhassa wc:ssä seinillä oli siis jonkinlainen muovimattoratkaisu ja lattialla saumoissa kahdenkymmenen vuoden eritteet. Lavuaarin putkisto vuoti hajulukon kohdilta kaappiin ja vanha kaapisto pursuili kosteuden ansiosta.

Muuttaessamme kävin tilan höyrypesurilla läpi ja esimerkiksi pöntön alaosan kiinnityskohdista tursusi aika ikävän väristä likaa..

Puuttuhan sieltä vielä mattoa ja sen sellaista pientä, mutta pääpiirteittäin on valmis :)

Mitäs pidätte? Alla vielä pari "ennen" -kuvaa.


8 kommenttia:

 1. Söpö pieni WC, onnistunut muutos. Ja,tuo lattia on hieno. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän täysin halunne rempata veski.. ;) aika valjun värinen oli ennen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaanko, että ainakin erikoinen..
   Remontoida oli pakko sen hajun vuoksi, joka aina palasi. Myös vuotava putki pakotti siihen :) Harmi ;)

   Poista
 3. Hieno muutos! Näyttää tosi viihtyisältä. Aivan eri kuin aikaisemmin :)

  VastaaPoista
 4. ennen kuvat olikin alimmat...
  se kauniimpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa "ennen" wc:ssä ei sinänsä ollut kovinkaan paljon vikoja ja onhan vaalea aina vaalea. Tästä tuli nyt tumma, mutta jos siihen kyllästyy voi aina napata sudin käteen :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥